Mit tettetek volna a helyemben, ti hogy éreznétek ezek után?
különben póráz, vagy ilyesmi??? azzal is el lehetett volna húzni a macskától!!!!
Én imádom a kutyákat, macskákat is, de a totál hülyeséget elítélem! mi az hogy nem merted elrángatni a kutyád? hisz ha féltetted volna a kutyádat akkor már csak az ő érdekében el kellett volna hozni a macsektól! gyáva ember vagy!
Az Én véleményem az hogy az nem mentség hogy csak 20 éves vagy és lány. A kutyának nem azért kell szót fogadnia mert a gazdája férfi és 120 kiló.
A kutyán mindig rajta kell hogy legyen a nyakörve ha nem a saját elkerített birtokodon vagy.
Azt nem tudom megmondani hogy kötelező e minden esetben a póráz és a szájkosár egy ekkora testű kutyánál, de gondolom legalábbis javasolt.
Amiért nem volt vele baj eddig nem azt jelenti hogy ezután sem lehet. Korábban azt írtad hogy még sosem látott közelről macskát. Másfél év alatt megismertethetted volna a környezetével. Ha minden esetben irányíthatatlan lesz ha olyan lát ami ismeretlen vagy megijeszti akkor az veszélyes.
Ha a kutyádat nem tudod minden helyzetben kontrollálni az nem csak a macskáknak rossz hanem a kutyának is.
Ha mondjuk a macska elszalad és a kutya utána és pont egy kocsi alá akkor most csak egy kutyád lenne.
Vagy ha macskának van gazdája aki menteni akarja a kedvencét és megöli vagy megsebesíti a kutyádat, akkor sem hiszem hogy ilyen könnyen vennéd a dolgot.
Én is azt javaslom hogy kérdezz meg egy trénert az esetről és az Ő véleménye alapján dönts, mert itt csak a laikusok vagy műkedvelők szubjektív véleményét fogod megtudni. Ha esetleg egy kutya kiképző is olvassa ezt a topikot én kíváncsi lennék a véleményére.
Egy kérdés: a kiképzős hozzászólás miért lett lepontozva? Tök logikus, hogy akinek valami problémája van, nevelés, viselkedés, az megy kiképzőhöz. Én sem könyvből képezem a kutyátkat, hanem megyek egy okosabb emberhez...
Kérdező! NYUGI! Ha gond van a kutya nevelésével kapcsolatban, akkor keress szakembert! Nekem aza véleményem, hogy egy szakember, többet tud segíteni, mint itt:)
Én is póráz nélkül viszema kutyát. Igaz elengedem a mezőn, de a lényeg ugyan ez. A fontos, hogy a kutyának megengedd hogy igazán szabad legyen! :) póráz nélkül. Viszont, az fontos, hogy akkor engedd csak el, ha biztosan tudod irányítania kutyát. Egy kis kitartás, türelem, és gyakoroljatok minél többet!!! :) Ha kell kérj segítséget! Az sosem szégyen. Én is viszem iskolába, van saját kiképzőnk, biztos ami biztos:):)
Tudom milyen érzés, nekünk volt sok macskánk, mindegyikkel jóban volt a kutyusom...több alom macska is felnőtt nálunk, de egyszer az egyik kiscica, odament a kutyám tányérjához a kutyám odakapott neki(nem akarta megölni, csak rászólt) De szegény cica még nagyon pici volt és 2nap múlva elpusztult :-( nagyon sajnáltam, de ez miatt nem bánthatom a kutyámat(persze leszídtam) Elötte és utána sem fordult elő ilyen mégegyszer.
Idegen macskával megint más a helyzet...ha a kutya meglátja felébred benne a vadászösztön...meg lehetett volna akadályozni, de én nem a kutyát hibáztatom hogy ez megtörtént.
Oda kellett volna benned megfogni a kutyát.
Nem értem miért nem menekült el a macska(öngyilkos)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!