Szerintetek Cesar Millan pszichopata vagy kutyák közt nevelkedett?
Az, hogy oldalba rúgja párszor, az abszolút nem tetszik.
Kutyám van, akinek én vagyok a mindene. Ha orvosságot kell bevenni, behúzza fülét farkát, de ha egyszer hívtam jön, és lenyeli husival, még akkor is ha látszik rajta, hogy nagyon nem kívánja. Soha nem ütöttem meg, belerúgni meg végképp nem, mégis én vagyok az abszolút irányító!
Ideiglenesen elérheti, hogy a kutyák falkavezérnek elfogadják, de nem tetszenek az agresszív módszerei. Egy gazdi, ha komolyan gondolja, hogy egy életre társa és családtag legyen a kutya, akkor meg sem fordul a fejében az ő módszereit alkalmazni. Egyszerűen csak foglalkozni kell velük, és értelmesen viselkedni.
Volt egy születésileg sérült kutya, ami a szüleimhez került. Soha senki nem érhetett hozzá, mert harapott, sírt, menekült. Egy év után, az édesanyámat (ő foglalkozott vele) és minket teljesen elfogadott. Bújik, ölbe kéri magát, farokcsóválva jön, és hallgat mindenre. Idegenekkel kevésbé barátságos, de ha a családból valaki rászól, azonnal engedelmeskedik. Nem lett ütve, fenyítve.
A szeretet is csodákra képes, csak türelem kell hozzá. És pont ez az ami a mai világban nincs meg az emberekben. Azonnal és készen akarnak egy szájízük szerint nevelt kutyát...
Ma nagyon sok ilyen kérdés van.
Egyébként Cesarnak vannak jó ötletei, de amit én legfőképpen elutasítok az a fojtó használata. Én nem hasznélok fojtót és 35 kilósan mégis meg tudom sétáltatni a 32 kilós kutyámat.
Nézd inkább őt: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!