Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tehetek? Már megőrjít,...

Mit tehetek? Már megőrjít, hogy állandóan vonyít?

Figyelt kérdés
Idősebb kan kutyusom életében először komolyan szerelembe esett a szomszéd Golden R.be. 2 hete egész álló nap fájdalmasan sír a kerítés mellett, nem eszik. Mikor hagy alább a szerelem? Már nagyon sajnálom.
2009. szept. 30. 16:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
50%

NEM kezd helyreállni a rend,lehet,hogy épp rosszabbodik a helyzet.

Szerinted jobb hormoninjekciókra hordani(ami jó eséllyel megrövidíti az életét),mint egyszer és mindenkorra megoldani a problémát?

Gratulálok,logikus és kutyaszerető gondolkodás!

2009. szept. 30. 18:27
 12/17 anonim ***** válasza:
66%

Már az elején leírta hogy NEM AKAR IVARTALANÍTTATNI, belenyugszik a helyzetbe akkor mi az istenért nem bírjátok békén hagyni? Költői kérdés volt, nehogy válaszoljatok rá, ezerszer leírtátok már minden 2. kérdéshez.

Kérdésre válaszolva: Vidd be magaddal a lakásba a rosszabb napokon, nagyon fog neki örülni, hogy veled lehet. Sétálni pedig vidd ki a szabadba, ha kertes házban laksz biztosan van erdő/mező a közelben. Ha nem megbízható ne engedd el, nehogy meglógjon "csajozni".

2009. szept. 30. 19:09
 13/17 anonim ***** válasza:

Belenyugszik a helyzetbe?Akkor miért zavarja annyira mégis,hogy itt kérdést tesz fel?

És gondos gazda mikor nyugszik bele abba,hogy beteg a kutyája?

2009. szept. 30. 20:49
 14/17 A kérdező kommentje:

Nos, mielőtt állatkínzó baromnak titulálnátok: a kutyám egy csomó vizsgálaton esett át, vele született hormonbetegsége van, a mellékvese által termelt hormonnal van baj. Ettől enyhén túlsúlyos, amit orvosi tanácsra anno nem tetőztünk egy ivartalanítással. Egyetlen kellemetlensége a száraz bőr, amit speckó krémekkel és vitamintabikkal szépen kezelni tudtunk. /2 évente innekciókkal/

Elég sokat okosabbak itt, mint egy állatorvos, aki kiejlentette, hogy mást nem lehet vele tenni, nincsenek fájdalmai, boldog kutya. Megjegyzem mindez több tízezer Ft-ba van eddig és akkor még finoman fogalmaztam.

A nem gondos gazda szerintem nem itt kezdődik, de mind1, nem vitatkozom. Van 2 kisbabám és igaz kevesebb idő jut a kutyára, de ez így van sajnos, a nap csak 24órából áll, de így is jut idő a játékra. Sétálni nem viszem, egy tacsi nem nagyon szokott sétálni /gyorsan elfárad/.

Mindenesetre jó tudni, hogy a csoda 3 hétig tart, ezt az egy hetet akkor még valahogy kihúzzuk, mert nem kellemes a farkasüvöltést hallgatni egész éjjel. Biztosan rossz neki, de ezek szerint pill. nem tudok mit csinálni /ezzel kapcslatban vártam ugyan tanácsokat, nem sokat kaptam../. Max kap egy plüss "alvócimborát" hátha "véget ér a szerelem".

Azt hiszem egy kicsit fanatikusak itt egyesek, végigvinném őket a környékünkön, benéznénk egy-egy udvarba, láthatnátok hol kezdődik a "nem gondos gazda" valójában...:-SS

2009. okt. 1. 00:03
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Senki sem titulált állatkínzó baromnak, de az tény, hogy a hormonkezelés hosszú távon nem tesz jót a kutyusnak. Az orvosod nyilván jót akar, de lehet, hogy ha másik dokival is beszélnél a problémáról - és most nem a vonyírásra gondolok :) - mást javasolna, talán pont az ivartalanítást. Egy 8 éves tacsi még legalább ugyanennyi évet fog élni, szóval számíts rá, az elkövetkezendő 8-10 éveben elég sűrűn lesz álmatlan éjszakátok, ráadásul mostanság már az év bármely szakában tüzelhetnek a szukák, nem csak tavasszal/ősszel. Sajnos erre nincs orvosság, érzi a szagot és húzza az ösztöne, ezt ki kell bírnotok, de arra vigyázzatok, nehogy kiszökjön. Összeakadhat más kanokkal és megtéphetik, vagy bemászhat egy tüzelő szukához és akkor meg ott a baj. Mindegy, ez csak a véleményem.

Ami meg a sok Nálad rosszabb gazdikat illeti: az sosem mentség, hogy mások sokkal rosszabb körülmények között tartanak kutyát. Én lehet, hogy tudnék Neked másik 100-at mutatni, akik még Nálad/Nálam is jobbak. Mindig lehet jobban csinálni, legalább ne zárkózz el a tanácsok elől.

2009. okt. 1. 08:59
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

1. Utánam válaszoló nagyokosnak: A kérdező írta, hogy belenyugszik, egyik válaszánál, őt idéztem.

2. A mellékvese nem termel nemi hormont, így a hormonbetegségének semmi köze a kanosságához, nemi hormont a here termel, az ivartalanítás a kutya hormonproblémáján NEM SEGÍT, a vonyításon igen, maximum elhízik, ahogy a kérdező írta is már.

3. Kedves kérdező, miért nem viszed be a kutyát a lakásba? Ahogy írtam már korábban is. Más megoldás erre nincs, ha nem ivartalaníttatod.

2009. okt. 1. 12:44
 17/17 anonim ***** válasza:
Legfeljebb majd a lakásból fog vonyítani.
2009. okt. 1. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!