Hogyan lehetne megállítani a szaporítókat?
Súlyos pénzbírság a szaporítóknak... Nem nehéz felkutatni őket, csak fel kell cvsapni egy Bazárt, vagy körülnézni Expresszen...
Nagyon, de nagyon egyszerű lenne ezt a problémát megoldani, csak hát akarni is kéne.
1 felelős állattartásra neveléssel
2 eb/macska összeírással és nyilvántartással
3 ebadóval - de járjon belőle nagy kedvezmény, ha ivartalaníttatva van az állat
4 a kötelező chippeltetés szigorú ellenőrzésével és bírságolással, ha nem kapják meg a kölykök
Ezért lesz az ebadó..
ezt megállítani nem lehet mivel van kereslet
és például itt van az új divatkutya a golden példa: a kiskölök kutyát kér karácsonyra de nem lehet mondjuk egy menhelyi keverék hanem fajtiszta. viszont anyuka apuka sajnálja a 100E ft-ot egy kutyára ezért veszi 40ezerér a szaporítótól. sajnos ez van EZ A VALÓSÁG=((
Addig amíg itthon az emberek azért küzdenek,hogy éljenek nem fognak 100ezer forintos kutyát venni,felelőtlenség úgy gondolják inkább megveszik az olcsóbbat,mert hát spórolni akar ezzel is én ezt is megtudom érteni,de akkor járjon már utána a dolgoknak az ember,hogy ezzel mi mindent vállal el,hogy egy szaporított jószágot visz a házhoz.
A legelkeserítőbb,hogy nem hiszem,hogy meglehet őket állítani és egyre kevesebb lesz a tenyésztő,egyre nagyobbak a menhelyek.. szomorú.
Az ebado semit sem fog javitani a helyzeten szerintem mert téleg rengeteg kutyát kifognak rakni hiába lesznek a kedvezmények sokan az ivartalanitásra sajnálják a pénzt...
Egyszer énis vetem olcson kutyát és szaporitótol volt sajnos a még sajnálatosab hogy törzskönyves kutyákat adot nem egéségesen lényegébe meg is kaptam a leckét érte amit meg is tanultam a második kutyám vételekor mindenek utána jártam aminek kellet és nem sajnáltam rá a pénzt sem 150 ezret fizetem egy teljesen egéséges kutyusért soknak tünik az ár de jo helyröl van egéséges és sokáig velem lehet ... hozáteszem nem vagyok törzskönyv mániás se fajtatiszta kutya mániákus mert volt keverékem is .... ere hogy a szaporitok elpárologjanak igazábol nincs tökéletes megoldás... ugyis találnak kiskaput
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!