Mit tehetek? Már megőrjít, hogy állandóan vonyít?
talán ne hagyd szenvedni és ivartalanitasd ki ... minek hagyod kinlodni?
a kutyák nem szerelmesek, hanem a hormonok hajtják öket ...
Ráadásul vlószínűleg ez minden tüzelésnél rosszabb lesz.
Ivartalanítással megelőzhető egy csomó csúnya betegség,pl.hererák,ami egyébként hamar elviszi a kutyát.
Sosem értettem egyet az ivartalíntással.
Ha egy pasi vergődik egy csaj után őt se ivartalanítják... ezaz ivartalanítás inkább csak kényelmesebbé tenné a gazdánknak a dolgát.Meg az, hogy ivartalanítás után egészségesebb lehet...emberre is vonatkozhat ugyanez mégsem csinálnak ilyet.
Nem tervezek eygy 8 éves kutyát ivartalanítani, ez kb egyenlő lenne a halálos ítélettel. Etunyulna, és fajtája hajlamos a hízásra is. Soha nem csinált még ilyet, volt, hogy nyugtalanabb volt, mikor tüzeltek a kutyák, de ilyen még sosem történt.
Nos, remélem elmúlik hamar ez az időszak, más úgysem nagyon tehetek...
És persze tudom, hogy nem szerelmes, ez csak amolyan "költői" megfogalmazás volt...:-))
Lakásban és udbarban tartózkodik, szóval nem sok esélye van a dolognak. Amúgy is 3szor akkora a Goldi, mint ő:-P
Ki mondta ezt a baromságot,hogy halálos?
Nekem volt olyan kan kutyám,akit 10 éves korában ivartalaníttattunk,élt 15 évig.
Nem hízik el,csak ha nem mozgatod eleget(a "mozog eleget a ketrtben"hozzáállás még fiatal,nem ivartalanított kutyánál is baromság).
Alapból valami lehet a hormonjaival,ha ilyen idős korában kezdte ezt a viselkedést.
Igen, valóban van vlmen hormonális baja, néha kap is szurit + kezelést, ha szükséges. Lehet ezért nem indult még be ennyire eddig. De ez azt jelenti, hogy kezd helyreállni a rend:-)
Mindenesetre én már nem ivartalanítom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!