Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az országban vajon hány...

Az országban vajon hány kutyát altatnak el évente? Emberek, miért vásároltok, miért nem mentetek életet?

Figyelt kérdés
Most nem az elenyésző számú törzskönyvezett kutyavásárlókra gondolok, hanem akik olcsón szeretnének ilyen olyan kutyát. Tudjátok mi mennyi kutya kerül altatásra? Lehet, hogy nem úgy néznek ki, mint amilyent elképzeltek, de ők is kutyák, és meg kell halniuk :(

2013. ápr. 14. 19:20
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
12%

"Nincs kutyám, más állatim vannak, mentettek." -mondom: légy büszke magadra hogy te milyen nagyszerű ember vagy!

egyébként meg szabad kérdezni hogy hány éves vagy?

19:56 voltam

2013. ápr. 14. 20:09
 12/34 anonim ***** válasza:
87%

Az ember érzelmeit nem lehet megerőszakolni. Ha valaki nem egy menhelyi kutyára vágyik, akkor nem fog menhelyi kutyát hozni, mert MINDKETTEN boldogtalanok lesznek. Ez olyan mintha megmondanák neked, hogy kibe legyél szerelmes, kivel házasodj össze, és nem tehetnéd ezt a szerelmeddel. Az állatszeretet nem azt jelenti, hogy minden egyes állatot ugyanolyna mértékben képesek vagyunk szeretni.

Különben meg ha nincs kutyád, nem értesz hozzá akkor miért oktatsz ki másokat? Valószínűleg fogalmad sincs róla mi az amikor valaki szerelmes egy fajtába és egy sport megszállotja. A legtöbb állatnak nincs olyan szoros kapcsolata az emberrel mint a kutyának, így könnyű mondnai, hoyg fogadjuk örökbe, de ha egy kutyának nem szimpatoikus a jelleme - mint egy embernek - akkor sosem lesztek jóban. Miért mindig nekünk kell a más hibáit kijavítani meg sz4envedni miatta? Cs*sztessék a szaporítókat! Szerintem igenis tiszteletet érdemel az aki hajlandó képezni magát, pénz ölni a kutyába, fáradságot nem sajnálva edzeni vele, az egész életét úgy igazítani és még ezernyi más dolgot megtenni ami sportokhoz, egyéb fajtatiszta kutyát igénylő tevékenységekhez kell. Nem sokak bírnák ezt ki. Ilyen alapon legközelebb az Olimpiűt szüntessük már be hisz vannak sérültek is, és nekik milyen megalázó az! Ccc...

2013. ápr. 14. 20:13
 13/34 A kérdező kommentje:

Nem ítélem el a tenyésztést, kutya vásárlást alapvetően. Nálunk jelenleg elég rossz a helyzet kutyák terén, igen a szaporítók miatt. Őket kell elsősorban megállítani, de ettől, hogy ezt tudjuk azok a kutyák még ott vannak a menhelyeken.

Személyeskedésbe nem megyek bele. Volt egy kérdésem, leírtátok miért, rendben.

Ha valaki esetleg tudja nagyságrendileg hány kutyát altatnak el évente?

2013. ápr. 14. 20:20
 14/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. ápr. 14. 20:25
 15/34 A kérdező kommentje:
Aki normális stílusban képes válaszolni annak köszönöm.
2013. ápr. 14. 20:37
 16/34 anonim ***** válasza:
Azért a gazdik elenyészően kis része akar sportra vagy munkára kutyát.
2013. ápr. 14. 20:59
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező:

Ne haragudj de ez a hozzáállás nem népszerűsíti az örökbefogadást. Attól senki nem rohan a menhelyre, hogy a képükbe vágod, hogy gyilkosok.

Értem a céljaidat, de változtass a módszereiden, mert ez így borzasztó ellenszenves. Aki tenyésztőtől akar kutyát, had vegyen onnan (a megfelelő TENYÉSZTŐTŐL). Ha csak házi kedvencet akar, ajánld fel neki a menhely lehetőségét, de ne erősködj, hogy már pedig csak onnan hozhat el kutyát, különben rossz ember.

Sokan vannak, akik a szeretett fajta mellett mentett kutyát is tartanak. Ne általánosíts.

2013. ápr. 14. 21:19
 18/34 anonim ***** válasza:

Látom nem érted, ha nekem kell egy kutya hogy terelgesse a birkáimat akkor nem fogok egy akármilyen keverékkel próbálkozni, vagy akár egy puli jellegűvel zsákbamacskázni, hanem elmegyek egy tenyészetbe ahol tudom hogy munkavonalú szülőktől lesz kutyám, aki valószínűleg legalább olyan jó lesz a munkában mint a felmenői.

Abban viszont igazad van hogy csak hobbira viszont akármilyen menhelyi kutya megfelel, bár ebben az esetben is megkell hagynod a választás jogát.

Pl. ha valakinek régóta egy dándog az álma, mert az milyen szép meg egyedi, akkor annak hiába mondod hogy hozzon el egy keverék vizslajellegűt, az nem ugyan az.

Viszont ha valakinek nincs konkrét elképzelése csak kéne egy kutya, akkor ott már lehet ezt tanácsolni.

Ám ha nincs kutyád, akkor azt a helyes tacsit te is örökbe fogadhatnád...

Egyébként én úgy tudom hogy egészséges kutyát nem lehet oktalan elaltatni.

Ámbár sokszor hallani hogy azt hiszem 2 hét után sajnos jobb esetben is altatás vár rájuk, és ügye ilyenkor mentik ki onnan a menhelyesek, akiknél elvileg korlátlan ideig van a kutya.

Egyébént amit linkeltél, azt nem is értem, van egy fiatal szép kutya oltva, csippezve és nem kell senkinek, elakarják altatni???

Szerintem valami nem stimmel ott, mert megnézném azt az állatorvost aki elaltatná, konkrétan betiltanám a praktizálását...

Off

Eddig nem értettem hogy miért írtak ki néha ilyen kérdéseket hogy "miért keltenek bennem bűntudatot" vagy hogy "csak a menhelyről különben rossz ember vagy", amikor ez csak a második kérdés amit talán egy féléven belül láttam ebben a témakörben.

2013. ápr. 15. 02:54
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
Szia leírom a történeten! 8 éves voltam mikor szerettem volna egy kutyát, elkezdtem nézegetni a fajtákat. Szerelmes lettem a angol cocker spánielbe. Fél év múlva kaptam kutyát, de nem spánielt, egy palotapincsit kaptam. Nagy törés volt bennem nem öröm. Szép aranyos volt a kiskutya mégsem volt bennem semmi felé. Eltelt azóta 11 év. Megvettem a spánielnémet amire 11 évet vártam, dog dancingre járunk, együtt futunk, én furdetem, fésülöm, játszok vele. Most 1,5 éves életem legjobb időszaka ez. Ha most egy mentett kutyám lenne nem lennék boldog. Jó helyről törzskönyves kutyát kaptam, jó idegrendszerű, jó felmenőktől, garanciával ha tenyésztési rendellenesség van. Garanciát a menhelyén vállalnak e hogy senkit nem harap meg? Van e örökletes betegsége, ezek nem fiatal korban fog kijönni, de ez az amit a törzskönyves kutyám tud! Az életemet tenném rá, hogy nem harapnak meg gyereket! Te egy menhelyi kutyusra akinek ismeretlen az elő élete arra tennéd?
2013. ápr. 15. 06:40
 20/34 anonim ***** válasza:

Akkor elárulom, hogy nem miattam halnak meg ezek a kutyák, mert én nem fogadom be őket, hanem az miatt halnak meg, aki felelőtlenül szaporította őket!

Nagyon sajnálom ezeket a kutyusokat, de nekem ez miatt nincs lelkifurdalásom.

22 évet vártam, hogy lehessen egy saját kutyám. Gyerekként nem engedték, majd mikor "kirepültem", én magam gondoltam úgy hogy a körülmények nem megfelelők egy kutyának. Most végre eljött az alkalom és már alig várom, hogy hazahozhassam a legújabb családtagunkat.

Nincs kimondottan sport szándékom, elsősorban egy társat akarok, de vannak elképzeléseim a fajtát illetően, így pl egy mopsz jellegű keveréket a világ összes kincséért sem hoznék haza.

Szerencsére a kinézett fajtát még nem érték el a szaporítók, így menhelyről/fajtamentésről sem kell beszélni. Így persze mélyen a zsebembe kell nyúlnom, de ezt nem bánom.

2013. ápr. 15. 09:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!