Dávid Zoli kérdése:
Most került hozzám 1 kaukázusi és bernipásztor keverék kutya. Már 1éves. Mennyire tudom majd magamhoz ill. a családhoz szoktatni? Kis gyerek nincs. Jelenleg láncon van de idővel szeretném szabadon engedni.
Figyelt kérdés
2012. okt. 8. 19:33
1/5 anonim válasza:
Hát nem túl jó kezded ha kapásból láncra vered.
2/5 anonim válasza:
Király egy kezdés. Nem szabad láncra tenni, vagy ha nagyon muszáj akkor is csakúgy ha nagyon ki van mozgatva. A kaukázusi és társai nagyon hamar megvadulnak ha huzamosabb ideig korlátozva van a mozgásterük. Még jobb lenne bár az se a legjobb megoldás, ha egy viszonylag nagy körbekerített helyen lenne. Egy picivel jobb megoldás, de a legjobb lenne ha szabadon lenne. Ne félj, ha kezes jószág és nem tud elmenni, akkor szabadon engedheted.
3/5 anonim válasza:
Mikor a kutyám lekerült vidékre(akkor 2éves volt), csak 2napig volt folyamatosan láncon. Aztán amikor kint volt vele valaki, akkor el volt engedve, többi időben megkötve. Pár hét után nappal már szabadon volt és csak estére lett megkötve. Hónapok múlva meg már éjszakára is el volt engedve, de aztán vissza lett szoktatva arra, hogy lefekvéskor meg lett kötve, aztán reggel elengedve, mert éjszaka csavargott és nem akartuk, hogy akármi történjen vele. Szerintem, ha kint van vele valaki, akkor már el lehet engedni, aztán majd később már egyre több időre. Ja és minél többet foglalkozol vele, annál jobban hozzád szokik. Meg gondolom már megtanulta, hogy nálatok kapja a kaját. Szerintem engedd el, aztán hagyd, hagy fussa ki magát egy jó bő fél óráig, aztán játsz vele, etesd és itasd meg és ezt minden nap. Aztán egyre több időre engedd el. Nem tudom mióta van nálad, de ne hagyd egy huzamba nagyon sok ideig(több hét, több hónap) láncon, mert ha nem mozoghat megvadul.
4/5 anonim válasza:
Soha sem vernék láncra semmilyen kutyát.Elítélek minden embert ,aki láncon tartja a kutyáját.Vedd le róla légyszi,ha van egy kis szíved.Köszi a kutyád nevében is.
5/5 A kérdező kommentje:
én sem akarom láncon tartani csak attól félünk hogy elszökik és nem szeretnénk ha valami baja lenne a volt gazdi is minden nap hív hogy mi van vele.am 2napja van nálunk
2012. okt. 9. 11:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!