Melyik német juhász tetszik jobban?
Van ez: [link]
és ez:
A kérdésem az is lenne,hogy szerintetek miért kell annyira megtörni a hátat? És a jobban megtört gyakori a diszplázia,igaz? Ezt a tenyésztők figyelembe veszik? Mi a véleményetek (amúgy más fajákat is felhozhattok,pl amerikai, európai dobermann is ide tartozik sztem).
Várom válaszaitokat!
Mind a két képen lejtős hátú németjuhász van, csak más a kép beállítása!
Nekem a lejtős hátúak nem tetszenek, és rendkívül egészségtelen is ez az anatómiai képlet.
A tenyésztők tették ilyenné ezt a kutyafajtát, azt gondolták, ez egy szuper, új vonal, ezt folytatták. Ha jól tudom, mára kutatások, statisztikák igazolják, hogy a lejtős hát nagyon növeli az ízületi problémák, illetve a diszplázia megjelenését, kialakulását, és meg fog fordulni a kocka (remélem!).
De ugyanez a helyzet az angol bulldoggal is. Fel sem ismernénk egy 1800-as évek beli angol bulldogot. Ott is a tenyésztés tolta a nyomott orr, tömzsi láb kombináció irányába a fajta alakulását. Eredmény: nem tud természetes módon párosodni és szülni, gyakori a légzőszervi betegség, pl. légcső szűkület.
Ja,bocs ennyire nem vagyok szakértő...:(
Én is pont kiállításon láttam,hogy húha,de szép a lejtős hát...aztán amikor meg kellett mozdulnia...atya ég :(
én tök sajnálom őket :(
Sztem mindkettő csúnya és cseppet sem egészséges. Én pont ezért viszolygok a tenyésztéstől, mint fogalomtól alapból. Biztos sok olyan tenyésztő és szervezet van aki(k) tényleg jól végzi(k) a dolgát/dolgukat de nézzetek meg néhány fajtát mivé lettek! Gyerekkoromban imádtam a németjuhikat, szépek voltak, barátságosak, ma egytől egyig mind le akarja harapni a kezemet ha csak a közelükbe megyek. Most már nem is próbálkozom..
Engem pl. a pitek sorsa érint érzékenyen mert imádom ezt a két fajtát. Ahhoz képest hogy amerikai eredetű a fajta, ott lassan nem lesz olyan, hogy pitbull mert a 15-25 kilós kecses kutyák helyett 35-45 kilós Amstaffal és ki tudja még mivel keresztezett monstrumok mászkálnak... Ha lusta kutyát akarok, veszek angol bulldogot.. Csak az meg szegény megfullad mellettem.. Áhh..
Íme a kutyám: nem vagyok elfogult, de szerintem kifejezetten gyönyörű kutya lett. Nem a kiállítási vonal, hanem a szülei határőrkutyák voltak. Hihetetlenül munkamániás. Kérem véleményeiteket!
És kérdésedre a válasz: nekem egyik sem tetszik. Az első egyszerűen csapott seggű (én már csak "kombi"-nak hívom), és azért nem tetszik(egyébként az ordas szín tetszik), a másodiknak meg őrült nagy a feje!
Szóval íme a kutyám:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!