Miért alakult ki a csapott far? Kinek tetszik ez?
Ilyesfajta dolgokra gondolok, ezt egyszerűen undorítónak érzem. Úgy néznek ki szerencsétlen kutyák mint valami partra vetett sellő, csak húzza a farát, mint aki lebénult a hátsó részére (tekintve hogy ebből ordenáré diszplázia lesz, le is fog).
Ki az az idióta aki azt gondolja hogy ez a természetellenes tartás jó dolog, és így kell kinéznie egy kutyának. Szerintem erre józan ember erre nem mondhatja hogy normális. Mintha nálunk embereknél a púposságot díjaznák.
Gondolkodtam hogy a következő kutyám német-juhász lesz, de félek hogy csak ilyeneket lehet kapni, nekem meg ilyen nem kéne. De az hogy már egy Roti is ilyen, röhej...
Azt se felejtsük el, hogy a kiállítási kutyák zöme rendelkezik, munkavizsgával. IPO-HPO. Ez azt is bizonyítja, hogy a küllem kutya is munkakutya.
Nézz meg egy küllem kutya törzslapját és rájössz arra, hogy a felmenők is munkavizsgásak zömmel.
Most írtál egy sületlenséget.
Egyszer hallasz egy ilyesmit az életben és azzal példálózol.
Little!
Írd meg milyen fajta kutyád van és majd én ontom róla az "okosságokat" jó?
Nem hallottam, láttam. És nem is egyszer. Ez az egyik "leghíresebb" kiképző módszeres. Nevet nem mondok, de Borsodban a leírás alapján simán ráismer bárki.
Ő az, akinek kiképzés során halt már meg kutya, mert a tűző napon túlterhelte, ő az, aki ha a kutya lepisil egy akadályt, akkor megkéri a gazdit h ott helyben VERJE EL a kutyát, ő az, aki a legtöbb kutyát a "gyere ide" parancs megtanítására se képes kiképezni rendesen, és ő az, aki a legtöbb pénzzel rendelkezik és a legtöbb kapcsolattal, mert országos szervezet áll mögötte.
Amúgy hajrá, mondd: roti-nj mixem van, pontyfarral, súlyos dp-vel, kis vesenhibával, birka természettel és kitűnő engedelmességgel.
De még mindig nem adtál arra választ hogy szerinted ez hogyan szép és természetes? Én nem tudom elhinni hogy ez a természetellenes csúnya tartás valakinek is tetszene. Könyörgöm nyomorék a kutya, nem normálisan áll a háta meg a lába, most ez valakinek is tetszik hogy ilyen nyomoroncul néznek ki???
A természet is minket igazol, azoknál a fajtáknál ahol ilyen nincs, tudtommal elenyésző a diszplázia. Legalább is én eddig csak német-juhászoknál láttam ilyet, ezért is félek is kicsit a fajtától.
Nézd meg a farkast, annak hol van ilyen tartása?
ma 15:26
Az általad leírt "kiképzés" harapóssá tehet egy kutyát, de a vizsga anyagának teljes végrehajtására használhatatlan.
ma 21:07
A DP-t hagyjuk...
Mudi, boxer, shar-pei, corso, golden, labi,roti, és még sorolhatnám a fajtákat, ahol van dp, holott ezeknél nincs csapott hát. Tenyészteni nj-t csak szűrt szülőkkel lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!