Aki nem flexit használ, annak milyen hosszú a póráza?
Van egy flexink, de nem használjuk meg egy kb 1 méteres póráz, amit az oviba kértek, most azzal sétál.
Érdemes neki hosszabbat venni?
Jajj, bocsánat, azt nem is figyeltem. :)
Nekünk 1,2 méteres van, de még fel is csavarom a kezemre, mivel kistestű kutya, és pórázon mindig szorosan mellettem jön, így folyton lelóg a földre a póráz.
Első vagyok. Nekünk ilyen van:
Sétáltatáshoz a legrövidebbre állítva kényelmes, de szükség esetén változtatható. A kutyasuliban vizsgán előírhatják a póráz hosszát, de egy átlagos, 1-1,5 méteres póráz jó szokott lenni.
1-1,5 méteres, láb melletti közlekedéskor rövidre fogva.
Vagy a hámra akasztom a 30 cm-est és mehet kedvére, hisz "pórázon van" :D
Sajnos nagyon kevés helyen árulnak. Az Alpha Zooban vettem még 4 évvel ezelőtt.
A Julius K9 is forgalmaz rövid pórázt, az egy picivel hosszabb csak!
Segíthet, ha vezényszavakkal megkülönbözteted az egyes helyzeteket.
Például én alapesetben láb melletti pisi-kaki-szimatolás nélküli sétát várok el BÁRMILYEN pórázon...ha mehet dolgára, akkor van egy "mehetsz"...ekkor ésszerű keretek közt kicsit húzhat is. Ha elég a szabadságból, visszahívom "mellém" és ismét zavartalanul megyünk tovább. Igaz, pórázon többnyire csak közlekedünk, egyéb esetekben elengedem a pórázról.
Te azt tudod csinálni, hogy a flexire való átkapcsolás után is kicsit mentek lábnál, aztán egy elengedő szóval kioldod a kutyát és a flexit is :) Aztán mielőtt visszaraknád rá a fix pórázt ismét kis lábnál séta flexin...így megszokja a kutya az egyes helyzeteket és váltásokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!