Dolgozók! Hogyan oldjátok meg a benti kutya sétáltatását?
Inkább ne tarts kutyát ilyen időbeosztással! Nem csak a kutyát rontod el, hanem a lakás is le fog amortizálódni. Amíg a kutya felügyelet nélkül van, szét fog szedni mindent. A tapétától kezdve a székekig mindent meg fog rágni tépni. Plusz kapni fogsz egy idegroncs kutyát, a takarításról és a bűzről nem is beszélve. A kutya nem igazán szoktatható alomra, bár vannak akik sikeresen be tudják tanítani. Ám ehhez is foglalkozni kell velük.
Nekem is négy kutyám van, abból az öreg dolgozik velem. A többi otthon marad, viszont a család tagok segítenek ellátni őket. Nálunk annyiból jobb hogy a kertbe bármikor ki tudják őket engedni. Amikor itthon vagyok akkor szoktam őket kivinni a határba.
Most biztosan le fogtok pontozni, de ha olyan a kutya habitusa, akkor szerintem elég napi kettő. Csak munka után mindig azonnal menj haza!
Én reggel 8:30-kor indulok dolgozni, előtte 30 percet sétálunk. Hazaérek 17:30-ra. Ilyenkor még netezek egy kicsit, közben kajálok, úgy 18:30 körül indulunk el, és 2,5 órát sétálunk.
Nincsen ezzel semmi gondja, nagyon boldog kiegyensúlyozott kutyus. Úgyis csak alszik egész nap. Egyszer webkamerán keresztül figyeltem meló közben, mert kíváncsi voltam mit csinál. Hát semmit. :) Alszik, néha felkel, iszik egy kis vizet, aztán alszik tovább. És a pisilés sem gáz, soha nem volt még olyan hogy nyüszögött volna hogy menjünk már. Sőt, amikor lemegyünk, nem is pisiléssel kezdi. Van hogy már vagy 10 perce sétálunk mire először pisil.
Viszont ő felnőtten került hozzám! Kölyköt semmiképp nem lehet így vállalni! És nem elsősorban a pisilés miatt. Őket nem lehet ennyi ideig egyedül hagyni. Hiszen egész nap azt csinál amit akar, te nem tudod fegyelmezni és rengeteg rossz szokás rögzül benne így. Valamint ebben az időszakban szocializálódik, ezért sem tesz jót neki. Tehát javaslom hogy egy felnőtt állatot válassz. Lehetőleg fajtamentőktől, vagy ideiglenes befogadótól, mert ők jól ismerik az adott kutya igényeit, és tudják hogy ez az életmód neki való e, bírja e az egyedüllétet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!