Dolgozók! Hogyan oldjátok meg a benti kutya sétáltatását?
Figyelt kérdés
Nyáron szeretnék örökbefogadni egy kutyát( azért nyáron, mert akkor több időm lesz pórázhoz szoktatni, megtanítani a legszükségesebb dolgokat, most vizsgázom, stb), és lakásban szeretném tartani. A kérdésem, hogy aki reggeltől dolgozik mondjuk este 5ig, az hogy oldja meg a sétát? Elég neki a napi 2 séta, reggel és este? Hogyan bírja a kutya az egyedüllétet? Végzi a dolgát alomba mint pl a macska, ha esetleg később viszem sétálni? Van bent 4 macskám, szóval úgy nem lenne egyedül. Szeretném tudni hogy így mennyire érdemes belekezdeni a dologba. Sokan vannak akik nincsenek otthon egész nap, és lakásban van a kutya, csak érdekelne h ez hogy működik a gyakorlatban. Köszi előre is.2013. febr. 3. 13:17
31/41 A kérdező kommentje:
Köszi :) Remélem az enyémmel se lesz baj :) amitől még tartok az az h ugye viszonylag öreg kutya (8 éves) és eddig vélhetően csak kint élt, én meg lakásban szeretném tartani, nem tudom mennyire lesz nehéz szobatisztaságra tanítani..
2013. márc. 7. 11:16
32/41 anonim válasza:
Felnőtt kutyával nem olyan macerás. A szobatisztaság azért szokott gond lenni, mert a kölyök kutya még nem elég fejlett, hogy sokáig vissza tudja tartani.
Egy felnőtt kutya mivel kifejlett testileg (remélhetőleg szellemileg is :D), ezért vele nem lesz akkora gond, mint egy picivel.
A te kutyádnál inkább arra figyelj, hogy lassan-lassan már öregedni fog és ezért újból lehetnek majd ürítési gondok. De szerintem ez még odébb lesz. :)
33/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2013. márc. 8. 18:02
34/41 anonim válasza:
Én egy 8-9 év körüli kutyust fogadtam örökbe 2 évvel ezelőtt. Első perctől szobatiszta volt, nem rombolt, nem rohangált a lakásban (pedig kora ellenére elég élénk típus), nagyon hálás volt. Egy menhelyen önkéntes munkát végeztem, akkor ismertem meg. 3-4 hónapot én is gondolkodtam, hogy vigyem - ne vigyem, meg kialakítottam a körülményeket pl, hogy napközben haza tudjak ugrani hozzá egy rövid sétára. Ezen kívül is sok sikersztorit hallottam "első kézből" és a felnőtt kutyák szobatisztaságával nem volt gond, még olyankor sem, amikor biztosan tudtuk, hogy soha nem járt lakásban a kutya (az enyém talált, úgyhogy nem tudni mi volt vele "előző életében", lehet, hogy tanították erre). Nem bántam meg egyáltalán, de néha tényleg nehéz és sok lemondással jár a benti kutya tartása. Ja, és kutyás ismerőseimnél 9-10 órát vannak egyedül a lakásban és nincs gond.
35/41 botondszigyarto válasza:
Ha macskád van semmiképp se fogj bele a dologba azt ajánlom
36/41 A kérdező kommentje:
Utolsó! Miért? Nem szoknának össze?
2013. márc. 28. 11:34
37/41 anonim válasza:
ez kutya függő,hogy össze szokik e a macskákkal,mert lehet hogy felügyelet mellett jól viselkedik,de ha félnapot egyedül van,nem lehet tudni,hogy mit csinál a macskákkal,szóval erre azért kérdezz rá a menhelyen,hogy hogy viszonyul a macskákhoz!
38/41 anonim válasza:
Macskafüggő is, anyósom macskája nem fogadja el a kutyámat, pedig nem a kutyámon múlott a dolog.
39/41 anonim válasza:
Össze lehet őket szoktatni, de az utolsó válaszolóval értek egyet nagyban macskafüggő a dolog. Általában a macska dönti el, hogy elfogadja-e a kutyát.
Ami gond lehet, hogy a kutyus belemászik a macskaalomba, meg lehet neki tanítani, hogy hagyja békén.
40/41 A kérdező kommentje:
A gondozók szerint nem volt még dolga macskákkal, de szerintük megszokná, elég jámbor kutya. Néha be szokott jönni az egyik kinti kutyusunk, a macskákat nem érdekli, nem szoktak kötekedni, kezdetben fújtak rá, de ennyi :) kettő közülük amúgy is kijárós, de sztem a másik kettővel sem lenne probléma. Gondolom, hogy az első néhány órában/napban kiderül, hogy viseli őket, és össze lehet szoktatni, bár egy ilyen korú kutyánál lehet nem lesz egyszerű..
2013. márc. 28. 17:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!