Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Holnap viszem ivartalanításra...

Gabrielli kérdése:

Holnap viszem ivartalanításra kb.7 hónapos szuka keverék kutauskámat. Jó tanácsok?

Figyelt kérdés
Kis termetű a kutyus, udvaron él egy Golden 1 éves kan kutyával. Mennyi ideig kell kötelezően elszigetelnem egymástól? Szegénykét be kell zárnom a kennelbe, még sosem volt bezárva. Sajnos más lehetőséget pillanatnyilag nem látok. Hány nap mulva szedik majd ki a szálakat? Mikor kaphat ismét enni a kicsi? Mennyire viseli meg a műtét? Minden normális tanácsot előre köszönök.

2012. okt. 6. 19:30
 1/7 anonim ***** válasza:
54%

Enni-inni ne kapjon már holnap egyáltalán, különben nem altatják. Ha hazavittétek, akkor se kapjon enni, mert az altató még benne lesz, félrenyelhet. Itatni is óvatosan itasd.

A varratokat kb. 1 hét után szedik ki. Én 3-4 napig nem engedném őket össze, mert ha felszakad a seb (pl. játék közben), akkor újabb 8-10 nap, mire begyógyul.

2012. okt. 6. 19:40
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz semmi baj, vacsit még kaphat sztem, legalábbis nekünk lehetett :) a varratszedés 10 nap, én addig nem nagyon engedném össze őket, nehogy baj legyen a sebbel. Ha látod h belefekszik piszokba ilyenekbe akkor betadinnal kend be :) Enni-inni csak akkor ha teljesen kiment belőle az altató.
2012. okt. 6. 19:50
 3/7 anonim ***** válasza:

Az orvos gondolom megmondta mikor ehet ihat utoljára. Na akkor. Azért, ha mondjuk este hatra viszed, akkor elég durva lenne, ha már addigra előző nap este óta nem evett-ivott volna semmit.

Ha haza hozod és felébredt, ne csak ne etesd, de ne is itasd!!!! Addig ne, ameddig nem tud egyenesen járni.

2012. okt. 6. 19:59
 4/7 A kérdező kommentje:
Délelőtt fél 11-re kell vinnem, este már nem kaphatott vacsit. Kicsit félek, mert ki tud a kerítés alatt kúszni és a szomszéd kutyától is tud elcsenni kaját. Nem akartam ma éjszakára már bezárni, mert félek hogy utólag a kennelbe tevést valami szörnyűséggel fogja asszociálni, próbáltam teljesen úgy viselkedni vele ma is mint más napokon, nem akarom előre felstresszelni. Minden esetre, nem lesz könnyű olyan sok napig elzárnom... A dokim azt mondta, hogy max 2 nap és utána ismét játszhatnak együtt. De félek én is, nehogy kinyíljon a varrat, és főleg nehogy ne legyek akkor otthon!
2012. okt. 6. 20:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Tényleg csak akkor kapjon enni-inni, ha már biztosan mozog, akkor már nem valószínű, hogy félre fog nyelni. És a helyedben a gallért is rajtahagynám majd, hogy semmiképp ne piszkálja a sebét:)
2012. okt. 6. 20:31
 6/7 anonim ***** válasza:

Nyugi!

Három fajtiszta szuka kutyánkból kettő volt az utóbbi időben egymás után ivartalanítva. Az altató hatása után már nyugodtan ehettek, ihattak. A varratszedés egy hét volt. Semmiféle elkülönítésre nem volt szükség egy percig sem, hiszen együtt nőttek fel, egymást nem bántották. A fejükön a tölcsért viselni kellett, nehogy kikezdjék a sebet. De azt nagyon hamar megszokták. Minden gond nélkül hamar gyógyultak.

2012. okt. 6. 20:59
 7/7 anonim ***** válasza:

Én jártam úgy, hogy felszakadt a kutya sebe, igaz az nem ivartalanítás után volt, hanem a combhajlatát kellett összevarrni. Felszakadás után kezdődött az egész elölről. Úgyhogy én könyörtelenül rajtahagyom a gallért azóta, ha ilyen van és más kutyáktól is külön zárom, mert jószándékból is nyalogathatják, húzkodhatják neki a varratokat. Az 1 éves kutya még kölyök, szertelen, ugrabugrál, véletlen ráugorhat úgy, hogy fájna neki, szóval 1 hétig semmiképp nem engedném össze őket. Az első néhány nap, de legalább éjszaka biztosan bent aludna velem, akkoris ha amúgy kinti. Párom szülei sose engednének be kutyát, de ivartalanítás után legalább 3 napig bent aludt egész nap. Mondjuk őt megviselte, mert már vemhes volt, amikor megműtötték.

Ha komplikáció van, akkor akár 2 hét is lehet a lábadozás, de többnyire 1 hét után már kutyabajuk:)

2012. okt. 7. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!