Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tettetek volna a helyemben...

Mit tettetek volna a helyemben, ti hogy éreznétek ezek után?

Figyelt kérdés
Egy falu eldugott utcájában lakunk, előttünk van egy nagy mező, oda szoktam vinni a kutyákat futtatni, meg játszani. Ma sem volt ez másképp, de nem láttam és 2 macska ült a mező közepén.Az egyik elszaladt, de a másik felvette a harcot a 2 kutyámmal. (német juhász fiú, spániel lány) A spániel egy idő után megunta és otthagyta a másik nem. Egyébként szófogadó a kutya, ha hívom jön stb. de most mintha elvesztette volna a fejét, annyira felizgatta a macska. ezután elindultam, gondoltam biztosan jön majd utánam, mert mindig jön, de nem jött. Láttam, hogy nagyon karmolászik a macska, nem akar elmenni, de a másik pillanatban nagy nyávogást hallottam, majd a kutyám örömmel hozta a szájában a meghalt macskát. Bánt, hogy nem tudtam semmit tenni, és meghalt a macska. (A kuyának nem lett semmi baja)
2009. okt. 2. 11:20
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
69%
Mit tettem volna a helyedben? Odamegyek hozzá és nyakon csapom a nyavalyást... Ha jól értettem amit írtál, nem egy másodperc alatt végezte ki szerencsétlen macskát. És lehet benne vadászösztön, de neked meg eszed lehetne, hogy ha nem jön első szóra akkor odamegyek és kiszedem a szájából szegényt, mert már nem fogja elengedni. Van nekem is kutyám aki vadászik, nem egy, de soha nem néztem tétlenül, ha úgy gondolta, hogy ő most elkap valamit.
2009. okt. 2. 12:14
 12/27 anonim ***** válasza:
60%
12:14-nek igaza van! Ha ilyesmi történik, azonnal oda kell menned, és szétválasztani!!! Ugyanis ez akár egy emberrel, vagy gyerekkel is történhetett volna!!!Oda kell figyelni, mert hát jön a vadászösztön!!!! Egyébként, nem akarlak bántani, de nemcsak a kutyánkért, vagy macskánkért kell felelősséget éreznünk, hanem a másik állatáért is! Ezt csak azért mondom, mert pont múlt szombaton az apukámék kiscicáját is így gyilkolta meg egy kutya, elég brutális volt!!! Nem a kutya a hibás, hanem a gazda!!!!
2009. okt. 2. 12:40
 13/27 anonim ***** válasza:
24%
Én mindig utáltam a macskákat,de 3 npaj sétálásból hazajövet a bármikor behivható kutyám előtt ugrott ki a füből egy és kiszaéadtak az útra ahol pont jött egy kocsi(70el a megengedett 30 helyett) és a kutyám először a lökhárítótól kapott utánna felcsavarodott az első kerékre:( hálistennek csak a bal mancsa zúzódott de másnap reggel már szaladgálni is akart csak nem engedtük!!! ISTENI SZERENCSÉNK VOLT és persze elég magas fájdalom köszübe van ennek a fajtának meg ráadásul nagyon kemény és szívós a kutyám! Nem hagyja el magát! Na innentől mégjobban gyűlölöm a macskákat,és a a kutyám is mostmár ugy megy az utcán h folyamatosan azt nézi hol van,vmit kitalálok majd erre a problémára,mert ez így nem jó,de tudom h ez ösztön náluk! 1 éves a kutyám (pitbull) és nagyon megijedtem mikor láttam h mi történik vele,mert amugy nagyon engedelmes bármikor betudom hivni,de ha macskát lát nem lehet!!! Még most is borzongok ha visszagondolok arra h látom a testét a keréknél csavarodni:( jah és képzeljétek aki elütötte a kutyámat még csak nem is lassított és meg sem akart állni,egy taxi söfőr! és volt pofája odajönni miután elütötte egy percrerá h ki fogja mefizetni a kárt! akkor nem foglalkoztam vele mert fontosabb volt a kutyám,de este lejött h jó lenne ha fizetnék,mert neki a ködlámája darabokra tört!!! Van ilyen gerinctelen faszrázó...ember mit szóltok! Am ne rágd magad a macskán 1el kevesebb belőlük,mert nincs anniy eszük a vénasszonyoknak akik etetik őket h hazavigyék inkább etetnek egy egész populációt! Ugysem tudtál volna mit tenni,nincs baja a kutyádnak ez legyen a legfontosabb!!!
2009. okt. 2. 12:46
 14/27 Winner of Royal Hill ***** válasza:
48%

A macskának is megvolt az esélye a menekülésre. Ha kölykei lettek volna akkor azokat tuti látta volna a kérdező.Az én kutyáim is fogtak már macskát.

Átjött a szomszéd 10-12 hetes kismacskája a négy kutyám meg rástartolt(3 dog és egy németjuhász). Én elszedtem tőlük a kölyköt,attól féltem valami kárt tesz a kutyáinkban. A kis vöröske azóta is él és virul, jár át vacsizni,miután a kutyákat letettem aludni. A saját kölyökmacskánkkal ugyanez történt, ő is él és virul.

Viszont a felnőtt macskát megropogtatják,azt nem tudom elszedni tőlük(főleg a németjuhász macskázik). Egyébként meg lehet lepontozni,de nem a macskákat féltem az ilyen esetekben hanem a kutyáim szemét...

2009. okt. 2. 12:50
 15/27 anonim ***** válasza:
34%

Most már nyugodj meg !

Ennyi volt , a cica meghalt.

Nálunk szinte minden héten 1 macska meghal.

Én szeretem a cicákat , de nálunk vagyis a szomszédba tonna szám vannak , 4 anyamacska minden ellésnél ha csak 3-4 kiscicát szül , évente 2x!! És minden kismacsek felnő szinte , semmit nem tesz a szomszéd , így sajnos nálunk elég sűrűn kell cicust temetni.

Bár én sosem láttam , hogy a kutyáim bántották volna őket , csak reggelre mikor megyek ki akkor látom:S

Az ösztönök uralkodnak !

2009. okt. 2. 13:24
 16/27 A kérdező kommentje:

Aki azt írta, h foglalkozzak a kutyámmal, annak üzenem, hogy foglalkozok vele, mindig tanítom minden nap, bármikor behívható, de most teljesen megőrült a macskától, még sosem találkozott szemtől szembe vele, pedig másfél éves, ebből is látszik, h vigyázok a macskákra.

Annak aki pedig azt írta, h fogjam meg a grabancát, sajnos megfogtam volna, de egy az, h nem bírtam el, a másik meg, h a macska összevissza hadonászott és ugrált, féltem, h valami kárt tesz a kutyában. Sajnálom, de megtörtént.

2009. okt. 2. 14:24
 17/27 anonim ***** válasza:
46%

Kedves Kérdező!

A kutyádnak nincs semmi baja, nem kell veszetséget vizsgálni, nem kell szétrázni a kutyát, se büntisarokba küldeni. Ha ezt a hibát ki akarod küszöbölni, akkor vedd fel a kapcsolatot egy kiképzővel, ő sok gyakorlati tanáccsal el tud látni.

Aki pedig nem ismeri el, hogy a kutya igen is ösztönlény, és "foglalkozással" el lehet kerülni ezeket a helyzeteket, az is téved. Ha jól emlékszem azt írtad, hogy 1,5 éves a kutyád. Ő még akár hogy is vesszük kölyök. Nem lehetetlen leszoktatni a kutyát a macskaüldözésről, de ahhoz kell egy tapasztalt, és jó kiképző segítsége.

DE, ha egy szuperül kiképzett kutyád lesz, akkor is sokszor erősebb lesz benne az ösztön. Ez van. Aki kutyát tart az jó ha számol ezzel is. Emberre se fog támadni, azért mert elkapott egy macskát. Egyébként is kis szenyák tudnak lenni a macskák:) Az egyik kutyánkat állandóan hergelte egy macska, aztán amikor kicsit megrágcsálta (nem lett semmi baja) akkor meg volt szeppenve. Én nem szeretema macskákat!! Voltak macskáink, ismerem mindkét állatot. Még biztos, hogy fog vinni neked egyéb zsákmányt is, amik veszélyesek is lehetnek egyébként. Konzultálj egy kiképzővel, biztos sokat tud segteni. Nyugodj meg, mert ez nem teljesen te hibád, max abban hibáztál, hogy nem léptél közbe időbe, vagy nem tudom. A vadászösztön nagyon erős a kutyáknál. A területét is folyamatosan jelölgeti, ha akarja az ember, ha nem. Az előző kutyám, mint említettem nagyon sokat harcolt a macskával, mivel az a kis dög, mindig idegesítette, és láttam a kutyán, hogy nem bántja, pedig megtehetné, csak finoman jelezte neki, hogy nem kívánja a trásaságát. A macska meg nem hallgatott a finom jelekre. A kutyám nj és a vadabbik fajtából való. Mégis hihetetlen türelemmel volt. Egy darabig... Na hát ez van.

A lényeg, hogy gy kiképző, biztosabb és hatásosabb tanácsot tud adni neked abban, hogy hogy tudod ezt a viselkedést korrigálni valamennyire a kutyánál.

Jó kirándulást :) Menjetek, a behívást gyakorold vele sokat, ha lehet mindig más környezetben. Pl a mezőn is lehet, hogy bizonyos távolságból visszahívod. Sok sikert!

2009. okt. 2. 14:52
 18/27 anonim ***** válasza:
37%

Hát igenis oda kellett volna menned és széválasztani őket! Nem széttárni a kezed, hogy nem tudtál mit csinálni! Az alatt a pár perc amíg elrángatod onnan, nem fogja a macska megölni, és szerintem ha békén hagyják, nem rohanna a kutya után (nekem is van amcskám, kutyáim is)!

Akik meg elintézik ezt avval, hogy ösztön, azokkal sem értek egyet. A német juhász pásztorkutya volt régen és még ma is terelnek vele, ha megvan az ösztöne. Nem volt szabad bántani az állatokat neki. Azt megértem, hogy egy vadászkutya elmegy a vad után, hiszen neki ez a dolga, de egy pásztorknál ne takarózzunk már ezzel! Akkor ezek szerint minden kutya vadász, mert ez az ösztönük! Vagy ha egy kutyát kiképeznek, akkor csak rövidpórázon, minden állattól elzárva kell tartani örök életére, mert megnövekedett az ösztöne!? Vagy akkor hogy fog ereszteni munka közben, mert hát megnövekedett az ösztöne, akkor nehezebb bánni vele...

Nekem is pásztorkutyáim vannak. Nem bántanak semmilyen állatot, imádják őket. Ha valaki felugrik előttük akkor futnának utána de egyrészt kérés nélkül is rám néznek, hogy szabad-e, másrészt ők csak futni akarnak és ha megáll a menekülő, akkor barátkoznak vele (ez csak állatokra érvényes). Azon kívül engem is megvédtek már néhény helyzetben, szóval ki vannak képezve, mégsem eősödött meg az ösztönük más állatok felé. Nekem is 1,5 éves az egyik kutyám. 3 hónapos kora óta póráz nélkül sétálunk. Egyszer futott a macska után, de akkor sem bántani akarta. Akkor rászóltam és azóta csak néz. De ha neked nem is baj ez, meg ez ösztön úgyis akkor mit ofgsz szólni ha elfut valami után, lellövik, elütik, elfogják...? Hát szerintem neveld meg. A nem vadász kutyákban ez nem egy mindennél erősebb kiirthatatlan ösztön.

2009. okt. 2. 15:13
 19/27 anonim ***** válasza:
28%
Utolsó vagyok. Szeretem a macskákat is, és nagyon sajnálnám és mérges lennék a kutyámra.
2009. okt. 2. 15:22
 20/27 anonim ***** válasza:
56%
ne haragudj, de szerintem nem jól csináltad ezt a dolgot. oda kellett volna menned a kutyádhoz, és addig ordítani rá, míg nem hagyja a macskát, ha nem akarja kicsit rá kell ütni, vagy lefogni és elzavarni a macskát! te voltál a buta, te tehetsz a cica haláláról!!!
2009. okt. 2. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!