Jan Fennell vagy valaki más? .
Végigolvastam Jan Fennell mindkét könyvét, nézem a Póráz két végént Victoria Stilwell-lel, elolvastam a népszigeti kutyasuli könyvét...
Érdekes és gondolatébresztő a Fennell könyv, de számomra ennyi. Egyetlen alapja, hogy zárd ki a kutyát a falkából, ne kommunikálj vele órákig/napokig, és akkor a kutya majd vágyik a társaságodra és megcsinálja, amit mondasz.
Ezen kívül sok más módszer létezik még, pozitív, jutalmazó módszerek is, mostanában azonban divat a Fennell módszert isteníteni... miért? Ti melyik kutya tanítási módszerre esküsztök?...
Első vagyok.
Ja,még valami.Ez nem egyszeri megtanulom dolog,ezt a kutya élete végéig csinálni kell...
Valószínűleg én voltam az akinek a tollából (vagy inkább billentyűzetéből) olvastad itt, hogy ez állatkínzás. Jó nem a szó szoros értelmében gondoltam, csak képletesen és örülök hogy más is egyet ért velem, hogy ez a módszer túlzás, nem is kicsit. A kegyetlen szó illik rá azt hiszem. Nálam kutyanevelés téren a befutó mindig is a sok dicséret és folyamatos kommunikáció módszere volt és lám bevált. A kutyám maximálisan tisztel, első szóra megtesz mindent, amire utasítom pedig egy pitről beszélünk.
Valószínűleg sok olyan embernek segített a könyv aki nem tudott máshogy tekintélyt szerezni magának a kutyája szemében de normál embernek akkor sem javasolnám a módszert!
Ha leviszd wc-zi naponta 3X és csá, ennyi a kutyázás neked, akkor tényleg túlzás.
Persze, hogy nehéz a Fennel-módszert fölfogni! Az emberek többsége nem lát tovább az orránál... A kutya nem ember, és nem úgy gondolkozik, mint ti vagy én. És mivel mi vagyunk a "felsőbb rendűek" a mi kötelességünk, hogy megpróbáljuk megérteni őt, megvédeni, a fejével gondolkozni értelmezni a jeleit.
A Fennel módszeren nincs mit felfogni, egy módszer amivel eléred, hogy te legyél a falkavezér(nem tudom mit nem értenek a fanatikusok abban, hogy ezt máshogy is el lehet érni). Bumm, ez volt a nagy titok. Ha tévedek, szólj, nem olvastam egy könyvét sem, bővel elég volt a sok leírt idézet belőle!
Azt pedig nem tudom hogy mered feltételezni bárkiről is hogy 3X leviszi wc-zni a kutyáját és ennyi a törődés.
Itt mindenki abba a hibába esik hogy talál egy módszert, ami mellesleg valakinek üzlet(!) és elkezdi úgy ajánlani másoknak hogy közben az összes többit ok nélkül szidja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!