Póráz probléma?
Azért húzták le a hámost, mert, ha valaki már foglalkozott kutyákkal, akkor az tudhatná, hogy a hám egy munkaeszköz és nem nevelő, oktató eszköz. Persze ezalól kivétel a vakvezető, vagy terápiás kutya, de azokon a hámon kívűl még távtartó keret is van.
A hámmal nem lehet tanítani. Hám már a kész kutyára való, és teherelosztó szerepet tölt be.
valami értelmezési probléma van itt??
azt irtad hogy " pórázon húz,de szabadon minden gond nélkül jön láb mellet ", aztán meg később kiderült,hogy városban mindíg húz, mert rajta a póráz,és városon kívül pedig azért nem ,mert ott nincs rajta ??
egyszóval,bármikor ,ha rajta a póráz ,képtelen vagy sétáltatni, de a szabadban símán elvan!
ki a fene akarná,hogy a szabadon lévő kutyája , a szabadban a lába mellett menjen ??
hiszen a szabadság lényege , a kötetlen mozgás:)
a pórázhasználat lényege ,pedig a kötött mozgás !
a kontrollált ,kötött mozgás. és ha ez nem megy akkor bizony kur@a messze vagy a falkavezérségtől, még-ha el is hiszed magadról ,hogy te az vagy .
a szabadon követés ,csak akkor működik,ha működik a pórázon követés is !
hiszen az abszolút kontrollálható kutya bármilyen helyzetben kontrollálható !
valamit, valahol félreértelmezel.
érdekes,és érthetetlen is egyben :)
valami ,itt sántít !!
valami nem gömbölyű ,ebben a dologban !
a póráz,csak egy eszköz,semmi más, a kutya számára közömbös dolognak kellene lennie??!
már leírtam ,igaz lenulláztak :) de akkor is ,szerintem ,egy próbát megérne : tegyél rá valami pórázhoz hasonlót, vagy akár a pórázt is ,és hagyd rajta !! órákig, akár napokig.
a legjobb,ha szembesül a problémával!
aztán ,majdcsak megérted az okát,és talán nekünk is elmondod.
???????
érdekes , okos, de frusztrált kutya ?? póráz fóbia ??:)
esetleg nem tatszik neki a színe?? vagy tudja ,hogy kövéríti a fekete????:)
Nem értem mi ezen az érthetetlen. Ez egy nagyon egyértelmű dolog, és minden gömbölyű.
Többször kifejtettem már, többször nem fogom. Ha valakit érdekel, megkeres priviben, ott elmondom, de mivel itt folyton mindenki leugat mindenkit, és mindenki kutyaoktató, ezért erre a problémára már csak priviben válaszolok, annak akit érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!