Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elaltassam a kutyám?

Elaltassam a kutyám?

Figyelt kérdés
Sicu, 15 és fél éves..vak, suket, bepiszkit már...nem bir a lábára állni...alig eszik.Csak fekszik. Nem akarom,hogy szenvedjen..fájhat neki?

2013. ápr. 29. 17:44
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak 1 injekciót kap, akkor bizony akár fájhat is neki. Nem véletlenül kötelező jogszabályi előírás szerint is a T61 előtt a bódítás. 2 injekcióval azonban fájdalom mentes. Kedves kérdező, nem irigyellek ezért a döntésért. De te látod a kutyád, te tudod eldönteni a dolgot. Én csak azért, mert öreg, ezért rosszul lát vagy hall, nem altatnék el kutyát. A mozgására kap valamilyen kiegészítőt? Carprofen tartalmú fájdalomcsillapító + valamilyen ízületvédő szer, mondjuk Noroflex? Ha nem, akkor először próbád ki nála.
2013. ápr. 29. 18:15
 12/31 anonim ***** válasza:
70%
Az eutanázia, csak menthetetlenül beteg (és nem öreg!!!) kutyánál elfogadható. Nem azért mert fájdalmas, hanem mert etikátlan...addig jó volt míg fiatal volt meg játszott most mikor öreg meg már nem kell...tudom h jót akarsz de én nem altatnám el
2013. ápr. 29. 18:17
 13/31 anonim ***** válasza:
83%
12/12 Szerintem igazad van.
2013. ápr. 29. 18:21
 14/31 anonim ***** válasza:
70%
bocs 12/13
2013. ápr. 29. 18:22
 15/31 anonim ***** válasza:
89%

Úgy is mindenki mást mond, mert az eutanázia mindig éles vitákat szül. Bármennyire is írják, én konzultálnék az orvossal, de ha nem elég egy véleménye, akkor kettővel is. Ha lehet javítani az állapotán gyógyszerrel (pl. Carpox), injekcióval, akkor még adnék esélyt a dolognak. De ha már olyan állapotban van, ami nem engedi meg, hogy a fajtájára jellemző viselkedés érvényesüljön, fájdalmai vannak, akkor lehet jobb elengedni. Ez egy iszonyat nehéz döntés, de mindig a kutya érdekeit kell szem előtt tartani, bármennyire is fáj. 15 év szép, hosszú élet.

Az egyik ismerősöm kutyája is olyan beteg volt, hogy már nem tudta elvégezni a dolgát, sírt, szenvedett. Nem kellett volna megvárni, míg szenvedve meghal a kutya... Neked kell eldönteni, sajnos a felelősség itt érződik igazán, meg az önzetlenség is. Ezt neked kell eldönteni. Együtt érzek, kitartást!

2013. ápr. 29. 18:37
 16/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a véleményeket..higgyétek nem egyszeru. Egyáltalán nem arrol van szo, hogy fiatalon jo volt, öregen nem kell.Benti kutya...az se mindegy,hogy az egész lakést bepiszkitja, de nem ez a legfontosabb. Alig birja felemelni a seggét..csak ul a fuben, amikor meg felemelem,hogy vigyem be, lepisil. Csak fekszik, menni alig tud, egy vonszolás..leül.Ez most kinek jo? Nehéz a dontés.Holnap elviszem orvoshoz, kikérem a véleményét.
2013. ápr. 29. 19:02
 17/31 anonim ***** válasza:
15 éves skót juhász collie kutyánk is utolsó napjaiban nem evett, emberfeletti amit kibírt. Amikor úgy láttuk, hogy vége lesz, akkor ha mondhatni úgy túladagoltuk a fájdalomcsillapítót amitől elmúltak a fájdalmai, elszenderedett és nem kelt fel többé.
2013. ápr. 29. 19:38
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az állatorvos biztos annyira pitiáner, hogy rábeszéljen az altatásra, hogy 3 ezer forintot kaszáljon a kérdezőn. Hogy mondhat valaki ekkora butaságot? Aki már eljutott az állatorvosi pályáig, nem ennyire bunkó. Persze, aki ilyent feltételez, nyílván magából indul ki. Kérdező, igen is menj el az állatorvoshoz, ő már kismillió ilyen esetet látott, meg fogja tudni mondani, hogy érdemes-e még "kínozni", vagy jobb neki, ha elaltatjátok.
2013. ápr. 29. 19:51
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

szia!

én a beagle kanomat vittem elaltatni a dokihoz, mikor már nagyon beteg volt. Miért szenvedne, Azért, hogy még 2-3 hétig vele lehessek? Ez önzés lett volna számomra..

Viszont a spánielem elaludt magától, 4 napig lihegett csak előtte. A halála előtt fél órával még 4 csirkeszárnyról megette a husit...Annyira "boldogan" halt meg, ott voltunk körülötte..de ő NEM szenvedett!

2013. ápr. 29. 20:32
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
nehogy félreérthető legyek: az én spánielem 15 éves volt, és végelgyengülésben halt meg vakon, süketen, epilepsziásan, de boldogan...Ha ez a te kutyádnál szerinted nem fog bekövetkezni rövid időn belül, érdemes meggondolni, hogy elvidd dokihoz.
2013. ápr. 29. 20:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!