Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kell ennyire szidni a...

Miért kell ennyire szidni a szaporítókat?

Figyelt kérdés
miért hiszitek azt hogy mindenki fajtatiszta kutyát akar én pl rajongok a különböző keverékekért 4 is van mindegyik menhelyi, de irtó szépek , miért kell a keverék kutyusokat bántani ők nem lehetnek szépek és okosak?
2013. máj. 9. 15:26
1 2
 11/19 Andizsuzsi ***** válasza:
94%

Nekem van egy kedves ismerősöm, tüneményes, 9 hónapos színhibás kutyája van (nem kevés pénzért vette). Nemrég tüzelt először. Mikor kérdeztem, hogy miért nem ivartalaníttatja, azt mondta, szeretné, ha legalább egyszer lennének kölykei.

Nahát ezért.

Nekem is menhelyi keverék kutyám van, én is imádom. De a fajtatiszta kutyák minőségét csak akkor lehet fenntartani, ha azokat megfelelő minőségben pároztatják. A fent említett kuytust továbbszaporítva nagy eséllyel további hibás kiskutyák zületnek. Kell ez?

2013. máj. 9. 16:19
 12/19 anonim ***** válasza:
49%

Nah azért egy színhibás kutyát ne említsünk egy szinten egy dpsel :D...

Pl Mudiknál a barna-cifra(redmerle) nem elfogadott, pedig szerintem például tök jól néz ki. És mért nem elfogadott? csak mert ... Úgyhogy én a szín hibát pont nem sorolnám ide. Azok a kutyák legalább különlegesek :)

2013. máj. 9. 16:25
 13/19 anonim ***** válasza:
96%
Utolsó, a mudiknál a barnacifra nem kizáró szín, mint pl. az ordas vagy cser jegyes, fekete-fehér foltos, csak nincs megkülönböztetve a sima cifrától. De tudtommal ez is változni fog, elvégre teljesen standard színű szülőpártól is előjön, ahogy a hamvas-cifra vagy hamvasbarna (izabella is).
2013. máj. 9. 17:41
 14/19 anonim ***** válasza:
27%
jó nem kizáró ok de nem nézik jó szemmel legalábbis én így tudom.. de nem ez volt a mondani valóm lényege :D
2013. máj. 9. 17:42
 15/19 anonim ***** válasza:
97%

Ha majd egyszer végigsétálsz néhány menhelyen, esetleg elmész az Illatos útra, megérted...

Nem lenne baj, ha évente néhány száz szaporított, vagy keverék születne, de Magyarországon hetente születik ennyi! Annyi gazdátlan kutya van az emberek ostobasága miatt, hogy lehetetlen velük mit kezdeni.

Menj el Borsod megyébe, a Nyírségbe...tudod mit fogsz látni? Azt hogy 100 méterenként kóbor kutyák sétálnak egyedül, éhesen az út szélén, és akkor majd megértesz mindent. És a szíved megszakad, amiért nem tudsz velük mit csinálni.

2013. máj. 9. 18:03
 16/19 anonim ***** válasza:
31%
Vagy lájkold facebookon a Tetovált állatmentőket, azt hiszem az is segíteni fog, hogy megértsd mit jelent a felelősségteljes kutyatartás...
2013. máj. 9. 18:09
 17/19 Andizsuzsi ***** válasza:
97%

"Nah azért egy színhibás kutyát ne említsünk egy szinten egy dpsel"

Persze, hogy nem. De ha egyszer azt mondod, hogy a színhiba nem olyan nagy baj, legközelebb a kicsi mérethiba sem lesz az, aztán a harapás milyensége sem számít, és elvesznek a fajták jellemzői. Én nem vagyok szakértője a kérdésnek, de pl. egy berninél az orrcsík hiánya azt gondolom nem igazán továbbvitelre javasolt egyedi vonás.

Mindezek mellett én nem pártolom, hogy csak fajtatiszta kutyák legyenek (bár azoknál fontosnak tartanám a fajok tiszta fenntartását, főleg az ősi fajtáknál), csak azt kellene megtanulni, hogy kutyát csak az vállaljon be, aki a szaporulatot el is tudja helyezni. Ne a menhelyeknek és a bokrok aljának szülessenek a kölykök.

2013. máj. 9. 18:37
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

OFF: Diesel, a Világkiállításon Agócs Endre (Méhes-Kerti kennel) barnacifra mudi kanja, Gulakuti Lurkó Kitűnőt kapott :)

Nem értem, miért pontozták le a válaszom, mudinál konkrét színhiba a tarka (pl. ír minta, mint a border collie), ordas, fekete-cser (ezek például mézeslábú néven elterjedtek voltak egykor, de máig kihasadnak). Vagy a tigriscsíkos. A standard színű, de barnát és cifrát hordozó, vagy eleve ilyen színű szülőktől kihasadó barnacifra nem az, még ha nem is vették be még a standardba, a megalkotásakor valószínűleg nem volt ilyen színű mudi (sőt, a cifra is utólag került bele, ez a színváltozat majdnem kikopott). Ugyanígy az izabella szín. Dobermannál problémák sorával jár, mudinál nem észleltek ilyet.

2013. jún. 15. 06:44
 19/19 anonim ***** válasza:
Én kutyám is onnan van:(((((Nagyon sokat költöttem rá ezért már vehettem volna egy normális kutyát
2013. jún. 30. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!