Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit jelent az, ha valamely...

Mit jelent az, ha valamely kutya nem való első kutyának?

Figyelt kérdés
Szóval van most 3 pulim. Mindhárom hallgat rám jól nevelt kutyák. Vehetek egy komolyabbat? Komondort vagy kuvaszt szeretnék, kölyköt.
2013. máj. 27. 20:03
 1/10 anonim ***** válasza:

Ami nem javasolt elso kutyanak az azt jelenti hogy nem kezdőknek való.

Tapasztalatot,kovetkezetesseget,jo neveleset igenyel,sokszor kemeny kez kell hozza.

2013. máj. 27. 20:06
 2/10 anonim ***** válasza:

vannak kutyák amiket könnyebb nevelni, behódolóbbak, és vannak kutyák , akik neveléséhez gyakorlat kell .

különben hamar a fejedre nő, és megtudod, mi az ,hogy neveletlen kutya :)

2013. máj. 27. 20:06
 3/10 A kérdező kommentje:
És akkor nekem az még nem való?
2013. máj. 27. 20:07
 4/10 anonim ***** válasza:
Azt neked kell tudnod, hogy képes vagy e eltartani, megnevelni egy kuvaszt vagy egy komondort. Ha úgy érzed kész vagy egy ilyen kutyára; van elég tapasztalatod akkor hajrá. Ha nem érzed magad késznek rá, akkor még várj vele.
2013. máj. 27. 20:17
 5/10 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem ez hüly....! Az egy dolog hogy nem való gyereknek ilyen megy olyan kutya, vagy bizonyos körülmények közé csak ilyen meg olyan kutya lehet, de ez ember függő! Most ha (csak hasraütés szerűen írok valamit) valaki szeretne egy dobbermant, akkor előtte legyen egy vizslája, majd 15 év elteltével (mikor szegény meghal), lehet egy berni pásztorja, majd még 15 év elteltével egy dobberman-ja? Tehát akkor ez azt jelenti, hogy 18 évesen van az első kutyád, rá 30 évre meg álmaid kutyája, tehát csak és kizárólag leghamarabb, 48 évesen lehet olyan kutyád amit szeretnél!

Itt most nem autóról beszélünk, hogy egy 30 éves zsigulit össze törhetsz, majd utána lesz egy Splash-ed, majd, egy Audid, végül egy limuzinod!

Minden kutyával ugyanúgy kell törődni, és szeretni és gondoskodni róla!

Nincs olyan hogy első (kísérleti nyúl kutya)!

Csak kell hogy "felnőtt" legyél, előtte sokat olvass, és járj utána mi kell az adott fajtának, tudd biztosítani neki a megfelelő élet körülményeket, és ha olyan a kutya akkor az átlagnál legyél határozottabb!

Én sem vettem volna a kutyám előtt egy "próba" első kutyát, lehet hogy nem is szerettem volna.

Most gondolj bele!

Van melletted egy kutya, de évekig arra vársz, hogy mikor lehet már meg álmaid kutyája?

2013. máj. 27. 20:50
 6/10 anonim ***** válasza:

Nyugodtan vehetsz szerintem is Kommondort vagy Kuvaszt.

Annyira nem makacsok, nem hiszem hogy rájuk értenék a nem első kutyának való dolgot.

2013. máj. 27. 21:12
 7/10 anonim ***** válasza:

ha ,ismered magad,és szerinted megbirkózol egy számodra komolyabb kutyával,akkor tedd meg !

bízz magadban ,tanulj,olvass a kutyákról, járj vele kutyasuliba,és minden rendben lesz !

sok ember a 10-ik kutyája után sem ért a kutyákhoz, és sok fiatal egyből ráérez az ízére már az első kutya után :)

bízz magadban !

2013. máj. 27. 21:48
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan vehetsz komondort vagy kuvaszt.

Én kuvaszos vagyok, kuvaszról tudok nyilatkozni. Nem levegőbe beszélés, amikor azt mondják, hogy ezek kemény kutyák, de azért nem kell túldramatizálni. Annyi a lényeg, hogy már kölyök korától kezdve igen szigorúan kell fogni, tudnia kell hol a helye és nagyon fontos, hogy a gazdának legyen tekintélye. Az én kutyám most 55 kg, én magam pedig 52 kg vagyok, ha az utcán neki akarna menni egy másik kutyának vagy embernek, fizikailag képtelen vagyok megállítani, csak a tekintélyemre támaszkodhatom. Általában egy gazdás kutyák, ez nem jelenti azt, hogy a család többi tagjához ne ragaszkodnának, nagyon is ragaszkodnak, a gyerekeket általában imádják, viszont a gazda az isten. Megint jövök a saját példámmal, a párom súlyban jóval fölötte van a kutyának, amikor a kezébe adom az utcán a pórázt, mégis képtelen rávenni a kutyát, hogy láb mellett menjen, a kutya húzza maga után, én meg mondom neki hogy "fogd már meg!" erre ő: "fogooom" és közben lobog a póráz végén mint a győzedelmi zászló. Szóval a fizikai fölény sem old meg mindent, erre nem lehet alapozni. Ehhez jön még a kuvasz jelleme. Egy megfelelően szocializált kuvaszt az utcán idegenek is nyugodtan simogathatnak DE arra fel kell készülni, hogy ha valaki gyanúsan közelít (már a kutya szerint) tehát futva, kiabálva, hadonászva akkor támadni fog. Tudni kell leállítani. Arra is hajlamosak, hogy ha leülsz vele egy padra és már 10 perce ott ültök, akkor elkezdi bevédeni a területet minden arra járó idegentől. Mi egyszer az állatorvosi váróban jártunk így, üres volt amikor megérkeztünk, az utánunk érkezőket meg már nem akarta beengedni, ki kellett vinni.

Szóval ilyesmi tulajdonságokra kell gondolni, amikor azt hallod, hogy a kuvasz kemény kutya. Ha úgy érzed ezekkel megbirkózol, akkor nincs gond. Viszont kuvaszt is komondort is csak tenyésztőtől érdemes venni, nehogy kifogjatok valami ideggyenge példányt, mert az könnyen tragédiába torkollhat. Van rá példa elég. Mivel magyar fajták, olyan 60ezer forintért már lehet kapni.

2013. máj. 28. 08:45
 9/10 A kérdező kommentje:
Mindenképp tk-s kutyát akarok Köszi mindenki válaszát!
2013. máj. 28. 08:50
 10/10 anonim ***** válasza:

"erre ő: "fogooom" és közben lobog a póráz végén mint a győzedelmi zászló."

:))))))))))))

2013. máj. 28. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!