Nem "árt" az a kutyának, ha nem ugathat "eleget"?
A nagy kutya egyáltalán nem ugat.ha kell ,vakkant egyet és annyi.És semmi baja nincs.Hallottál már olyat,hogy egy bernáthegyi állandóan ugat?? :-))
Minél kisebb a kutya,annál többet ugat.nyugodtan neveld meg,hogy ne menjen a szomszédok idegeire az állandó ugatása.
Szia!
Az én blökim most öt éves (három éve van velünk). Rögtön cáfolom az egyik hozzászólót, mert nagytestű a kutyám (nagyjából 40 kilós berni pásztor - skót juhász keverék), mégis elég nagy a szája.
Mindenkit megugat, aki elmegy a kertünk előtt, legyen az felnőtt, gyerek, kutya, macska. Ugat, ha megáll a szomszédnál egy kocsi, ugat, ha egyik oldali szomszédaim kiteszik a lábukat a házukból (nem bírja őket, az biztos). A másik szomszédomat csak akkor ugatja, ha ott vagyok, szokták is mondani, hogy a kutya most mutatja meg, hogy megdolgozik a kajájáért :-) Aztán persze ugat akkor is, ha a környékbeli kutyák rákezdik.
Én csak azt tudom tenni, hogy ha fölöslegesnek ítélem az ugatását, rászólók, de ez is csak ideig-óráig használ.
Szerencsére éjszaka nem szövegel, nyugodtan lehet tőle aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!