Mennyi ideig élt a babéziás kutyátok?
Ha belegondolsz lehetséges, mert a vérellátás zavara miatt károsodnak a belső szerveik, főleg a veséjük. Már nem tudok mit csinálni, de azért nem jó ezt tudni.
A tied mennyi idő után került be, és mennyi idő után lett a régi önmaga?
szia!
Nekem a beagle kanom lett babéziás, valahány éves korában, már nem emlékszem rá. (régebben volt) Rögtön vittük dokihoz, persze itt Kisvárdán csak bénáztak. Úgyhogy betettük a kocsiba, és irány Nyíregyháza, az állatkórház. 2 napig volt infúzión, de rendbe jött. pár év múlva viszont lett valami baja (a doki szerint leukózis). Mindenesetre minden szerve megnagyobbodott, és el kellett altatni 8 évesen!
Törzskönyves kutya volt, kis idióta, de szerettük. (azért is vittük állatkórházba...)
Én gyanakodtam rá, hogy a kullancs miatt lett végül is vérbaja, de a frász se tudja.
Hamar vége lett szegénynek, már hátra fele ment az udvaron...úgyhogy kihívtuk a dokit, pedig azelőtt 1 nappal volt nála.
Az enyémnek lerövidült, de nem biztos, hogy a babéziától. De az se biztos, hogy nem attól...
Szerintem ne gondolkodj ezen. Megtörtént, ezen nem tudsz változtatni, lehet, hogy valamennyire károsodott a mája, veséje, de lehet, hogy ezek soha semmit nem fognak befolyásolni. Annyi minden történhet a kutyával élete során, amik közbe szólhatnak, inkább azokat próbáld megelőzni.
Én ismerek egy kutyát, 13 éves airedale terrier, a veséje alig működik, mégis így él évek óta.
A dokik azért nem mondták mennyivel élhet rövidebb ideig, mert nem tudhatják. Lehet, hogy semennyivel sem rövidíti meg az életét, és én ezt tartom valószínűnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!