Dizso kérdése:
Nemtudom jo helyen kerdezek-e de nagyon fontos. Van a
falunkba egy no akinek 7-8 kutyaja van hozza teszem az ovoda
mellett na most minekunk minden nap az o kapuja elott kell
elmennunk ma reggel 5 nagy testu kutya rontott a keritesnek.
Mit tehetek?
31/101 A kérdező kommentje:
De ezek a kutyak nem csak rank hanem mindenkire igy reagalnak!!volt mar h rendorsgi ugy lett belole akkor mecsappant a letszam de most megint tele az udvar a kutyakkal!! Hozzateszem a rendorok se mertek kozel menni nekem ez a bajom h ezek a kutyak tebyleg eleg agresszivak mer letojnam az egeszet ha ugatnanak mer az a dolguk de mikor neki esnek a keritesnek es felagaskodnak a teteeig es raadasul ovoda mellett vannak ilyenek neked h esne ha a te gyereked jarna ilyen feltetelek mellett ovodaba es egy nap csorogne a telefonod h anyuka sajnos ez es ez tortent mer egy kutya a sok gyerek visitasara megbolondulhat es en ezt szeretnem elkerulni!!
Én azt tudom még mondani, hogy beszéljetek vele szépen, kérjétek meg, találjatok valami megoldást közösen. Számomra kicsit furi mondjuk, hogy az Önkori és az Óvoda együttesen nem tud vmit tenni az ügy érdekében. Mondjuk akár egy teljesen zárt kerítés.
A 14:02es voltam.
2013. máj. 16. 14:31
33/101 A kérdező kommentje:
Ma voltam a jegyzonel ir neki megint egy levelet es ennyi mert mas t nemtud csinalni mert h nem minden napos h kiszabadulnak...en nem ertem komolyan mert amugy ez mar nagyon regi ugy es mindig mad szol h kene valamit csinalni a no rendszeresen segelyer jar h a kutyakat etetni tudja szoval azert ez igy olyan egyszeru mert hat az ember ugy van vele h ha etetni se tudja rendesen oket lehet azert ilyenek vagy kitudja van sok dolog amit hall rola az ember de igy is ot vedik a torvenyek mi meh szenvedjuk a hobbyat
Akkor jelentsd fel őket nem megfelelő tartási körülmények, állatkínzás vagy bármi egyéb indokkal ami megállja a helyét, de ne azt mondd, hogy nekiugranak a kerítésnek és örjöngenek, mert az nem törvényellenes!
2013. máj. 16. 14:43
Ha ezek a kutyák tényleg olyan agresszívak lennének, ahogy beállítod őket, engem nem érdekelne hány gyerekkel lennék, mennék át a túloldalra. Pontosan azért, mert az ő érdeküket is ez szolgálná.
Nehezen hihető a történet.
2013. máj. 16. 15:25
36/101 A kérdező kommentje:
Idefigyeljetek ti okostojasok nekem is volt ugy hogy 10 kutyam volt de mindig meg voltak fegyelmezve es nem voltak az emberekre veszelyesek!Tenyesztettem jagdokak vizslakat meg pitjeim is voltak de egyik sem volt verengzo nem ugy mint az emlitett holgy kutyai!Ezek a kutyak bent elnek a hazban nem is lenne ezzel baj csak hogy el vannak zarva az emberektol amig nagyok nem lesznek es persze ha nem talalkoznak masik emberrel csak a gazdajukal akkor a tobbi embert kozvetlen ellensegnek tartjak!A masik pedig egy kutyanak nem a haloszoba agyba elje a kojkeit es ez meg nem minden de utana a gazdaja befekszik az agyba a veres lucskos agyba!Nem ertem azokat az embereket akik leszidtak a paromat ezeknek nem lessz soha gyereke mert agyilag egy nagy nulla!Es ha olyan okosak vagytok akkor a tv-ben lathatnatok hogy kulfoldon hogy mukodnek ezek a dolgok mert ott ilyen esetben hogy ilyen korulmenyek kozott vannak tartva az allatok mint itt elkobozzak oket es meg a gazdat is megbuntetik!De ti nagy allatbaratok biztosan jobban tudtok mindent mert olyan k***a okosak vagytok!Udv az Apuka
Én amikor a kutyámmal sétálok az összes kutya őrjöng. Volt már olyan hogy egy nagy dög kaukázusi majdnem kimászott a kerítésen. Már ilyen pózba volt:
[link]
Jól van, bevallom az én kutyám is őrjöng ha másik kutya megy el a kerítés előtt. Ez van, ezt kell szeretni.
2013. máj. 16. 18:46
38/101 A kérdező kommentje:
De itt gyerekekrol van szo nem kutyarol
namármost. szerintem ez egy falusi helyzet ahol a fiatal szülők félnek a falusi kutyáktól. és tipikus falusi mentalitás. ki a retkesebb, ki a szemetebb stb stb. hát nem hisztiztem volna az apuka helyében mert alaposan leminősítette magát ő is nem csak az anyuka. tenyésztettem piteket: magyarország, helyesírás, mentalitás stb stb. képzelem! sőt azt is milyen nevelt kutyák lehettek ha egy tacsit bezártok kennelbe. tudod az nem nevelt kutya amelyik csak azért nem őrjöng a kerítésnél mert el van zárva! de hogy ne merüljek túlságosan bele:
alexandra tökéletesen írta, ha féltem a gyerekeimet akkor automatikusan átmegyek a túloldalra. nem gondolkodom egy percet sem hogy "nah nehgy mááá". felnőtt vagyok, gyerekeim vannak, nem nehéz dolog az ilyesmi. bár egy falusi magyar embernek a tipikus falusi felfogásának hiába magyarázza ezt az ember.
2013. máj. 16. 19:18
"Tenyesztettem jagdokak vizslakat meg pitjeim is voltak "
tenyésztetted.. aha.. gondolom..:D
2013. máj. 16. 19:40
Kapcsolódó kérdések: