Miért alakult ki a csapott far? Kinek tetszik ez?
Ilyesfajta dolgokra gondolok, ezt egyszerűen undorítónak érzem. Úgy néznek ki szerencsétlen kutyák mint valami partra vetett sellő, csak húzza a farát, mint aki lebénult a hátsó részére (tekintve hogy ebből ordenáré diszplázia lesz, le is fog).
Ki az az idióta aki azt gondolja hogy ez a természetellenes tartás jó dolog, és így kell kinéznie egy kutyának. Szerintem erre józan ember erre nem mondhatja hogy normális. Mintha nálunk embereknél a púposságot díjaznák.
Gondolkodtam hogy a következő kutyám német-juhász lesz, de félek hogy csak ilyeneket lehet kapni, nekem meg ilyen nem kéne. De az hogy már egy Roti is ilyen, röhej...
ma 14:26
Az általad linkelt képen tökéletes formájú német juhászt látni.
Lehet, te az egyenes hátú kutyákat kedveled, de sok fajta van,amelyiknek nem egyenes a háta.
Nem toló tartás, hanem toló mozgás. A hátulsó lábakkal tolja magát előre.
A mezei Német juhásznak nincs ívelt háta és nincs lejtős háta, hanem egyenes hátú és karó lábú. A combok nem kerekdedek, hanem vékonyak. Nincs hátulsó szögelésük.
Ilyen volt két Német juhászom.
Mivel a Német juhász hátulsó tolóerővel rendelkezik, szinte ez az egyetlen kutya ami hosszú távon villámgyors ügetésre képes.
Tenyészszemléken és főtenyészszemléken ezek a kutyák akár pórázon akár póráz nélkül körbe ügetnek a pályán és a küllem bíró többek közt, azt is nézi melyik kutya tudja leügetni a többit. Ezeknek a kutyáknak a háta szinte meg sem mozdul,ügetés közben csak a lábaik járnak.
Mennél jobbak a hátulsó szögelések annál jobban tud a kutya a mellső lábai elé lépni. Az több mint egy arasz.
Ezeket így tenyésztették ki.
Dehogy tenyésztették így ki! Régebben SEHOL (se kiállításon, se kiskertekben) nem láttál ilyen ronda kutyákat.
Ismerek hosszúszőrú németjucit, nagyon "szép" szögelléssel ,csak épp nem tud futni se, mert olyan a felépítése, mint egy hiénának.
Én is így olvastam, hogy a hosszú távú futás miatt "csinálták" ilyenre, és az az írás olyan jól megmagyarázta a miérteket, hogy még helyeseltem is, miközben olvastam (sajna már nem tudom, hol olvastam). Elvben gyönyörűen működik, gyakorlatban viszont überbénán. Szerintem ez íróasztal mellett lett kitalálva, és senki nem mer szólni, hogy hé, ez élőben sehogyse működik.
Szerintem gyorsan kimegy majd a lejtős hát a divatból, lásd az extra ráncos kutyák példáját, ott is visszavettek az eszetlenségből.
ma 19:53
A nagyon lejtős hátat mát igyekeznek a németek visszaszorítani. De az eredeti fajtaleírásban is az szerepel, hogy az nj hátvonala a far felé enyhén lejt.
Little
Ha nem tenyésztették ki szerinted, akkor bizonyosan így lett magától.
Egyik nap még egyenes hátú és jé másnapra meg már lejtős hátú lett.
Ezt most láttam meg... Szerencsétlen kiskutya, mintha kettétörték volna a gerincét. És erre még azt se mondhatják, hogy "csak hosszú far", mert a far nem a gerincvonala közepén kezdődik. Komolyan, ha holnap elüt egy kutyát egy teherautó, különbül fog kinézni műtét után, mint ez a szegény kiskutya.
A belinkelt képpel nincs semmi baj.
Aki nem ismeri a fajtát és nem tudja, hogy hogyan kell kinéznie, annak ez furcsa lehet.
Én nem szállok vitába olyannal aki ismeri a pincsi kutya küllemét én viszont nem.
Csak egy példát mondtam.
Azt, hogy neked nem tetszik és még egy pár embernek sem az egy dolog.
Nekem Német juhászaim voltak vannak és lesznek.
És amit még mindig nem tudsz az, hogy régebben egy képzelt téglalapba bele kellett illenie a német juhász testének, most viszont egy képzeletbeli négyzetbe kell beleillenie magának a testnek.
Régen olyan hosszú volt a német juhász teste mint a vonatfütty.
Most legalább normális mert rövidebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!