Szerintetek hogyan lehetne meggyőzni az egyszeri alkalommal szaporítókat, hogy ne hozzanak le almot a szukájuktól?
ne vegyél tőle kiskutyát, így nem éri meg neki. minél több ember nem vesz szaporítótól kiskutyát, annál kevesebb lesz belőlük.
a kérdésedben benne van a válasz. állatorvosok tudnak velük beszélni, másra nem hallgatnak. ezt problémát nem lehet egyik napról a másikra megoldani. ezt nem csak neked kell akarnod. ne feledd, a világot nem tudod megváltani.
na most már fel vagyok háborodva! miért nevezitek "szaporítónak" azt, akinek van egy fajtiszta kutyája és egy almot vállal vele/neki. Azért, mert te vettél 4 kutyát, mert kitaláltad, hogy tenyésztő leszel és akkor nem kell majd dolgoznod???
Más az, amikor valaki fillérekért összevásárol több éppen aktuális divatkutyát és szüleszti őket ezerrel, mintha gépek lennének.
Én pl. sokkal szívesebben vennék olyan helyről, ami nem egy tenyészet, ahol egész nap fésülgetik a kutyákat, hogy mindenféle kitüntetéseik legyenek, hogy 30.000 helyett 130.000-ért adják el a kölyköket! Ráadásul egy tenyésztőnél annyi kölyök születik, hogy kénytelen bárkinek odaadni. Persze most írhatod azt, hogy te minden tőled vásárolt kölyöknek követed a sorsát, de ezt ugye senki nem hiszi el. Az, amikor egy családnál születnek kiskutyák, akikre jobban oda tudnak figyelni (mert egyszerre csak egy alom van ugye, sőt, lehet, hogy a kutya életében csak egy) és a kölyköknek is az ismerősök közül keresnek gazdát, ahol tuti jó helyük lesz!
Nem vagyok érintett a témában, mert keverék kutyám van, de voltam pl. egy kifejezetten elismert labrador tenyészetben, ahol a kutyák nem kertben, vagy lakásban vannak, hanem "kennelekben" (ugye így nevezitek azt a 20 négyzetméteres leválasztott részt, ahol a kutya leéli az életét?), a menedékük egy disznóól szerű valami. Akinek 20-30 kutyája van egyszerre (kölykökkel együtt), az nem tud velük rendesen foglalkozni, nem tudja sétáltatni, stb.
Tisztelet a kivételnek, és persze az is más, amikor valaki egy különleges fajtát próbál itthon tenyészteni és ehhez külföldről hozatja a kutyákat, ők nyilván szabadidejükben teszik ezt, nem a kutyájukból élnek...
20.19-es vicces a tudatlanságod a témában. Nézd meg pl őket [link] Égbekiáltó butaságokat mondtál. Illetve igazak ezek, ha ROSSZ tenyésztőről beszélsz. De az nem igazi tenyésztő, mert nem az elenevezéstől az. Persze azért vannak szükséges dolgok (kennelnév, törzsköny, de nem csak ennyi)
Egyetértek a kedves kérdezővel. De néha kezdem úgy érezni hogy ezeket semmi nem győzi meg. Hiába nulla a tudásuk sokszor... :(
És te mivel vagy különb, ha veszel egy szerinted rendes tenyésztőnek tartott embertől 2 kutyát és egy másiktól egy harmadikat és te is úgy döntesz, hogy tenyészteni kezdesz?
Most akkor mégis ki a tenyésztő? Akinek erről papírja van, vagy akire te azt mondod? Mert két tenyésztő közül az lesz a szaporító, akinek 5-nél több kutyája van?
Én nem kezdek tenyészteni. Az én kutyáim nem azért vannak. De ha ez is lenne akkor lekérnék nekik egy kennelnevet és akkor tudnám törzskönyveztetni. Nem lennének még olyan jó kutyák, hiszen mindenkinek el kell kezdeni valahol.
A tenyésztésnek vannak szükséges de nem elégséges feltételei (matek, gimnázium). Ilyen a kennelnév, a törzskönyves kutyaák, a kölykök törzskönyvezése, kiállításra járás néhányszor. Ezek nélkül nincs tenyésztő, DE ez nem minden, aki csak azt adja meg a kutyájának az lehet hogy hivatalosan tenyéysztő ugyan, de nem IGAZI. Mert az igazi tenyésztő mindent megad a kutyájának (ezért van az, hogy ehhez pénz kell, mert nem lehet belőle megélni ha tisztességesen csinálod) amiket a kérdező felsorolt.
Ha a kutyáknak van törzskönyve, és te elleted, akkor ugyanúgy szaporító vagy aki nem tesz jót, mert csinálsz egy csomó törzskönyv nélküli kiskutyát! Törzskönyv nem azért kell mert valaki sznob, hanem olyan ez mint neked a személyi igazolvány! Egyrészt igazolja, hogy fajtatiszta és remélhetőleg eégszséges kutya lesz! Másrészt ezerszer kisebb az esélye hogy menhelyre, rossz helyre kerül! Aki eladja őket valami felvásárlónak az meg menjen a ******ba. Aki meg csak elletgeti a kutyáját az is tudja, hogy semmi biztosítéka nincs arra hogy jó helyre kerül a kutyája. Majd ha a kutyád kölykének a kölyke évente elleni fog azért is te leszel a hibás. Nem kell a kutyának szülni, nincs rá szüksége, ez neki nem buli, sőt... Csak az ösztön irányítja. Ez neki csak teher...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!