Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Dolgozók! Hogyan oldjátok meg...

Dolgozók! Hogyan oldjátok meg a benti kutya sétáltatását?

Figyelt kérdés
Nyáron szeretnék örökbefogadni egy kutyát( azért nyáron, mert akkor több időm lesz pórázhoz szoktatni, megtanítani a legszükségesebb dolgokat, most vizsgázom, stb), és lakásban szeretném tartani. A kérdésem, hogy aki reggeltől dolgozik mondjuk este 5ig, az hogy oldja meg a sétát? Elég neki a napi 2 séta, reggel és este? Hogyan bírja a kutya az egyedüllétet? Végzi a dolgát alomba mint pl a macska, ha esetleg később viszem sétálni? Van bent 4 macskám, szóval úgy nem lenne egyedül. Szeretném tudni hogy így mennyire érdemes belekezdeni a dologba. Sokan vannak akik nincsenek otthon egész nap, és lakásban van a kutya, csak érdekelne h ez hogy működik a gyakorlatban. Köszi előre is.

2013. febr. 3. 13:17
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:

Szerintem ha napi 2 órát rá tudsz rászánni a hétköznapokon, akkor semmi gond nem lesz.

Sajnos a dolgozó embereknek általában nincs rájuk több idejük...

Gondolom, hogy hétvégén többet is tudsz rááldozni...

Az enyémek is lakásban vannak, és azért vannak ketten, hogy ne legyenek magányosak napközben...

Boldog, kiegyensúlyozott kutyák.

Persze lakásba csak kisebb méretű kutya való.

Amennyiben nem tudod maximálisan szobatisztaságra szoktatni (pl. rövid tápcsatornája miatt nem bírja ki, míg hazaérsz), úgy érdemes kutyapelenkát vagy almot alkalmazni.

2013. febr. 3. 15:28
 12/41 A kérdező kommentje:
Köszi h írtatok, akkor más is meg tudja oldani így :) nyáron szeretnék örökbefogadni, több időt tudok vele tölteni. Meg bent van a 4 cica is, szóval csak nem olyan mintha egész nap nem látna semmi mozgást ( bár akkor ez sem jelent neki gondot ) :) Igazából rá gondoltam: [link] 8 éves, 3 éve van a menhelyen, beleszerettem :) persze majd kilátogatok a menhelyre mert nem tudom milyen a jelleme és nézelődök milyen lenne a legideálisabb kutyus
2013. febr. 3. 16:37
 13/41 anonim ***** válasza:
Szerintem ha van ismerős gyerek a közelben, aki nagyon szeretne kutyát, és megbízol benne, ő párszáz forintért vagy akár ingyen is leviszi suli után. Én 13 éves korom óta vállalom el így ismerősök kutyáit, pénzt se kértem soha.
2013. febr. 3. 16:56
 14/41 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán értem a többieket.. Akik családi házban tartanak kutyát, ők is dolgoznak és a kutya ott is egyedül van, csak épp az udvaron.

Reggel fél 8-kor megyek el itthonról és du. 5-kor érek haza. Nagytestű kutyám van, nem rombol, nem piszkít be. Le van fárasztva fizikailag is és szellemileg is. Reggel, mielőtt leviszem, sétálunk, du. ahogy hazaérek, egyből séta. Otthon tanulunk is még és játszunk is. Majd estefele egy gyors 10 perces eü séta. Hétvégén persze többi idő jut mindenre. Kiegyensúlyozott, boldog kutyám van, aki ismeri, mindenki így látja.

2013. febr. 3. 16:56
 15/41 A kérdező kommentje:
Igazából nem nagyon szeretném másra bízni, max ha nagyon muszáj, nyaralás vagy vmi.. de időközben majd kitapasztaljuk és ha kevésnek bizonyul a napi 2 séta akkor megkérek vkit h sétáltassa. Egyébként van kinti kutyám (puli keverék talán), már 8 éves, és sosem volt vmi mozgékony, egész nap a házában van, csak enni meg dolgát végezni jön ki vagy ha jön hozzánk vki akkor ugatni :)
2013. febr. 3. 17:00
 16/41 anonim ***** válasza:

,,Nem igazán értem a többieket.. Akik családi házban tartanak kutyát, ők is dolgoznak és a kutya ott is egyedül van, csak épp az udvaron."

Ez igaz! És az udvaron akkor végzi a dolgát amikor akar.A lakásban tartott kutya ha már szoba tiszta, akkor tudja hogy nem piszkolhat be, és addig szorongatja amíg tudja....

Kérdezőnek!

Sok függ a kutya korától is és a méreteitől is. Egy nagy lomha idős kutya nyílván kevesebb mozgással is beéri. Persze egyedtől is függ.

Én két éve hoztam ki az Illatosról egy öreg beteg yorkit. Megsajnálta a mama. Nagyon keveset mozog, viszont sűrűn ki akar menni pisilni. De a mama többnyire itthon van és kiengedi.

2013. febr. 3. 17:23
 17/41 anonim ***** válasza:
100%

Azért ez nem ennyire vészes, h "szorongatja".

Speciel az én kutyám kb. havonta 1x szokott jelezni, h ki kell mennie. Sétáknál is nagyon sokszor van, hogy hiába telt el 8-9 óra a pisilések között, mégsem az az első neki, h ahogy leérünk, pisil, mint aki alig tudta visszatartani, hanem még szimatol, nézelődik stb., majd szép komótosan csurgat egyet.

Persze ez a kor előrehaladtával változhat...

2013. febr. 3. 17:28
 18/41 anonim ***** válasza:

van egy csomó macskád, két kutyád az udvarban,és még akarsz?? ráadásul egy öregebbet?? ( a macskáknak annyi:)( szerintem itt lesz a legnagyobb gond )

igaz,hogy a kutyáknak rossz a menhely, de te vajon miért gyűjtögetsz:)ja ,persze,hogy legyen kivel aludnod ? és erre csak a kutya jó ?? nem ellened vagyok, csak próbálom megérteni a motivációdat. ( olvasom : beleszerettem ) ,hát ez elég nagy motiváció:) apu -anyu dolgozik . ok ,és ?? csak van idejük néha rá?? vajon 2-3 év mulva mennyi időd lesz? szerintem te még fiatal vagy ,buliznod kellene, barátkozni,de annyi állat mellett ??

ahogyan mi csináljuk: beosztjuk az időt, aki ráér,viszi sétálni. és kirándulni,és heti kutyasuli ,és sokat van egyedül ( napi 4-9 órát),de akkor alszik ,sőt néha 18 órát alszik:)

szóval ,az időd elég lenne, vajon 2 év mulva is? :)

2013. febr. 3. 18:43
 19/41 A kérdező kommentje:
21 vagyok, kinőttem a mindenhétenbulis korszakból :) nem kerülne menhelyre vagy utcára, hosszútávra tervezek :) nálunk életük végéig otthonra lelnek az állatok :) igazából csak segíteni szeretnék, és úgy gondolom, hogy ez komolyabb dolog, mint kutyatápot vagy ólat adományozni (nyilván segítség az is, de még sincs otthonuk), mindig lesz számára egy tál étel meg napi néhány órám :) úgy gondolom hogy ha valakinek van lehetősége akkor segítsen :) suli mellett most dolgozom is szóval nem a szüleimre terhelem anyagilag, pontosabban besegítek :) és sztem más az amikor egy kutya az udvaron van meg más amikor bent alszik vagy együtt töltjük az időt míg otthon vagyok :)
2013. febr. 3. 19:43
 20/41 A kérdező kommentje:
Említettem barátomnak, és vihetem magammal, ha majd odaköltözöm (bár az még nem most lesz) :)
2013. febr. 3. 19:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!