MI baja a németjuhászom szemének?
Nálunk pont ma reggel volt egy ilyen szitu. Észrevettem, hogy a kutyám valamit néz, meg néha megnyal a lábfejénél. Nagy nehezen megtaláltam, hogy van ott egy kis seb. Kb semmi kedvem nem volt elindulni az állatorvoshoz, mert bár a környékünkön van másik 5 állatorvos, de akihez mi szoktunk menni, ő fél óra buszozásra van. Mindegy, elmentünk, aztán kiderült, hogy nem is olyan kicsi az a seb, egy nagy tüske ment a körme fölött a bőrébe, és begyulladt. Ha nem megyünk el, akkor valószínűleg előbb-utóbb magától kijön, de így én is megnyugodtam :)
Mondjuk a kutyusod esete sem tűnik így látatlanban veszélyesnek, ha van néhány szabad órád, akkor vidd el, legalább Te is nyugodtabb leszel.
Szia!
Egy képet nem tudsz esetleg valahogy készíteni róla?
És a szemhéja alatt pontosan mit jelent? A szemhéj alatt a szaruhártyán, vagy a szemhéj belső részén, ami fedi a szemgolyót?
helo
magán a szemgolyón van,képet sajnos nem tudok készíteni :/ ( a szemgolyó alsó részén van és csak akkor láttszik mikor felfele néz)
Mellesleg a szemproblémák annyira nem befolyásolják a kutya közérzetét. Ez nem egy szisztémás betegség, amitől lázas,és legyengült lesz a kutyád.
Német juhászoknál egyébként gyakoriak a fajtára jellemző szemproblémák. Pl KCS, Überreiter szindróma.
Könnyezik a szeme? Csipásodik? Mert ebben az esetben feltétlenül állatorvoshoz kell fordulni.
Egyébként lehetséges,hogy egy régebbi apró sérülésnek a hege maradt a szemen. Ezzel nincs mit tenni.
De lehet, hogy ödémás az a terület, mert van rajta egy apró sérülés. Ebben az esetben is állatorvoshoz kellene menned.
De így látatlanul mindenesetre nehéz konkrétumot mondani.
Akkor lehetséges, hogy csak a heg. De azért szerintem figyelgessétek, változik-e. Ha valamiféle változást észleltek, akkor menjetek állatorvoshoz (ha nő a folt, vagy váladékozik a szeme, piros-e a szeme, a kötőhártya...ilyesmiket).
Persze a legbiztosabb, ha elvinnétek állatorvoshoz,és ő megvizsgálná, és megnyugtatna Titeket, hogy nincs baj.
De persze majd eldöntitek, mit szeretnétek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!