Olyan kutyafajtát keresek, aki jól bírja a futást, de mégis nagyon szép kutya. Jobban örülnék a hosszú-szőrűnek, de a rövid-szőrű is megfelel. Tudtok ilyen kutyafajtát? Köszönöm előre is!
Hát... a szépség viszonylagos fogalom. Számomra a legtöbb jól futó kutya szép, az erős hát, izmos törzs, mély mellkas miatt...
Az is kérdés, hogy hosszútáv futót keresel, vagy rövid távon, nagy sebesség?
Az agarak ugye jól futnak (hosszú távú állóképességet nem tudom), az afgán agár pedig gyönyörű.
A szánhúzó kutyák is mind jó futók, canicrossra, kutyás futásra gyakran alkalmazzák őket.
Rövid szőrűek közül szintén jól bírják a vadászkutyák (mert pl a vércsapát, a vadat volt, hogy hosszan kellett üldözni), mint amilyen a magyar vizsla, vagy az erdélyi kopó...
Félhosszú/hosszú szőrű, szép és jól fut a mudi, pumi, puli is, és nekem szépek is
És hát, még rengeteg futásra alkalmas fajta van, én mondjuk ezekben gondolkodnék.
Az relatív, hogy neked mi a szép. Border collie szereti futni, hiszen terelőkutya. És a szőre is hosszú. Viszont kezdőknek nem szokták ajánlani, mert a legokosabb kutyafajta! Szóval sokkal jobban jársz a nevelésével, ha van tapasztalatod már.
Az összes terelőkutya/pásztorkutya szeret futni.
A vadászkutyák is szeretnek általában- legalábbis tudomásom szerint a vizsla és a beagle igen.
Akkor én, már az ókori Rómában is vadászkutyaként használt Cane Corsot ajánlom.
Nekünk is van, most lesz egy éves, nagyon tud futni, nagyon aranyos, emberbarát, kedves játékos.
Afgán, ők inkább sprintelnek.
Szamojés, jól bírják a hosszú távot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!