Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az országban vajon hány...

Az országban vajon hány kutyát altatnak el évente? Emberek, miért vásároltok, miért nem mentetek életet?

Figyelt kérdés
Most nem az elenyésző számú törzskönyvezett kutyavásárlókra gondolok, hanem akik olcsón szeretnének ilyen olyan kutyát. Tudjátok mi mennyi kutya kerül altatásra? Lehet, hogy nem úgy néznek ki, mint amilyent elképzeltek, de ők is kutyák, és meg kell halniuk :(

2013. ápr. 14. 19:20
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
71%

előző vagyok: van az embereknek egy olyan tévhite is egyébként, hogy menhelyről kutyát hozni zsákbamacska, de a hozzánk legközelebb eső menhelyen rengeteg az olyan családok által leadott kutya, akiknek megváltoztak az anyagi körülményeik és nem tudták tovább eltartani a kutyát. el lehet őket is ítélni, de ha van pár gyerek, nem a kutyát tartod meg. és ezek a kutyák lelkileg nem sérültek úgy, mint pl. azok akiket az erdőből mentenek összekötözve, bántalmazva. de ezt nem lehet megmagyarázni valakinek, aki még életében nem járt menhelyen, semmit nem tud róluk, csak van egy megrögzött gondolata, hogy a menhelyes kutyák idióták.

szerintem ha lehetőséged adódik meg kell próbálni a mentés felé terelni az embereket, de elsősorban neked kell mindent megtenni ha ez a szívügyed.

van ismerősöm aki 5 kutyát tart, az egész család kutyabolond és kutyamentő, ideiglenes befogadók, semmi mással nem foglalkoznak, csak a kutyákkal. ezt nem lehet mindenkitől elvárni, de ők így érzik, ezt szeretik és nyugodtan fekszenek le éjjelente.

2013. ápr. 17. 13:27
 32/34 A kérdező kommentje:

Köszi utolsó, egyet értek veled sok mindenben.

Lelkiismeret furdalást pedig abban lehet kelteni, akinek van rá oka, hogy legyen!

Egyébként valószínűleg rossz helyen tettem fel a kérdést, rossz embereknek.

2013. ápr. 17. 19:13
 33/34 anonim válasza:
De akkor neked miért nincs egy darab kutyád sem?
2013. ápr. 17. 19:47
 34/34 anonim ***** válasza:
100%
2 befogadott kutyusom van, szeretnék egy 3.-at is. Feljövök ide, és rengeteg olyan kérdést látok, hogy "XY fajtájú kutyát vennék, tudtok ajánlani jó tenyésztőt? hobbykutyának kellene." Akkor miért nem jó a menhelyi, vagy a fajtamentőktől örökbefogadott? Mert nem lehet vele hencegni hogy x ezer volt meg menők a szülei?! Úgy vagyok vele, hogy nem azért szeretem a kutyákat, mert ilyen meg olyan felmenői vannak, törzskönyves vagy egy elismert kennelből származik, hanem a személyisége miatt. A spánielemet úgy megverte az előző "gazdája", hogy 4 (!!) helyen eltört a hátsó lába, soha nem fogja már tudni használni. De ennek ellenére is szeretem, és nem cserélném el semmilyen kutyára. Nem a vérvonalon meg a törzskönyven múlik, hogy egy kutya mennyire értékes, szerethető.
2013. máj. 6. 11:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!