Elaltassam a kutyám?
Úgy is mindenki mást mond, mert az eutanázia mindig éles vitákat szül. Bármennyire is írják, én konzultálnék az orvossal, de ha nem elég egy véleménye, akkor kettővel is. Ha lehet javítani az állapotán gyógyszerrel (pl. Carpox), injekcióval, akkor még adnék esélyt a dolognak. De ha már olyan állapotban van, ami nem engedi meg, hogy a fajtájára jellemző viselkedés érvényesüljön, fájdalmai vannak, akkor lehet jobb elengedni. Ez egy iszonyat nehéz döntés, de mindig a kutya érdekeit kell szem előtt tartani, bármennyire is fáj. 15 év szép, hosszú élet.
Az egyik ismerősöm kutyája is olyan beteg volt, hogy már nem tudta elvégezni a dolgát, sírt, szenvedett. Nem kellett volna megvárni, míg szenvedve meghal a kutya... Neked kell eldönteni, sajnos a felelősség itt érződik igazán, meg az önzetlenség is. Ezt neked kell eldönteni. Együtt érzek, kitartást!
szia!
én a beagle kanomat vittem elaltatni a dokihoz, mikor már nagyon beteg volt. Miért szenvedne, Azért, hogy még 2-3 hétig vele lehessek? Ez önzés lett volna számomra..
Viszont a spánielem elaludt magától, 4 napig lihegett csak előtte. A halála előtt fél órával még 4 csirkeszárnyról megette a husit...Annyira "boldogan" halt meg, ott voltunk körülötte..de ő NEM szenvedett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!