Boldog lenne a kutya így?
Teljesen egyetértek az előttem szólóval. Nekem dalmatám van, ő is egy nagyon mozgékony, hiperaktív kutya, és így néz ki a napom (csak a releváns dolgokat írom le).
4:45 felkelek, elkészülök kocogáshoz
5:00-5:30/5:40 KOCOGOK A KUTYÁVAL (1. "séta", 30-40 perc)
6:00-kor elmegyek otthonról
14:00-kor, hazaérek, ledobom a cuccaimat és rögtön viszem ki a kutyát, ezúttal sétálni (2. SÉTA, 30 perc)
van, hogy később érek haza (max. 17:00, ilyenkor párom ki tudja vinni hamarabb, csak hogy a dolgát elvégezze, és én etetés után a nagysétával kezdem)
17:00 - 18:00 között indulunk a nagysétára - ez kb. 30 perc séta, majd 30-40 perc kutyafuttatás (szocializáció, agilityzés - attól függ hányan vannak kint a futiban) és 10-20 perc séta újra (3. SÉTA, 1 óra 20 perc MINIMUM)
Séta közben engedelmességi gyakorlatok!
Ez akárhogy számolom, napi átlag 2,5 óra. Akad nap, hogy csak 2, de akad, hogy 3-3,5 is. És ebbe nem számolom bele az egyéb programjaimat, mert lovagolok, ahova viszem. Hétvégente, de minimum kéthetente napi túrákat teszek (Lyme kórra oltva!) és biciklizni is szoktam vinni.
Ez azért jó így, mert ha nincs lefárasztva, rombol. De ez a napirend eddig bevált, amikor nincs dolog, akkor pihen, alszik, alkalmazkodik.
Szóval nagyon át kell gondolni, sőt, javaslom próbáld ki kutya nélkül, 1-2 hétig menj el sétákra, kelj fel időben stb. De ha kutya mellett döntötök, akkor az 10-17 évre szól! 10-17 évnyi napirend egy ilyen mozgékony munkakutyánál. Ha ez nem tetszik, válassz más fajtát. A Yorkinak is van mozgásigénye, de kevesebb kárt okoz a berendezésben, ha hanyagolják. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!