Mit tettetek volna a helyemben, ti hogy éreznétek ezek után?
A macskának is megvolt az esélye a menekülésre. Ha kölykei lettek volna akkor azokat tuti látta volna a kérdező.Az én kutyáim is fogtak már macskát.
Átjött a szomszéd 10-12 hetes kismacskája a négy kutyám meg rástartolt(3 dog és egy németjuhász). Én elszedtem tőlük a kölyköt,attól féltem valami kárt tesz a kutyáinkban. A kis vöröske azóta is él és virul, jár át vacsizni,miután a kutyákat letettem aludni. A saját kölyökmacskánkkal ugyanez történt, ő is él és virul.
Viszont a felnőtt macskát megropogtatják,azt nem tudom elszedni tőlük(főleg a németjuhász macskázik). Egyébként meg lehet lepontozni,de nem a macskákat féltem az ilyen esetekben hanem a kutyáim szemét...
Most már nyugodj meg !
Ennyi volt , a cica meghalt.
Nálunk szinte minden héten 1 macska meghal.
Én szeretem a cicákat , de nálunk vagyis a szomszédba tonna szám vannak , 4 anyamacska minden ellésnél ha csak 3-4 kiscicát szül , évente 2x!! És minden kismacsek felnő szinte , semmit nem tesz a szomszéd , így sajnos nálunk elég sűrűn kell cicust temetni.
Bár én sosem láttam , hogy a kutyáim bántották volna őket , csak reggelre mikor megyek ki akkor látom:S
Az ösztönök uralkodnak !
Aki azt írta, h foglalkozzak a kutyámmal, annak üzenem, hogy foglalkozok vele, mindig tanítom minden nap, bármikor behívható, de most teljesen megőrült a macskától, még sosem találkozott szemtől szembe vele, pedig másfél éves, ebből is látszik, h vigyázok a macskákra.
Annak aki pedig azt írta, h fogjam meg a grabancát, sajnos megfogtam volna, de egy az, h nem bírtam el, a másik meg, h a macska összevissza hadonászott és ugrált, féltem, h valami kárt tesz a kutyában. Sajnálom, de megtörtént.
Kedves Kérdező!
A kutyádnak nincs semmi baja, nem kell veszetséget vizsgálni, nem kell szétrázni a kutyát, se büntisarokba küldeni. Ha ezt a hibát ki akarod küszöbölni, akkor vedd fel a kapcsolatot egy kiképzővel, ő sok gyakorlati tanáccsal el tud látni.
Aki pedig nem ismeri el, hogy a kutya igen is ösztönlény, és "foglalkozással" el lehet kerülni ezeket a helyzeteket, az is téved. Ha jól emlékszem azt írtad, hogy 1,5 éves a kutyád. Ő még akár hogy is vesszük kölyök. Nem lehetetlen leszoktatni a kutyát a macskaüldözésről, de ahhoz kell egy tapasztalt, és jó kiképző segítsége.
DE, ha egy szuperül kiképzett kutyád lesz, akkor is sokszor erősebb lesz benne az ösztön. Ez van. Aki kutyát tart az jó ha számol ezzel is. Emberre se fog támadni, azért mert elkapott egy macskát. Egyébként is kis szenyák tudnak lenni a macskák:) Az egyik kutyánkat állandóan hergelte egy macska, aztán amikor kicsit megrágcsálta (nem lett semmi baja) akkor meg volt szeppenve. Én nem szeretema macskákat!! Voltak macskáink, ismerem mindkét állatot. Még biztos, hogy fog vinni neked egyéb zsákmányt is, amik veszélyesek is lehetnek egyébként. Konzultálj egy kiképzővel, biztos sokat tud segteni. Nyugodj meg, mert ez nem teljesen te hibád, max abban hibáztál, hogy nem léptél közbe időbe, vagy nem tudom. A vadászösztön nagyon erős a kutyáknál. A területét is folyamatosan jelölgeti, ha akarja az ember, ha nem. Az előző kutyám, mint említettem nagyon sokat harcolt a macskával, mivel az a kis dög, mindig idegesítette, és láttam a kutyán, hogy nem bántja, pedig megtehetné, csak finoman jelezte neki, hogy nem kívánja a trásaságát. A macska meg nem hallgatott a finom jelekre. A kutyám nj és a vadabbik fajtából való. Mégis hihetetlen türelemmel volt. Egy darabig... Na hát ez van.
A lényeg, hogy gy kiképző, biztosabb és hatásosabb tanácsot tud adni neked abban, hogy hogy tudod ezt a viselkedést korrigálni valamennyire a kutyánál.
Jó kirándulást :) Menjetek, a behívást gyakorold vele sokat, ha lehet mindig más környezetben. Pl a mezőn is lehet, hogy bizonyos távolságból visszahívod. Sok sikert!
Hát igenis oda kellett volna menned és széválasztani őket! Nem széttárni a kezed, hogy nem tudtál mit csinálni! Az alatt a pár perc amíg elrángatod onnan, nem fogja a macska megölni, és szerintem ha békén hagyják, nem rohanna a kutya után (nekem is van amcskám, kutyáim is)!
Akik meg elintézik ezt avval, hogy ösztön, azokkal sem értek egyet. A német juhász pásztorkutya volt régen és még ma is terelnek vele, ha megvan az ösztöne. Nem volt szabad bántani az állatokat neki. Azt megértem, hogy egy vadászkutya elmegy a vad után, hiszen neki ez a dolga, de egy pásztorknál ne takarózzunk már ezzel! Akkor ezek szerint minden kutya vadász, mert ez az ösztönük! Vagy ha egy kutyát kiképeznek, akkor csak rövidpórázon, minden állattól elzárva kell tartani örök életére, mert megnövekedett az ösztöne!? Vagy akkor hogy fog ereszteni munka közben, mert hát megnövekedett az ösztöne, akkor nehezebb bánni vele...
Nekem is pásztorkutyáim vannak. Nem bántanak semmilyen állatot, imádják őket. Ha valaki felugrik előttük akkor futnának utána de egyrészt kérés nélkül is rám néznek, hogy szabad-e, másrészt ők csak futni akarnak és ha megáll a menekülő, akkor barátkoznak vele (ez csak állatokra érvényes). Azon kívül engem is megvédtek már néhény helyzetben, szóval ki vannak képezve, mégsem eősödött meg az ösztönük más állatok felé. Nekem is 1,5 éves az egyik kutyám. 3 hónapos kora óta póráz nélkül sétálunk. Egyszer futott a macska után, de akkor sem bántani akarta. Akkor rászóltam és azóta csak néz. De ha neked nem is baj ez, meg ez ösztön úgyis akkor mit ofgsz szólni ha elfut valami után, lellövik, elütik, elfogják...? Hát szerintem neveld meg. A nem vadász kutyákban ez nem egy mindennél erősebb kiirthatatlan ösztön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!