Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Melyik német juhász tetszik...

Melyik német juhász tetszik jobban?

Figyelt kérdés

Van ez: [link]

és ez:

[link]

A kérdésem az is lenne,hogy szerintetek miért kell annyira megtörni a hátat? És a jobban megtört gyakori a diszplázia,igaz? Ezt a tenyésztők figyelembe veszik? Mi a véleményetek (amúgy más fajákat is felhozhattok,pl amerikai, európai dobermann is ide tartozik sztem).

Várom válaszaitokat!

2009. szept. 27. 15:28
1 2
 11/18 Winner of Royal Hill ***** válasza:
67%

Hát ha nem mondjátok hogy a második németjuhász, tuti keveréknek néztem volna:S Viccet félre téve az első képen lévő kutyának jó a háta,csak ki van állítva(ahogy az szabályos)A lejtős hátnak is megvan a maga anatómiai funkciója.És a lejtős hát alatt nem a kiflihátat értem.

A kutyának nem szabad(!!) púposnak lennie amit itt sokan emlegettek.A kérdésedre válaszolva ha a hát meg van törve az már régen rossz. A diszpláziára való hajlam az egész fajtára jellemző, hátalakulástól függetlenül.

A mai németjuhász állománnyal az én bajom csak annyi, hogy a kutyáknak nagyon kevés a csontja. A fejük sem az az igazi nj fej,sajnálom,hogy idáig jutottunk...

2009. szept. 27. 17:49
 12/18 A kérdező kommentje:

Látszik,hogy munkáznak az ősök :) Igazából német juhásznál mára már nagyon elhatárolódott a kiállítás és munka. A munkás kutyik pörgősek,mindig kaphatók gey kis munkára,le kell őket kötni valamivel,ülönben találnak maguknak szétszednivalót :) A kiállítási kutyák tenyésztői meg mintha csak a ringnek élnének...és sajnos a kutyáik is csak a ringben érvényesülnek. Ez borzasztó :( Pedig egy hihetetlenül tökéletes fajtáról van szó! Nem igaz,hogy így ***szték.

Az ordas nekem is a szívem csücske,meghát én a svájci fehérért is bolondulok,aki,mint tudjuk nagyon régen maga is német juhász volt.

Amúgy én az olyan német juhászokat kedvelem,akikre ha ránézek,süt az intelligencia :) remélem,ilyen egyedekből többet látunk majd itthon :)

2009. szept. 27. 19:08
 13/18 anonim ***** válasza:
50%

Kedves 17:47!

Nekem a Te kutyád tetszik legjobban a 3 közül. :-)

Én a Kántor filmen nöttem fel a mai németjuhászok szinte kivétel nélkül csalódást okoznak...

Kutyasuliban, csibészelésnél volt hogy egykézben kellett tartani a két kutyát annyra félős volt mind a kettő...

És minden idősebb németjuhász izületes (akiket ismerek).

Sajnos nagyon tönkre tették a fajtát. :-(((

2009. okt. 2. 22:13
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
[link] nekem ezek a kutyák tetszenek(ami a képen van) Csak ilyen kutyát magyarországon nem lehet "kapni" Nekem a két kép közűl egyik se tetszik.
2009. okt. 3. 08:10
 15/18 anonim ***** válasza:
én a 2.ra szavazok.
2009. okt. 3. 10:36
 16/18 anonim ***** válasza:

A színtől eltekintve, az első (ha mindenképpen választanom kellene)

a második azért nem mert nagyfejű, túlgroomingolt, JA és amerikai :)

amik nekem tetszenek, azok egy kicsit hosszabbak..Nekem ez a "típus" (első) kicsit befejezetlennek tűnik :) Van eleje, van közepe, de hol a vége??

pl. ez, tetszik :)

[link]

Én ezen azt látom hogy talán egy kicsit könnyebb csontozatu mint amit te felraktál, és egyértelműen más a hátvonal. És be van fejezve a kutya :)

És el tudom róla képzelni hogy munkában jobban teljesít...már maga a fordulékonysága is más szerintem. Bár mondjuk azt nem nézem ki belőle hogy úgy üget mint egy kiállítási német juhász :) de hát mindegyik típusnak értenie kell valamihez :)

szintén zenész

[link]

De egyébként meg a megtört hátnak szerintem sok köze a diszpláziához nincsen...mert ha belegondolsz, a diszplázia örökletes betegség ...ott nagyobb a diszplázia esélye, ahol a szülők vagy egyéb felmenők is azok voltak...vagy lehet szerzett, de az meg az etetéstől lehet szoval az én véleményem az hogy NEM...aztán lehet cáfolni :)

2009. okt. 3. 15:12
 17/18 anonim ***** válasza:

Szerintem a második sokkal szebb!

Imádom a német juhászkutyákat!

2009. okt. 3. 15:51
 18/18 anonim ***** válasza:
66%
sztem a 09-27 17:47 kutyája a legszebb!! gyönyörű kutyus!
2009. okt. 4. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!