Vállalhatok úgy kutyát, hogy napi 8 órát dolgozok?
Figyelt kérdés
Jelenleg egyedül élek és nagyon szeretnék egy kutyát. Nem az első lenne, kb 4 éves korom óta mindig volt kutyám, csak most az utóbbi 1 évben nem,mióta lakásban élek egyedül. Naponta 8 órát dolgozok, reggeltől délutánig fixen, az ingázás olyan 20 perc, legyen fél óra összesen. A kérdésem az lenne, hogy kibír ennyit otthon egyedül egy kutya? Nem egy energia bomba bullterriert szeretnék, hanem egy angol bulldogot. Sokan óva intenek, hogy kutya nem lakásba való, de a környéken rengeteg embernek van kutyája. Én csak attól félek, hogy sokat lenne egyedül. Szerintetek?
persze vállalhatsz így is kutyát,sokan dolgoznak és van kutyájuk..
reggel vidd le fél órára meg amikor haza jöttél akkor is fél óra,aztán este pedig 1-1,5 órára és boldog kutyi lesz :)
hagyj otthon kutyáknak való rágycsát és akkor el lesz míg távol vagy :)
2013. máj. 9. 12:36
2/13 anonim válasza:
Szerintem is vállalhatsz kutyát.
De én a lemenetelt úgy csinálnám ,hogy 3x legalább menjetek le.
Reggel munka előtt.. és mikor haza érsz... és este 7 körül.. akkor tuti kibírja azt az időt amíg távol vagy.
2013. máj. 9. 12:53
3/13 anonim válasza:
Azért egy felnőtt kutya jobban menne az életviteledhez. A kölyöknél sajnos sok ez a távol töltött idő.
2013. máj. 9. 12:58
4/13 anonim válasza:
és az senkit nem zavar hogy a kölyök vajon hova piszkít a 8 órában? ugyanis a kölyök még nem tudja visszatartani... vagy ezesetben nem gáz ha bent csinálja?
2013. máj. 9. 12:59
5/13 anonim válasza:
első vagyok..
azt ki is felejtettem ,ha kölyök kutyát akarsz akkor az első 2-3 hétben otthon kéne lenned vele,mert 2-3 óránként le kell vinned,hogy szobatiszta legyen!
szóval ha nem megoldható akkor inkább felnőtt kutyát válassz..
2013. máj. 9. 13:13
6/13 A kérdező kommentje:
Mindenképpen felnőtt, vagy növendék kutyát szeretnék! Csak ilyen hirdetéseket is nézek, mert nem lenne időm szobatisztaságra nevelni. Köszönöm a válaszokat!
2013. máj. 9. 13:13
7/13 anonim válasza:
szerintem az emberek nagy része szintén dolgozik napi minimum 8 órát és belefér a kutya, főleg ha már idősebb szobatiszta kutyát választasz
2013. máj. 9. 13:22
8/13 anonim válasza:
nyugodtan :) egyébként nekünk is volt kiskutyánk, 7 hetesen hoztuk, szobatiszta lett :)
Én leviszem reggel 25-30 percre, aztán hazajövök, udvarra pisilni, és este a férjem még elmegy vele 8-fél9 körül szintén fél órára. Hétvégén több időre visszük, és ha otthon vagyunk, háromszor - négyszer visszük sétálni :) egyébként egy 7 kg-s szobakutya.
2013. máj. 9. 13:28
9/13 anonim válasza:
Az angol bulldognál nagyon nézd meg honnan veszed, az unokahugom is most akar venni. Hihetetlenűl beteges fajta, csak tenyésztőtől vegyél. A szaporítós kutyákkal egyébként is nagy a rizikó, de ez az angol bulldogra hatványozottan igaz.
2013. máj. 9. 13:47
10/13 A kérdező kommentje:
Igen, ezzel tisztában vagyok. Jelenleg van kb 8-10, 1-2 éves angol bulldog, akik eladóak,de abból 1, maximum 2 olyan,amin látszik, hogy tényleg jó helyről valóak, tk-sak és egészségesek. Mondanom sem kell, hogy az árukon is meglátszik, hiszen alig-alig olcsóbbak,mint egy pár hetes, tiszta vérvonalú kis csöppség. Szóval még gyűjteni kell rá, de előbb arról akartam megbizonyosodni, hogy egyáltalán vállalhatok-e. Egyébként fajtamentőktől mennyire ajánlotok kutyákat? Ott is ki lehet fogni egészséges kutyákat?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!