Már vettem rendes kullancscsipeszt is, mégis 4-ből 3 kullancs szétnyomódott/szétszakadt a kutyában. Az az egy is csak azért jött ki mert jó nagyra megnőtt már mire észrevettem. Mit csinálok rosszul?
Figyelt kérdés
2013. máj. 6. 13:44
1/18 anonim válasza:
Az előfordul, hogy befúródás után, de szívás előtt veszed ki a kullancsot. Ilyenkor még nagyon erősen kapaszkodik, tehát bent maradhat a feje. A potrohot nem kellene szétnyomni, ha megfelelően használod a kullancskiszedőt. A megszívottat azért könnyebb kivenni, mert az már ki is esne magától, mivel jól lakott.
2/18 anonim válasza:
Az át sem villant az agyadon hogy esetleg MEGELŐZD a kullancsfertőzést??!?!?! Abból a csipesz árából egy jó Frontline amuplla kijött volna és még valami olcsóbb bolha-kullancs elleni nyakörv, és ezzel a kettő párosítással nem menne kullancs a kutyádba.
3/18 anonim válasza:
Kirántod gyorsan azt a kullancsot, vagy lassan huzigálod? Ha nem vagy elég gyors, akkor lehet, hogy kiszakadás helyett inkább préselődik a cucchoz, ami meg nem jó. Esetleg ha olyan csipeszed van, mint nekem, azt kicsit össze is kellhet nyomni, hogy rendesen befogja a kullancsot.
4/18 A kérdező kommentje:
Mivel hosszú szőrű a kutya ezért a nyakörv nem jó választás. Gyerek is van a háznál így az ilyen ampullák nem tudom mennyire biztonságosak, ha összefogdossák és ölelgetik a kutyát.
2013. máj. 6. 13:53
5/18 anonim válasza:
Nekem is hosszú szőrű kutyám van, mégis tökéletes ez a kombináció, lassan 8 éve egyetlen kullancs se ment bele, pedig naponta, alaposan ellenárzöm a nyári időszakokban. Az ampulla felszívódik semmi baja nem lesz a gyerekednek tőle ha a kutyával érintkezik.
6/18 anonim válasza:
A csipeszről tudnál képet mutatni?
7/18 anonim válasza:
Sokkan inkább spot-on, mint bolha és féreg a kutyába, onnan meg a gyerekbe egy puszi után. A csepp beszívódik a bőrbe pár óra alatt, addig a gyerek ne fogdossa a kutya hátát, utána veszélytelen. Ha este rakod a kutyára, amikor a gyerek már alszik, reggelre minden rendben lesz. Főleg ha hosszú szőrű, és a gyerek el se jut a kutya bőréig, amikor simogatja.
8/18 anonim válasza:
Az a baj, hogy csipeszt vettél, azzal meg nagyon könnyű összenyomni vagy szétszaggatni a kullancsot. A legtöbb csipesz rossz minőségű. Vegyél kullancs kiszedő kanalat, azzal nem tudod se összenyomni, se széttrancsírozni és 10-ből 10 rendesen kijön! A nyakörv és apot-on is teljesen biztosnágos kisgyerek mellett is. A Scalibor nyakörv például biztosan jó hosszúszőrű kutyára is, nekem mindkettőn az van.
9/18 anonim válasza:
Nekem ugyan cicám van, de mivel lejárunk vele sétálni, szed össze kullancsot. Frontline-nal kezelve van, így mielőtt megszívnák magukat, elpusztulnak ( tévhit, hogy távoltartja) Próbálkoztam én is kullancskiszedővel, de végül maradtam a sima szemöldökcsipesznél: ezzel egészen a bőrnél meg tudom fogni és egy gyors mozdulattal kitépem. A feje (ill. a szájszerve pontosabban) beleszalad, de azt kidolgozza a bőr néhány nap alatt. Nyugodtan kezeld Frontline-nal a kutyát, annak ugyanis az a mechanizmusa, hogy pár óra alatt beivódik az irhaszövetbe,( a kullancs ide fúródik be, elpusztul a szertől), a gyerekeknek semmi problémát nem jelent.
10/18 anonim válasza:
9. vagyok: beleszalad helyett persze beleszakad a helyes :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!