Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Aki nem flexit használ, annak...

Aki nem flexit használ, annak milyen hosszú a póráza?

Figyelt kérdés

Van egy flexink, de nem használjuk meg egy kb 1 méteres póráz, amit az oviba kértek, most azzal sétál.

Érdemes neki hosszabbat venni?

2013. ápr. 22. 22:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Jajj, bocsánat, azt nem is figyeltem. :)

Nekünk 1,2 méteres van, de még fel is csavarom a kezemre, mivel kistestű kutya, és pórázon mindig szorosan mellettem jön, így folyton lelóg a földre a póráz.

2013. ápr. 23. 09:20
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok. Nekünk ilyen van:

[link]

Sétáltatáshoz a legrövidebbre állítva kényelmes, de szükség esetén változtatható. A kutyasuliban vizsgán előírhatják a póráz hosszát, de egy átlagos, 1-1,5 méteres póráz jó szokott lenni.

2013. ápr. 23. 10:13
 13/21 Szilvi & Argos ***** válasza:
100%

1-1,5 méteres, láb melletti közlekedéskor rövidre fogva.

Vagy a hámra akasztom a 30 cm-est és mehet kedvére, hisz "pórázon van" :D

2013. ápr. 23. 13:41
 14/21 sippara ***** válasza:
Szilvi! A 30 centiset hol vettétek? Sehol nem találok :(
2013. ápr. 23. 15:13
 15/21 anonim ***** válasza:
én 1 méter körüli kutya pórázt használok mihest elérek az erdőig és ahegyekig már le is veszem róla had rohangáljon ::
2013. ápr. 23. 19:45
 16/21 Szilvi & Argos ***** válasza:

Sajnos nagyon kevés helyen árulnak. Az Alpha Zooban vettem még 4 évvel ezelőtt.

A Julius K9 is forgalmaz rövid pórázt, az egy picivel hosszabb csak!

2013. ápr. 23. 21:10
 17/21 A kérdező kommentje:
Fú, nem azért, hogy vitát szítsak, de volt ma egy nagyon rossz tapasztalatom flexivel. Akartam, hogy a kutya kicsit hadd játszon szabadabban a patakban, de mivel még kicsi és nem jönne vissza, visszamentünk a flexiért, és azzal felszerelkezve tértünk vissza. Rácsatoltam, és a móka végeztével visszatettem rá a rövid pórázt. Úgy húzott, mint akivel nem ezt gyakorlom már másfél hete....remélem nem kell mindent elölről kezdeni. Mindenesetre no more flexi. Mondjuk az ilyen patakos esetekben sajnálom, hogy nincs hosszabb fix pórázunk.
2013. ápr. 24. 00:41
 18/21 A kérdező kommentje:
*játsszon
2013. ápr. 24. 00:42
 19/21 Szilvi & Argos ***** válasza:

Segíthet, ha vezényszavakkal megkülönbözteted az egyes helyzeteket.

Például én alapesetben láb melletti pisi-kaki-szimatolás nélküli sétát várok el BÁRMILYEN pórázon...ha mehet dolgára, akkor van egy "mehetsz"...ekkor ésszerű keretek közt kicsit húzhat is. Ha elég a szabadságból, visszahívom "mellém" és ismét zavartalanul megyünk tovább. Igaz, pórázon többnyire csak közlekedünk, egyéb esetekben elengedem a pórázról.

Te azt tudod csinálni, hogy a flexire való átkapcsolás után is kicsit mentek lábnál, aztán egy elengedő szóval kioldod a kutyát és a flexit is :) Aztán mielőtt visszaraknád rá a fix pórázt ismét kis lábnál séta flexin...így megszokja a kutya az egyes helyzeteket és váltásokat!

2013. ápr. 24. 10:44
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez nagyon hasznos volt! Igen, a mehetsz szerintem is jó lesz erre.
2013. ápr. 24. 12:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!