Miért értelemszerű, hogy nem szabad a kutyának, macskának csokoládét adni? Az állatorvostól nem kérdeztétek? Vagy mégis miért adtok nekik?
A csokoládéban lévő koffein, és theobromin is mérgező az állatokra nézve!
Theobromin:
- 90-250 mg/kutya testtömegkilogramm : toxikus tüneteket vált ki
- 250-500 mg/ttkg : az állatok 50%-ban ELHULLÁST okoz! (macskában ez az adag kisebb)
Koffein:
- 140-150 mg/ttkg a minimális letális dózis kutyában
- 100-150 mg/ttkg a minimális letális dózis macskában
Az étcsokoládéból kisebb adag is elég a mérgezés kialakulásához.
Ne mérgezzétek az állataitokat, csak mert megeszi a csokoládét...
Nem hiszem, hogy bárki egy tábla 70%-os étcsokit megetetne a kutyájával, mert kb. ez lenne az a mennyiség, ami már mérgező. Az emberek többsége egyébként sem ezeket a magas kakaótartalmú étcsokikat eszi, hanem a tejcsokit, amiben mindjárt kevesebb van ezekből az anyagokból, a fehércsokiban pedig egyáltalán nincsenek, mert abban csak kakaóvaj van. Azzal, hogy valaki megetet a kutyájával 2 kocka csokit, még nem mérgezi meg. A macskák többsége pedig egyáltalán meg se eszi a csokit, mert nem szereti (persze vannak kivételek).
Szóval OK, hogy ezek az anyagok benne vannak, én is tisztában vagyok vele, de egy-két kocka csokitól nem valószínű, hogy bármelyik állatnak baja lenne.
Úgy gondolom, ez egy tájékozódásra szánt oldal, így én is csak tájékoztatni próbáltam, vagy segíteni, hátha vannak, akik nincsenek evvel tisztában (márpedig úgy látom vannak). És ha ennek az egésznek annyi hatása lesz, hogy nem fogtok a kutyának legalább Ti ketten csokoládét adni, akkor már megérte.
Nem hiszem egyébként, hogy túl sok újdonsággal tudnál nekem szolgálni a mérgekről, csak úgy mellesleg megjegyzem.
Te meg jössz a "sulival", hány éves vagy? 14, hogy ez izgat?
Az első válaszoló szerint meg ezt az információt minden tájékozott gazda tudja. Ezek szerint Ti nem vagytok azok. És csak úgy mindenféle dologgal megetetitek a kutyát, mert nem tudjátok, hogy mérgező? Hihetetlen, milyen felelőtlenek és infantilisek vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!