Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van tapasztalatotok menhelyi...

Van tapasztalatotok menhelyi kutyával? Nagyon sok vele a gond, ha kihozok egyet a menhelyről?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 9. 17:05
 1/9 Lilith1994 ***** válasza:
40%

Ez kutyától függ ám :)

Nekem pl. nem volt rossz tapasztalatom menhelyi kutyussal, csak arra kell figyelni hogy ne tudjon el szökni, mert sokáig csak menne mi után onnan ki jött.

2013. ápr. 9. 17:07
 2/9 anonim ***** válasza:
44%
sokkal szebb dolog, mint venni:)
2013. ápr. 9. 17:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém szeparációs stresszes volt nagyon durván az első perctől.:( Egyébként egy rettentő karakteres, kiegyensúlyozott eb, és nem mellesleg nagyon szép is.:) A kezdeti gondon átsegített a kutyasuli, kívánni sem tudnék jobb társat nála.
2013. ápr. 9. 17:16
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Gyerek korom óta van kutyám és a családba is mindig volt mindenhol kutya! Nekem pl. a Labrador az álmom de én úgy vagyok vele, hogy kutyát nem divatból vagy külső alapján veszünk, legalábbis én nem! Számomra a kutya az egy társ! Anyáék már gyerek koromba mindig azt mondták, hogy a fajtatiszta kutya hamarabb talál családra mint egy csúnyácska menhelyi kutya. Ezért én mindig menhelyről hoztam el a kutyákat, hogy inkább neki legyen szép élete mint, hogy egy olyan kutyának aki nagyobb eséllyel talál gazdára (gondolok itt egy fajtatiszta labradorra pl.)

Lényeg, hogy 7 évesen kaptam meg az első menhelyi kutyusom ő 18 éves koromig velem volt, aztán örökbe fogadtam egy idősebb kutyát olyan 6 éves lehetett amikor hozzám került aki nagyon beteg volt és olyan 9 éves kora fele megvakult és megsüketült teljesen és az orvossommal közösen döntöttünk arra, hogy elaltatjuk! jelenleg van egy 2 éves nagyon csúnya kis keverékem:D meg egy féléves vizsla keverékem! Mindegyiket menhelyről hoztam el és soha egyik kutyámmal sem volt gond! Nevelés kérdése az összes! Valamint rendszeresen járok önkéntesnek a menhelyre és szinte az összes kutya ugyan olyan mint aki nem menhelyi! Csak ajánlani tudom! :)

2013. ápr. 9. 17:23
 5/9 anonim válasza:
54%
ha simogatod beszélsz hozzá eteted, akor megmarad a helyén de vigyázz vele mert elszökik ha nyitva hagyod a kaput.
2013. ápr. 9. 17:29
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Elvben el mondod az igényeid és megmondják,hogy passzol e a kutya akit kinéztél.nem zsákbamacskát kapsz ha kérdezel.
2013. ápr. 9. 17:47
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Személy szerint nincs tapasztalatom,de ismerősöm fogadott be menhelyit.Amit mondtak neki,hogy az elején csak biztonságos zárt helyen engedje el,mert még a kötödés nem olyan erős,illetve engedni kell,hogy megismerkedjen az új környezettel,nem kell a kutya nyakára járni és rá erőltetni magunkat.Ők jártak kutyasuliba is és nagyon hamar a kutya teljesen behívható volt illetve kötődött az ismimhez.

Bár tényleg kutyafüggő,mert vannak olyan kutyák akik kb pár óra alatt tudnak kötödni új emberekhez,de vannak akiknek idő kell,ugye függ attól is,hogy milyen volt az előélete,hogy bántak vele stb.

De elmész elmondod,hogy mik az igényeid, kicsi,nagy,közepes,hosszú szőrű,rövid szőrű, hiper aktív vagy nyugisabb..

Ha ebben gondolkodsz érdemes lenne össze írni vagy át gondolni pontosan mennyit sétálnál vele,mennyit foglalkoznál vele, etetésre mennyit szánsz mondjuk havonta,szőrével mennyit akarsz foglalkozni,kinti vagy kinti benti kutyus lenne stb stb :)

amúgy majd én is menhelyről fogok kihozni egy kutyust pár év múlva :)

2013. ápr. 9. 18:22
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem sajnos rossz tapasztalatom van csak menhelyi kutyával. Beteg volt mikor elhoztam és erről nem szóltak semmit majdnem belehalt mindkettő kutya aztán még chip se volt benne és az oltásai is hiányosak voltak. Nekem azt mondták jól kijön kutyákkal, de sajnos ez nem volt igaz így egy baleset elkerülése végett inkább fajta mentőknek adtuk. Nagyon hiányzik, de sajnos meg kellet válnunk tőle
2013. ápr. 10. 03:26
 9/9 anonim ***** válasza:

Mindkét kutyám menhelyről lett kihozva.

Soha, semmi probléma nem volt. Oltások, chip rendben, ezt ellenőriztük is még ott, a helyszínen.

Nem akartak sohasem megszökni, kerítésen átmászni stb...

Nem voltak egy pillanatig sem antiszociálisak.

Mindkettővel jártam kutyasuliba, kutyaoviba.

Okos, szeretetreméltó kutyák, akikből "ömlik" a hála és a szeretet.

Amennyiben menhelyről választasz kutyust, menj el többször, beszélgess a gondozókkal. Vid el a kutyát sétálni, ismerkedjetek meg. Egy korrekt, normális menhelyen mindent elmondanak a kutyáról.

2013. ápr. 10. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!