Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » A barátnőm 15 éves és fogamzás...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Viktormark92 kérdése:

A barátnőm 15 éves és fogamzás gátlót használ akkor ez hosszú távon nem okozhat nála meddőséget nem? Azt tudom lehetnek mellékhatásai stb. De ennek kicsi a valószínűsége?

Figyelt kérdés
2013. febr. 28. 19:43
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
nahát, az is egy felelős nőgyógyász lehet, aki ezt felírja neki, vagy a szülő, aki felíratja, nem a legjobb, és sok káros hatása lehet (tehát nem feltétlenül, az egyet nem értők kedvéért)
2013. febr. 28. 19:45
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

De, okozhat.

A kockázat annál nagyobb, minél fiatalabb korban kezdi el valaki.

Főleg akkor, ha rendszertelen, még nem beállt menstruációval vág bele a szedésbe.

2013. febr. 28. 19:46
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
a fogamzásgátló NEM okoz meddőséget...
2013. febr. 28. 19:58
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
a fogamzásgátló hosszadalmas szedése következtében sajnos sokaknál előfordul meddőség, vagy nehézkes teherbe esés, 15 éves korban pedig egyáltalán nem ajánlott!
2013. febr. 28. 20:05
 5/9 anonim ***** válasza:
75%
Mert szerinted az mi, hogy a fogamzásgátló által leállított peteérés (=ez a gyógyszer hatásmechanizmusa) egyeseknél nem indul újra a fogamzásgátló elhagyását követően?
2013. febr. 28. 20:06
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

Annyira okosak vagytok, de tenyleg...

Nekem is felirtak 16 evesen, mert rendszertelen volt a menstruaciom es nagyon rosszul is voltam az elso 2napon. Vagy beszedtem egy marek gyogyszert, vagy fogamzasgatlot. Ha annyira karos lenne es meddoseget okozna szerintem senkinek nem irnak fel, nem hogy ilyen fiatalkorban. En is rakerdeztem, hogy nincsenek-e karos hatasai es mondta a doki, hogy rengeteget fejlodtek a fogamzasgatlok es egyre kevesebb a mellekhatas illetve karos hatas. Minden gyogyszernek vannak mellekhatasai. Lassan 5eve szedek kisebb szunetekkel fogamzasgatlot es el sem hiztam, nem is vagyok szoros mint egy majom es semmi mas bajom nem lett tole. Mielott elkezdtek valakit oltogatni, hogy jaj de sok esze van, meg a szuloknek is meg stb elobb kerdezzetek meg, hogy miert szedi... De akkor is ha csak a vedekezes miatt szedi, legalabb vedekezik es nem fog olyan kerdeseket kiirni, hogy lehetek-e terhes ha gumi nelkul voltunk egyutt a baratommal.

2013. febr. 28. 20:37
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

#6: igen, minden gyógyszernek vannak mellékhatásai. Egyes gyógyszereknek bizony meglehetősen gyakoriak és veszélyesek ezen mellékhatásai. A fogamzásgátlók ilyenek. Tudom, manapság boldog-boldogtalan ezt hajszolja, lassan 13-14 évesen már szedik (ismertem olyat, aki 13 éves korától, persze titokban szedte), és valóban, az esetek nagy részében semmi maradandó, visszafordíthatatlan márosodást nem okoz. (Bár aztán ki tudja, hogy mondjuk ennek 20 év múlva milyen hosszú távú hatásai bukkannak fel?) A tágabb környezetemben csak 2 olyan ember van, akinek visszafordíthatatlan károsodást okozott a tabletta. Igen, ez tényleg nem olyan sok. De azért bőven elég ahhoz, hogy ne nevezzük elhanyagolhatónak.Mi van, ha mondjuk ő pont abba az 1-2%-ba esik bele, akinek végleg tönkreteszi az életét? Persze, kényelmes, mert nem kell gumi, igen... csak aztán mi van, ha ezzel mondjuk épp szétbarmolja a szervezetét? Nem fogja vígasztalni, hogy hát ő csak az az 1% volt. (1% komoly mellékhatások esetében messze nem elhanyagolható.)

(Az jelentéktelenebb mellékhatásokat, elhízás, fejfájás, apróbb hormonális zavarok ne is említsük, ezek kifejezetten gyakoriak.)

Ráadásul ugye minél fiatalabban szedi valaki, annál valószínűbb, hogy később maradandó károsodást okoz. Én pasiként soha nem engedném a barátnőmnek, hogy ilyeneket szedjen.Kevesebb macera az a koton, mint hogy valami baja legyen. Mondom, az utólag nem fogja vígasztalni, hogy ő csak 1% volt...

Igen, hasznos dolog lehet a fogamzásgátló, de nem kéne lassan már cukorka helyett is azt szedni. Elvileg ez felnőtt embereknek lett kitalálva, nem kívánt terhesség megakadályozására. Ennek ellenére sok felelőtlen orvos minden másra felírja, oké, ciklus beállítására, féligmeddig rendeltetésszerű használat, bár mondjuk egy tizenévesnél úgymond normális, ha nem teljesen pontosak a ciklusai, és nem biztos, hogy megéri a kockázatot. De hallottam már olyat, hogy menstruációs fájdalmakra azt írtak fel, sőt! itt gyk-n olvastam, hogy pattanásos bőrre. [facepalm] Mi lesz a kvöetkező? Fejfájásra ciánkapszulát? :D Végülis jó rá...

2013. febr. 28. 20:58
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

Képzeld, azért írtam, hogy nem okoz meddőséget, mert nem okoz! Olvass utána, kérdezd meg a nődokikat, aztán utána pontozgass le, te okos! Kevesebb az esélye annak, hogy meddő lesz, mint hogy tabletta mellett terhes, pedig az sem sok... ezek tények, nem kell a gyerekeket ijesztegetni.

Létezik olyan, hogy nem indul be a peteérés, igen, de ez nagyon kis százaléknál fordul elő, és ott sem biztos, hogy a fogamzásgátló a ludas, van aki idősebb korban hagyja csak abba, és már nem indul újra a szervezete...

2013. febr. 28. 21:04
 9/9 anonim ***** válasza:
82%
Csak tudod, az a nagyon kevés százalék egyáltalán nem nulla. De látom, téged sem az eszedért szretnek. Nagy vígasz lesz annak, akinek soha nem lehet gyereke, hogy hát igen, te csak az a véeltlen fél százalék vagy. Ettől neki biztos, jobb lesz.
2013. febr. 28. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!