Szerintetek hogy lehetne ezeket betanítani?
A betük felismerése
Baseball
Breaktánc:háton forgás a padlón
Kergesd a farkad!
Fordítsd félre a fejed!
Kötëlhúzás foggal-körömmel
Dobj pénzt a malacperselybe!
Ásás
Ivás a kútból
Elveszített tárgyak megtalálása
Egy tárgy örzése
Mutasd ki a fogad fehérjét!
Ágaskodás
Ugorj be a kocsiba!
Csuklófogás
A bólogató kutya
Bökd meg a kezem!
Teszek-veszek
Fel a manccsal!
Pónifogat:állj a hátamra kúszás közben
Szánhúzás
Lökd be az ajtót,fiókot!
Rózsa-trükk
Húzd meg a csengözsinórt!
Csengetés orral
Csengetés manccsal
Hempergés labdával
Padlófényesítés
Vakarózás
Rázás
Fejcsóválás
Rázd meg magad!
Gördeszka
Hapci!
Forgás a szék körül
Állj meg az út szélén!
Állj meg az ajtó elött!
Ne mozdulj!
Úszás
Fogd a pénzt-és hozd ide!
Számolás kézzel,lábbal
Játékot a levegöbe!
Röplabdázás lufival
Lépcsözés hátrafelé
Mellsö lábon járva
Ásítás
Ezek a 101 kutyatrükk hátuljában vannak
Van pár ötletem rá,de nem hiszem hogy használhatók
Szerintetek hogy lehetne?
Ha akár egyre is mondtok én hálás leszek!:)
Szia!
Ez egy nagyon jó könyv.... Nagyjából benne vannak azok amiket szeretnél.:
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Beszámozhattad volna őket, hogy a válaszolóknak könnyebb legyen... -_-
Ez nagyon sok, és az alkalmazandó módszer nagyban függ a Te kutyád adottságaitól. Én ezeket a következőképp tanítanám a saját kutyáimnak (néhányat nem tudtam értelmezni, hogy mit takarhat egészen pontosan, és azokat se írom le, amik jelenleg nem érdekelnek, vagy amelyeket nem tudok röviden leírni):
Betűk felismerése: nem inkább szavak felismerése? Azt ugyanis elég egyszerűen meg lehet tanítani a kutyának, hogy egy már ismert feladatot egy kártyára felírt szó megjelenésekor hajtson végre (a kártyát mutatva kiadot a parancsszót, s egy idő után már csak a kártyát mutatod) viszont a betűk felismerésének semmi értelme, mert a kutya nem képes összerakni a betűket.
Dobj pénzt a malacperselybe: ha már tud más tárgyakat apportírozni (először labdát, majd mndjuk kulcstartót, telefont), akkor ugyanez könnyen megy pénzzel, s aztán már mondjuk formálással el lehet érni, hogy bedobja a perselybe.
Ásás: az én kutyám szeret ásni, ezért ezt elkapással tanítanám.
Ásítás: szintén elkapással
Elveszített tárgyak megtalálása: a 101 kutyatrükk "hozd a pórázt" mintájára
Ágaskodás: megvezetéssel
Ugorj be a kocsiba: tanítsd meg neki a hopp! vezényszót, ami átugrást ill. tereptárgyakra való felugrást jelent. Pl a fotelba behoppoltatni biztos egyszerű. Eztán már csak ki kell nyitni a kocsi ajtaját, és hopp.
Bökd meg a kezem -- ??? Hát, ha ez csak egy sima megbökés, akkor odateszem a kezem, mint a formálás tárgyát, és formálással
Lökd be az ajtót, fiókot: nyitott fióknál, szintén formálással (nagyon szeretek formálni xD)
A csengőzsinórt szintén formálással.
Sőt, a többi csengetést is, csak az én kutyáim ehhez kicsik.
Vakarózás: elkapás
Rázd meg magad: bevizezném, és jutalmaznám a rázást. :D
Hapci: elkapással. Nekünk ez már félig megvan az egyik kutyánál, mert kölyök korában mindig tüsszögött, mikor dezodort fújtam magamra, ma meg ehhez elég, ha átöltözöm. :D
Forgás a szék közül: megvezetés/célkövetés
Állj meg... - mindig megállítanám, és jutalmaznám
A formálás, elkapás, célkövetés klikkeres "szakszavak", a megvezetés pedig az, amikor falattal a kezedben irányítod a kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!