Holnap viszem ivartalanításra kb.7 hónapos szuka keverék kutauskámat. Jó tanácsok?
Enni-inni ne kapjon már holnap egyáltalán, különben nem altatják. Ha hazavittétek, akkor se kapjon enni, mert az altató még benne lesz, félrenyelhet. Itatni is óvatosan itasd.
A varratokat kb. 1 hét után szedik ki. Én 3-4 napig nem engedném őket össze, mert ha felszakad a seb (pl. játék közben), akkor újabb 8-10 nap, mire begyógyul.
Az orvos gondolom megmondta mikor ehet ihat utoljára. Na akkor. Azért, ha mondjuk este hatra viszed, akkor elég durva lenne, ha már addigra előző nap este óta nem evett-ivott volna semmit.
Ha haza hozod és felébredt, ne csak ne etesd, de ne is itasd!!!! Addig ne, ameddig nem tud egyenesen járni.
Nyugi!
Három fajtiszta szuka kutyánkból kettő volt az utóbbi időben egymás után ivartalanítva. Az altató hatása után már nyugodtan ehettek, ihattak. A varratszedés egy hét volt. Semmiféle elkülönítésre nem volt szükség egy percig sem, hiszen együtt nőttek fel, egymást nem bántották. A fejükön a tölcsért viselni kellett, nehogy kikezdjék a sebet. De azt nagyon hamar megszokták. Minden gond nélkül hamar gyógyultak.
Én jártam úgy, hogy felszakadt a kutya sebe, igaz az nem ivartalanítás után volt, hanem a combhajlatát kellett összevarrni. Felszakadás után kezdődött az egész elölről. Úgyhogy én könyörtelenül rajtahagyom a gallért azóta, ha ilyen van és más kutyáktól is külön zárom, mert jószándékból is nyalogathatják, húzkodhatják neki a varratokat. Az 1 éves kutya még kölyök, szertelen, ugrabugrál, véletlen ráugorhat úgy, hogy fájna neki, szóval 1 hétig semmiképp nem engedném össze őket. Az első néhány nap, de legalább éjszaka biztosan bent aludna velem, akkoris ha amúgy kinti. Párom szülei sose engednének be kutyát, de ivartalanítás után legalább 3 napig bent aludt egész nap. Mondjuk őt megviselte, mert már vemhes volt, amikor megműtötték.
Ha komplikáció van, akkor akár 2 hét is lehet a lábadozás, de többnyire 1 hét után már kutyabajuk:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!