Jár itt vki kutyával nyaralni? Segítene?
Nyáron,ha nyaralni megyünk,mindenképp vinni szeretném a kutyámat.Ez eddig rendben is van,vannak állatbarát helyek,na de még sohasem voltunk így nyaralni.Mire kell figyelni?
Vagy hogy zajlik ilyenkor ez az egész?
Szállodába nem mennék,mert ha vki nem tetszik a kutyámnak,azt meg szokta ugatni,egy zsúfolt szálloda meg sztem amúgy sem lenne kényelmes.Tehát vmi saját bérlésű apartmanra gondoltunk.
Kezdetnek mindenképp belföld,mondjuk Balaton.A napi programok adottak,kirándulás,fürdés,sportok...stb.
Viszont,ha el akartok menni olyan helyre,ahova állatot nem lehet vinni,akkor hogy oldjátok meg?
Ott hagyjátok az apartmanban?
Szobakennel megoldás lehet?
Attól,hogy új helyen vagytok,nem fog bömbölni,ha egyedül hagyjátok?
Szobakennelünk még nincs,és jelenleg nem is bent lakik(ő nem akar nagyon bejönni).Kennelje van a kertben,éjszakára szoktuk becsukni.
Lehet,hogy szétszórtan írtam,de remélem a lényeg érthető.Ja,és közepes testű masszív kutyáról van szó.(Staff)Kikötni nem fogom sehova,és amúgy jól nevelt kutya,néha makacskodik,de tudom kezelni.Szobatiszta,ok nélkül nem ugat.
Ja és még vmi,a Balaton melyik részén van olyan strand,ahova lehet vinni kutyát?
Köszönöm
Mindenképpen érdeklődj előre.
Ha otthon sem sír utánatok akkor gondolom máshol sem fog.
Viszont egy név,cím,telefonszámos nagy látható masszív bilétát mindenképp rakj rá. Meg az oltási könyvet is célszerű vinni.
Először is olyan helyet kell keresni, ami a ti elvárásaitoknak is megfelel, és fogadni is hajlandóak. Mindenképp mondd meg, hogy milyen fajtájú kutyával mész, ne ott érje őket meglepetés. Én olyan helyet keresnék a helyedben, ahol zárt kert can (erre e-mailben rá tudsz kérdezni.) ha nem teljesen zárt a kert, semmiképpen nem hagynám ott felügyelet nélkül. Ha amúgy kerti kutya és ez lenne neki az első, hogy egyedül a lakásban marad, akkor sem. Nincs hozzászokva, kárt tehet a bútorokban, bármiben, az meg ciki lenne. Vagy most a saját házatokban nekiálltok hozzászoktatni, hogy nyugiban ellegyen akkor is, ha bezárod a lakásba, vagy ne hagyjátok ott egyedül akkor sem, ha nyaralni mentek. A nyaraláskor amúgy is kizökken a kutya a rendes kerékvágásból, az idegen környezet és pár nap nyaralás nem alkalmas arra, hogy ott kezdjed hozzászoktatni valamihez. Persze ha otthon még nyaralás előtt kipróbáljátok, és jól működik a dolog, akkor a nyaraláson is jól működhet, bár az idegen környezet miatt itt is az elején pici gond/ugatás azért lehet.
Mi amúgy a nyaralás programjait is úgy szervezzük, hogy olyan helyre megyünk, ahová a kutya is mehet, vagy max 1-2 órára hagyjuk őket egyedül.
Köszönöm mindenkinek.
Akkor vkinek vmi ötlet,nyaralási úti cél,ahol kutyával is lehet fürdeni?
Velence?
Abádszalók?
Én évek óta viszem a kutyámat a Balatonra, szinte mindig belevittem, csak nem a fürdőzők számára kijelölt területen. Mi lakókocsival megyünk. Eddig Bogláron, Akaliban, Alsóőrsön(most hirtelen ennyi jutott eszembe) voltunk, mindig találtam helyet ahol volt rá lehetőség hogy fürödjön.
Valamint nem tudom miért ódzkodsz ennyire a kikötéstől, jobb ha be van zárva egy kutyakennelbe, mintha ki lenne kötve 6-7 méteres pórázra? Én mindig úgy szoktam, éjjel meg a lakókocsiba alszik. Napközben pedig mindig megyünk valahova, és ő is jön. Csak akkor kell kikötni ha a sátornál vagyunk. Persze ha bérelsz egy apartmant, aminek van udvara, és csak ti vagytok benne, akkor természetes hogy nem kell kikötni, de Camping területén meg ki KELL kötni, legalább is nekünk mindig ezt mondta a camping személyzete! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!