Hol tudok nagyon hosszú pórazt venni? A kutyám mindig elszökik, így amég nem vagyok itthob megkéne kötni. Valami olyan póráz kéne ami nagyon hosszú és nem tudja szétrágni. Lehet online rendelni ilyet?
Szerintem ennél még az is jobb, ha kennelt építesz, vagy ha azt nem áll módodban, akkor keresel valakit akinek van, vagy aki vigyázna addig a kutyádra.
Nagyszüleimnek is volt régen egy kutyájuk, ami folyton szökött, sokszor láttam, hogy olyan szorosra veszik a nyakörvet, hogy már-már ijesztően festett, és mégis kibújt belőle a kutya! Én is alig tudtam elhinni, aztán egyszer pont láttam is, szegény elképesztő mit levágott, hogy szabadulni tudjon. Pedig jó sora volt és nem is szökött soha el, mindig a kertben, utcában maradt.
Neki is fém lánca volt, de akármilyen nyakörvből kibújt volna.
Szerintem ne hagyd otthon így hosszabb időre, mert akár meg is fulladhat, vagy kárt tehet magában, ha annyira szökni akar!
Talán le kellene mozgatni a kutyát és akkor nem szökne.
Egyébként a kennel sem jobb, mint a lánc. Barkácsboltban tudsz venni méterre, a lényeg, hogy kis-közepes-nagytestű kutyának minimum 4-6-8 méteres lánc kell (lásd állatvédelmi tv.), legyen háza és friss vize.
Pedig úgy tűnik bőven nem elég. És valamit nagyon elszúrhattok a nevelésében, ha már kölyökként szökik, ezt gondoljátok át. (Csak megjegyzem, pont az ilyen miatt kellett volna minimum eddig a lakásban tartani, hogy kialakuljon a megfelelő kötődése felétek.)
Annyit kell vele naponta sétálni póráz nélkül, legyen ez akár naponta 3x3-4 óra, amennyi után ereje sem, kedve sem lesz szökni. És még emellett kell naponta szellemileg is lefárasztani, ez ugyan olyan fontos, mint a mozgatás! Mennyit viszed más kutyák közé? Általában hány órát töltesz vele egy nap?
És még mindig azt mondom, keress fel egy olyan kutyasulit, ahol tudnak segíteni kifejezetten ebben a problémában. Ne szerencsétlen kis kölyök szenvedjen láncon vagy kennelben a nem megfelelő nevelés és foglalkozás miatt, az elhanyagolás miatt!
"Annyit kell vele naponta sétálni póráz nélkül, legyen ez akár naponta 3x3-4 óra, amennyi után ereje sem, kedve sem lesz szökni."
Annyira bírom mikor valaki gondolkodás nélkül el kezd túlozni és hülyeséget írni ezen a fórumon. Szerinted kinek van napi 9-12 órája arra hogy csak a kutyájával foglalkozzon munka és család mellett ? Kicsit gondolkozz már mielőtt ilyeneket írsz légyszíves...
Ha megfelelően nevelnek egy kutyát és az alapoktól megfelelően foglalkoznak vele, nem kell még a legaktívabb eb esetében sem általában napi 3-4 óránál több minőségi időt számolni. Mert ennyi idő elég ahhoz, hogy kellő tudatossággal szellemileg és fizikailag is lefárasszák az állatot.
De itt egy teljesen elrontott kutyáról van szó! Se a kellő nevelés, se a kellő foglalkozás nincs meg! Talán nem vagy tisztában azzal, hogy helyre hozni, megjavítani valamit mindig több energiába kerül, mint eleve jól csinálni. A kérdező elrontotta a kutyát. Most ennek kell meginnia a levét. És igen, így annyit kell a kutyával foglalkozni, ami után nem lesz már ereje szökni.
És moderáld magad kicsit. Ne itt kötözködj és vezesd le a dühödet, kérlek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!