Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Olvasta már valaki Jan Fennell...

Olvasta már valaki Jan Fennell Kutyapszichológia c. könyvet? Van valaki aki kipróbálta az ott leirtakat, és valóban javulni kezdett a kutyus?

Figyelt kérdés
Én elolvastam, de nem is tudom...olyan kegyetlennek tünik ez a bánásmód! Valaki?
2009. máj. 26. 10:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%
Olvastam (mint sok más kutyaneveléssel foglalkozó könyvet is) nem értek mindennel egyet, de kegyetlennek semmit nem találtam. Mire gondolsz?
2009. máj. 26. 10:01
 2/11 A kérdező kommentje:
Számomra az a rész durva, ha hazaérek nem vegyek tudomást a kutyámról, aki boldogan fut elém. Te kipróbáltad? Használt valamit?
2009. máj. 26. 10:04
 3/11 anonim ***** válasza:
96%

Nálam előtte sem volt az első ilyen szempontból a kutya. Hazaérkezés, lepakolás, átöltözés, kutya.

Ez nem kegyetlenség, köszönhetsz neki, de mindennek megvan a maga sorrendje. Én nem is szeretném, ha szatyrokkal a kezemben, nagykabátban a kutyákat kéne levakarnom magamról. (ráadásul nagytestűek) Odajönnek, köszönnek, de tudják, hogy nem fogom rájukvetni magamat és így ők is békénhagynak, amíg rájuk nem kerül a sor.

Szerintem így normális.

És nem Fennell miatt, hanem egyébként is.

2009. máj. 26. 10:08
 4/11 anonim ***** válasza:
Én most olvasom, kíváncsi vagyok...
2009. máj. 26. 10:13
 5/11 anonim ***** válasza:
96%

Én egy olyan kutyát fogadtam örökbe, akit egyszer már visszavittek azért, mert szétszedte a lakást, mert nem lehetett otthonhagyni.

A Fennell könyvben leírtakat csináltuk és csináljuk a mai napig és az eredmény egy tökéletes kutya - lassan már 3 éve. Javulás kb 2 hét után jelentkezett, aztán fokozatosan egyre jobb lett.

Emberi szemszögből kegyetlen maximum - és csak saját magad miatt, a kutyának ez sokkal természetesebb. Ez ugyanolyan mint amikor azt mondják milyen megalázó pitiztetni a kutyát - emberi szemszögből, a kutyának csak egy feladat (jelentéstartalmat nem hordoz). Visszakanyarodva; az emberek között bunkóság, sértés, kegyetlenség nem észrevenni, nem köszönni annak, akit szeretsz. De a kutya nem ember! Vannak saját szabályaik, melyek nem emberiek, és amiket ha jól alkalmazunk gördülékenyebb kutya-gazda kapcsolatot lehet kialakítani. Nem azt mondom hogy enélkül nem, de miért ne alkalmazzuk ha ismerjük őket és működnek is.

2009. máj. 26. 10:23
 6/11 A kérdező kommentje:
Elég ha csak én csinálom, vagy az egész családnak kell?
2009. máj. 26. 10:27
 7/11 anonim ***** válasza:
95%

Én azt vettem észre, hogy az egész családnak kell.

(Amik oda le vannak írva, szimpla etológiai megfigyelések - kicsit kisarkítva egyetlen problémakörre. Viszont aki úgy gondolja, hogy a kutyát emberi értékrend és viselkedésforma szerint kell kezelni és nevelni, az nagyot téved, a végeredménnyel meg mindenki találkozott már; vissza nem hívható, agresszív, félős, gazdát leszarós és ezek bármilyen kombinációjával.

De mindenki úgy nevel kutyát, ahogy ő akar - amíg nem veszélyeztet vele mást és a kutyát - beleszólni nincs joga senkinek)

2009. máj. 26. 10:47
 8/11 A kérdező kommentje:
A baj az, hogy a szüleim szerint ez hülyeség, a párom és testvérem szerint meg kegyetlenség, de a kérésemre együttmüködnek velem, csak a szüleim nem. Tehát akkor ez hasznos, és csináljam nyugodtan tovább? Mert Én attól is félek, hogy javulás helyett romlani fog a kutyus viselkedése.
2009. máj. 26. 11:03
 9/11 anonim ***** válasza:
62%

Miért romlana?

Én csinálnám. A veled való kapcsolatában biztos h pozitív változást eredményez.

2009. máj. 26. 11:04
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha mindeki mást mond neki, akkor nem fog javulni... És egyáltalán nem kegyetlenség, hogy nem pattogod körül amint hazaértél.... MI ebben a kegyetlenség? Sok helyen olvastam ezt, de nem értem... Az a kegyetlenség ha kínozzák a kutyát...
2009. máj. 26. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!