Az országban vajon hány kutyát altatnak el évente? Emberek, miért vásároltok, miért nem mentetek életet?
Nem volt konkrét célom, hogy most bárkit is meggyőzzek, tudom, aki nem szeretne menhelyről hozni, győzködhetem, főleg itt az oldalon, nem sok esély van. Nekem ez egy talány, hogy sok embernek meg sem fordul a fejében a menhely, vagy félre vannak informálva. Családtagom szaporítótól vett kutyát, én akkor még gyerek voltam, nem sok dolgot tudtam, de kérdeztem tőle miért nem megy menhelyre. Mondta, hogy ott minden kutya lelki beteg és soha nem lenne belőlük normális kutya. Biztos van ilyen is, de láttam ellen példát is ismerőseim körében. Én biztos menhelyről hoznék, mert nincs konkrét célom kutyával. Remélem is, hogy azt a kis fiatal kutyát nem altatják el, kihozza egy állatvédő. De sajnos az állatvédők is kevesen vannak, mindenkinél teltház van. Panelban lakok, x macska, akik nem is kedvelik a kutyákat, ide nem hozhatom sajnos. De az biztos, hogyha kertes házba megyek, vállalok ideiglenes befogadást, mint kutya, mint macska. Addig adományozok, ennyit tudok tenni.
Még egyszer köszi a válaszokat!
Az azért megdöbbentett, hogy egyes emberektől milyen válaszokat kaptam. Azt elhiszem, hogy a szaporítókat, felelőtlen állattartókat leszidják, de, hogy rám azt mondják, hogy szánalmas, mit pofázok és stb, kicsit durva.
Naponta több százat altatnak el. És az altatást nem kell szidni, mert még mindig a leghumánusabb megoldás. Jobb mintha agyonvernék szerencsétleneket.
Az meg más, ha én kiállításokra szeretnék tenyészteni egy vonalat, akkor biztosan nem menhelyre fogok menni elhozni egy korcsot mert "jajj had mentsem meg".
Olyan helyről fogok hozni kutyát, ahol megtudom a kutya családfáját, és remélem, hogy lesz egy kis szerencsém.
Azért a macska pont nem kifogás, két macskám van. Az egyik tartózkodott, menekült a kutyáktól, a másik szabályosan rettegett tőlük - mára negyven négyzetméteren élnek együtt egy másfél éves husky keverékkel úgy, hogy akármikor, akármilyen hosszú időre hármasban hagyhatom őket. Nevelés kérdése.
Egyébként nem a céloddal, inkább a hozzáállásoddal, stílusoddal volt sokaknak problémája.
Na ne is haragudj meg kedves utolsó , de hogy képzeled hogy azt mondod másokra, hogy ők nem számítanak?! Mit képzelsz te magadról?
Semmi közöd hozzá hogy honnan veszek/mentek kutyát. És kikérem magamnak hogy így írsz rólam mert teszem azt 100 ezres kutyám van.
Értelmi színvonal..
Sajnálom a menhelyi kutyákat, adományozok nekik de van egy álom kutyám. És pont nem fogok menhelyi kutyát magamhoz venni mert tudom hogy nem lennék vele boldog, bár tudom hogy szörnyű, de csak hobby kutya lesz. Ez van.
A szaporítókat, és a tőlük kutyát vevőket kéne megállítani. Szidjátok azokat. Ne azt aki spórol, és vár egy kutyára éveket. Egyébként meg kedves kérdező, azért kaptál olyan válaszokat amilyeneket mert a stílusod nem tetszik az embereknek. Ez az érzelmi ráhatás nem célravezető. Lehet lepontozni, de így gondolom.
Kedves utolsó, hadd válaszoljak a kommented egy bizonyos részére, mert mélyen felháborított:
"meg aki szarik a keverekekre meg arra h lehet segiteni is a vilagban nem csak dozsolni es magunkat fenyezni...es sokszazezres kutyaja van es szamara a keverek nem is kutya..."
Senki egy büdös szóval nem mondta, hogy a keverékek nem is kutyák - arról pedig senki sem tehet, hogy a te szövegértési készségeidből ennyi mondanivaló kihámozására futotta, ez nem a mi szegénységi bizonyítványunk, hanem a tiéd. Ékes bizonyosságot tettél arról is, hogy halvány lila fingod sincs a kutyás sportról - ami megint csak nem baj, az viszont igen, amikor ennek ellenére nyálfröcsögve pofázol (már elnézést a kifejezésért). Ha lenne, tisztában lennél vele, mekkora eszméletlen baromságot mondtál - talán még el is szégyellnéd magad.
Most mit kell ezen ennyit agyalni, mindenki azt választ amit akar. Inkább a szaporítókat meg akik tőlük vesznek, kéne szidnod mert bizony azok miatt is van sok kutya menhelyen, de szidhatnád a primkót aki elleti mert egyszer kell, vagy csak becsúszott (esetleg már 10edjére...) és jobb esetben berakja a kölyköket vki gazdagabb ember kertjébe (hallottunk már itt is történeteket) vagy fogja azt vízbe folytja őket.
Na ezeket kéne szidni, de ezeket itt sosem fogod megtalálni. Itt azok ellen tehetsz akik szaporító kérdést tesznek fel, vagy olcsó kutyát keresnek.
Bár ebben az esetben is lesznek olyanok akik meg majd azért fognak beszólni hogy te miért szólsz be ezeknek... Hülyék mindenhol vannak, itt csak annyit tehetsz hogy, felhívod rá a figyelmüket hogy ne legyenek azok tovább.
mindenki azt választ amit akar, ez igaz, de én például egyetértek a kérdezővel. nekem egy vágyam volt anno, egy kutya, hobbitartásra, akkor 15 éves voltam, kaptam is egyet, menhelyről. még mindig megvan, bár szegény már elég öreg, de soha nem cserélném el másikra.
tény, hogyha valaki kész tervekkel szeretne kutyát beszerezni, nem fog megelégedni egy szerinte rusnya keverékkel, DE... ettől függetlenül úgy gondolom, hogy nyugodtan körbe lehetne nézni menhelyeken, mert rengeteg ott is a gyönyörű kutya. "fajtatiszták" is, legalábbis ami a legtöbb mostani válaszoló szerint fajtatiszta...
és nem mindenki úgy indul meg, hogy én akkor most egy konkrét fajtát akarok. és az emberek töredéke tart felénk kutyát sportra.
az a gondolkodásmód pedig, hogy "nem én raktam őket utcára, úgyhogy nem érdekelnek", számomra elég érdekes ha olyan ember mondja, aki állítólag kutyaimádó.
én bármelyik kutyát elhoznám menhelyről amelyiknek tetszik a személyisége, de tény, hogy nincs így mindenki. ettől függetlenül tehetnének egy próbát olcsó kutya vásárlása előtt, hátha mégis találnak olyat, amilyet elképzeltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!