Legjobb kullancs nyakörv? Volt már kutyátok babéziás?
Természetesen bármilyen kutyára lehet tenni cseppentős készítményt, sőt, hosszú szőrű kutyának az sokkal praktikusabb.
A szőrt a gerince mentén kettéfésülöd, és a bőrére teszed a cseppeket, pár pillanatig tartod, amíg egy kicsit eloszlik a bőrén. És nem csak egy helyre, én a tarkójától a háta közepéig szoktam szétosztani, 4 helyre teszek a gerince mentén.
Szerintem pont hogy a nyakörv nem olyan hatékony, hiszen a szőr miatt nem is tud érintkezni a bőrével. És ezek a szerek nem kullancsriasztók, hanem az a céljuk, hogy ha a kullancs eljut az állat bőréhez, akkor ott elpusztuljon.
Nekem még nem volt babéziás a kutyám, pedig már vagy 40 kullancs biztos volt benne élete során. Barátnőm kutyájában kb. 5 kullancs volt az elmúlt években, és 2x is babéziát kapott. Pech:(
Én az Advantix, illetve a Promeris nevű cseppeket tudom ajánlani.
Kiltix, de megbízható helyen vásárolva.
Plusz valami csepp és havonta fürdetés Neostomosan-ban. Ezek ellen a mocskok ellen egyféle már nem igazán elég. Az enyémeken hiába volt csepp (Ex-Spot), egymás után lettek babéziásak, a másodikba a 10 hónapos imádott bullmasztiffunk bele is pusztult, hiába volt minden. A megmaradt kis terrieren most Kiltix van (vigyázat, hamisítják!), Ex-Spot és Neostomosanban fürdött 2 hete.
A környékbeli kutyák mind voltak babéziásak (Debrecen külterülete).
Nagyon vigyázz rá, a leggusztustalanabb, leghalálosabb kutyabetegség, ráadásul a kullancsok szép lassan minden irtószerrel szemben rezisztensek lesznek. Fipronil-tartalmút nem használok, mert hosszú távon idegi problémákat és daganatot okozhat (olvastam róla egy cikket).
Szia!
Nekem moszkvaim van nagyon nagy a szőre, és cseppentőst kapott, eddig egyszer sem volt benne kullancs, és eléggé füves területen élnek nagy a telek meg minden, és a doki ajánlotta az Advantixot neki, meg még van egy westie-puli keverék az is Advantixot kapott meg a dobermannunk is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!