Véleményetek szerint magamhoz vehetek egy 8 hetes kis kutyát, ha napi 8orában dolgozok?
Ha az első két-hátom hétben otthon tudsz vele lenni. És később munka előtt alaposan megsétáltatod, és van kedved és energiát megmozgatni és fizikailag és szellemileg lefárasztani, akkor igen.
A legtöbb ember munka mellett tart kutyát. Az enyém is napközben többnyire egyedül van.
Én 5 hónapos koráig vittem magammal dolgozni, egyrészt azért, mert 2-3 óránként pisilt/kakilt, másrészt azért, mert napi 3x kellett ugye még ennie.
Olyan 7 hónapos koráig anyósék jártak hozzá délben, ekkor levitték + kapta az ebédet fél éves koráig.
Mi nem vállaltuk volna be, ha nem vihettem volna munkahelyemre. Egyrészt nem bírt volna ki napi 9-10 órát pisi/kaki nélkül, a pelenka pedig elég nagy baki, amit a gazdik elkövethetnek... Másrészt a napi 3x étkezés miatt sem.
Egyébként panelban vagy kertes házban laksz? Rá tud valaki nézni a kutyusra napközben?
Igen, azt még el lehet tolni (bár az utazási idő sem mindegy, ami még rájön a 8 óra melóra).
Az én kutyám nagyon éhes volt, neki sok lett volna, ha 10 órán át nem kap enni, sőt mi az elején napi 4x etettük.
Ha nem zavar, hogy az első hónapokban hazaérkezvén a melóból pisit-kakit takarítasz, akkor nyugodtan :)
Tényleg fontos lenne, hogy legalább 2-3 hetet otthon legyél, vagy legalább félnapos rendszerben melózz, utána is legalább ebédidőben jó lenne hazaugranod, vagy vkit megkérni-megfizetni, hogy nézzen rá a kutyára.
Ha már le lehet vinni sétálni, akkor meló előtt nagy, fárasztó séta-játék, reggeli, majd elzárni biztonságos, könnyen takarítható helyre a kölyköt. Hazaérkezés után azonnal séta, játék, kaja, majd levinni csak wc-zni, este szintén kaja, wc.
Így is megtanulja a szobatisztaságot, de nehezebben, mintha egész nap otthon tudnál lenni vele, és 2-3 óránként le tudnád vinni dolgát intézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!