Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi múlik azon, hogy ki tölt...

Mi múlik azon, hogy ki tölt több időt a kutyával?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy négy hónapos au.juhászunk, és félig-meddig közösen neveljük édesanyámmal. Ha otthon vagyok, akkor általában én foglalkozok vele, de mivel ő sokszor otthon dolgozik, valószínűleg több időt töltenek együtt. Mindketten játsszunk vele, sétáltatjuk, tanítgatjuk, rám a határozottságom miatt jobban hallgat. Viszont félek, hogy kevésbé leszek értékes egy idő után a szemében, mert kevesebb időt töltök vele. Lehet ezt valahogy kompenzálni? Én fogom kutyaoviba hordani, és többet sétáltatni.
2013. ápr. 19. 09:25
 1/8 anonim ***** válasza:

Alapvetően kialakul. Mondok egy példát:

Mi hárman élünk egy háztartásban, a férjem, a lányom és én. Viszotn én foglalkoztam mindig a kutyával, játszottam enni adni is többnyire én szoktam. A férjem távolságtartó volt vele sokáig, ma már nem, és ha játszani szeretne vele akkor csak pislog, és ha sétálni viszi bárki is amikor én is otthon vagyok, akkor nagyon gyorsan elvégzi a dolgát és már rohan is föl.

Ettül függetlenül a férjemet tartja fő falkavezérnek, neki is szót fogad, de velem ugyanúgy viselkedik. A lányomat - mivel ő csak "szórakozik" vele, falkatagnak tekinti.

2013. ápr. 19. 09:39
 2/8 anonim ***** válasza:
A kutya fog választani,kit fogad el "falkavezérnek",az a személy lesz a mindene független attól mennyi időt tölt mással.Nálunk a boxer engem választott,mondjuk az első időkben állandóan velem volt,most csak hétvégenként találkozunk sajnos,de pontosan tudja mikor érkezem és nagyon boldog.A családtagok arról számolnak be,hogy csak ilyenkor igazán kiegyensúlyozott és nyugodt a kutya,nyáron már végleg haza tudok menni és teljes lesz a család.
2013. ápr. 19. 09:45
 3/8 A kérdező kommentje:
És nálatok mennyi idő alatt volt meg a választás? Ez nem változott később?
2013. ápr. 19. 09:49
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A kutyáknál a hierarchia sorrend csak úgy mint a farkasoknál egy folyamatosan változó dolog.

és a kutya nem választ, hanem elfogad egy családon belül ideális esetben legalul van mindenkire hallgathat és mindenkin "szerethet" ... mindenki lehet "értékes" a kutya számára sok mindentől függetlenül. Egyébként az hogy anyukád mellet fekhet egész nap nem igazán ér semmit ilyen szempontból.

2013. ápr. 19. 09:55
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem az egyik kutyám a nagymamámnál van, míg kicsi volt leggyakrabban hetente láttam , de általában 2 hetente foglalkoztam vele és vittem el kirándulni. Hiába van vele egész nap én vagyok neki még mindig az igazi gazdi.

Szóval ez nem attól függ ki mennyi időt tölt vele, hanem hogyan foglalkozik vele, parancsol neki ha kell.

Szerintem ne foglalkozz ilyenekkel, hogy kit fog jobban szeretni.Légy vele továbbra is határozott, szigorú ha kell és foglalkozz vele akkor amikor csak tudsz és jönni fog az magától.

2013. ápr. 19. 10:26
 6/8 Szilvi & Argos ***** válasza:
79%

Nem az együtt töltött idő mennyisége, hanem a MINŐSÉGE a fontos! Lehet, hogy anyukád egész nap otthon van a kutyával, még ha kényeztetné, simogatná, prüntyögne neki egész nap, akkor sem őt választaná vezetőjének, hanem téged, mert te vagy a határozottabb, irányítóbb a kutya szemében.

Előző kutyám életének első 12 évét nem nálam töltötte, csak hétvégén láttam és szünetben...mégis, amint meglátott, én voltam számára az isten, pedig még gyerek voltam az elején :)

2013. ápr. 19. 11:41
 7/8 zsuzsabazsa ***** válasza:

Amit a Szilvi ír az első részben az jól vonatkoztatható terád.

Te most féltékeny vagy!

Nem kell aggódni amint elkezdesz a kutyával rendszeresen sulizni ill foglalkozni. Feladatokat fog megoldani. Ez a kutya számára kitűnő dolog. Vissza fog állni terád. Még jó hogy az anyukádat szereti ez természetes.

Most is értékes vagy a kutya szemében de főleg akkor amikor együtt is dolgoztok.

2013. ápr. 19. 13:31
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igyekszek nem izgulni ezen, hogy tényleg határozott maradhassak.
2013. ápr. 19. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!