Mi a véleményetek a kutya és kisgyerek kapcsolatáról ebben a videóban? Www. Youtube.com/watch? V=piPqlqV1Rq8
Nem volt olyan durva a videó, itt a kutya egyértelműen nem a feszültség miatt nyalta a száját, szépen türelmesen feküdt.
Ellenben nekem az nem tetszik, ahogy az anyuka még mondja is a gyereknek, hogy puszilja meg a kutyát.
Még én sem puszilgatom a kutyám, a lányomnak se fogom engedni aki most 5 hónapos.
Nos én biztosan nem engedném, hogy a gyerekem így ráakaszkodjon a kutyára. Eleve látszik, hogy nem csak úgy finoman meghúzkodja a kutya fülét, bőrét, hanem szó szerint nyúzza. A másik meg, hogy bármennyire is tiszta a kutya, nem hagynám, hogy a gyerek a szájába vegye a szőrét, meg hogy a kutya nyalogassa a baba száját.
Tény, hogy ez a kutya jól tűri, de én akkor sem hagynám.
Ez egy idióta harapásos cikkhez lett mellékelve, mint tipikus támadást megelőző viselkedés. Akkor ezek szerint a kutyám a nap nagy részében támadást megelőző állapotban van, mert rengeteget nyalja a száját és sokszor ilyen.
Minden eset egyedi, nehéz olyat mondani h ebből meg ebből tuti támadás lesz.
Komolyan ezt a videót mellékelték? Mekkora marhaság már! Van aki szerint a kutyának csak két állapota létezik? Az egyik a plüsskutya, amivel bármit meg lehet csinálni és nem támad, a másik meg a vérengző fenevad? Ha a gyerek egy felnőtt EMBERREL játszik az se tűr el tőle mindent. Jelzi, ha kellemetlen, poziciót vált, nem hagyja, hogy tépje a gyerek a haját stb, de nem fogja emiatt befenyíteni a gyereket. A kutya is hasonlóan működik, adott esetben jelzi, ha valami kellemetlen a számára, de ettől még nem fog harapni. A legtöbb kutya ha már tényleg több a soknál, akkor is inkább az elkerülést választja és odébb áll. A szülő meg ugyebár azért felügyeli MINDIG a gyerek és kutya interakcióját, hogy szükség esetén le tudja állítani akármelyikőjüket. A
Az enyém akkor is nyalja a száját, ha megsimogatom az orrát vagy megfogom a pofáját, pedig nem stresszes számára a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!