Ezeket a gyakorlatokat mennyi idő betanítani egy kutyának?
http://www.youtube.com/watch?v=gkOrI7N7Q5U
Ilyen dobermannt szeretnék majd. Azt szeretném tudni, hogy mennyi idő megtanítani egy kutyát, mint ezt? Gondolom kutyaiskolába majd megmutatják, hogy kell tanítani, de a mindennap foglalkozok a kutyával, kb. mennyi idős kortól tudom elkezdeni ezeket betanítani, és mennyi idő mire ezt így fogja végrehajtani, mint ez a kutya?
"Pár hónapos korára simán meg tudja őket csinálni, persze nem ilyen pontosan, meg nem ilyen fegyelmezetten, meg nem ilyen kevés jelzésre. Ezt a szintet 3 éves korára simán eléred vele, ha rendszeresen tréningezel, meg persze jó helyről vettél együttműködő kutyát."
...no akkor szerinted sem sokat ér a klikker ha még egy klikkeres kiképzőnek is 3 év kell ehhez:)
a gazdi nem használt klikkert, viszont tudatosan használja a testbeszédét, és szakszerűen a szögesnyakörvet, érintéssel, hanggal és némi jutalomfalattal jutalmaz és a nyakörvvel, illetve hanggal korrigál heti 4 tréningnappal és egy felkészült trénerrel érte ezt el pár év alatt-persze ettől sokkal többet tud a kutya (legalább 60 parancsot ismer és teljesít pontosan) meg lehet nézni a többi videót is...
következetesség, tudatosság a kutya ösztöneinek ismerete+ 80% jutalmazás (elsősorban nem étellel) és 20% korrekció ha valaki ezt a metódust követi akkor 6 hónap alatt obedience-versenyen indulhat
Ezt a választ több mint egy éve írtam, mikor még full kezdő voltam mostmár én is másképp gondolom :)
Ennél magasabb szinten engedelmesezek már most a kutyámmal és egyszer sem tettem rá nemhogy szögest, de fojtót sem ;) A tanulásnak nálunk nem része semmiféle büntetés, így aztán imádja is csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!