Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért bántja mindenki a német...

Miért bántja mindenki a német juhászkutyákat?

Figyelt kérdés
Mindenkitől azt hallom, hogy mennyire agresszívak jobban félnek tölük mint egy rotitol vérebnek tekintik őket, de miért ? pedig az egyik legkedvesebb és learanyosabb tekintetü kutya sugàrzik roluk az értelem
2013. ápr. 7. 19:34
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
100%

Mert te hallasz itt-ott valamit, az még nem MINDENKI.

Ellenében vannak, akik tartanak nj-t. Méghozzá jó sokan.

2013. ápr. 7. 19:39
 2/34 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki más.Nekem a kuvasz a legaranyosabb,legkezesebb kutya, mások pedig még kerítésen keresztül is félnek tőle..
2013. ápr. 7. 19:41
 3/34 anonim ***** válasza:
100%
senki nem bántja őket...
2013. ápr. 7. 19:42
 4/34 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is német-juhász kutyám van és egy kutya se agresszív ha megfelelően van nevelve és nem verik meg kötik láncra.

Így maga az hogy agresszív kutya fajta nincs minden csak a nevelésen és a helyes tartáson múlik.

2013. ápr. 7. 19:48
 5/34 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyet nem hallottam. Én csak azt sajnálom, hogy nagyon sok van belőle, és sajnos nem a legszebbek mind. Az utcánkban van 5 németjuhász (abból 2 csak nagyon-nagyon hasonlít rá, és (ja, és nagyon rövid utcában lakom). Van egy magyar vizsla, egy labrador, meg valami olyan kutya mint a westi csak fekete és nekünk egy rotink. Természetesen ha egy járókelő végig megy piciny utcánkban, akkor minden kutya megugatja. Az egyik németjuhász az egy kb. 2x2 méteres helyen van, és nem egy fiatal kutya már, így persze hogy úgy esik neki a kerítésnek mint valami véreb. A másik az láthatóan a területet védi, és látszik is hogy egy nagyobb helyen van. A harmadik megint csak egy kicsi helyre van bezárva, míg az utolsó kettő (keverék) meg egy nem lakott telket őriznek. Na azoknak hiába van nagy helyük, de nagyon agresszívak. (feltételezem hetente egy ember odamegy 1 percre amíg kaját ad nekik és kész) Ha viszem a rotimat sétálni, persze normálisan jön mellettem, minden kutya ugat. De mikor az üres telkes részhez érünk a 2 kutya szó szerint megbolondul. Egyszer a kutyumnak engedtem hogy közelebb menjen a kerítéshez, gondoltam megszagolják egymást, (mint ahogy több helyen is van ahol elmegyünk egy ház előtt), de nem. Ezek még jobban megvadultak, vicsorogtak meg minden. Na erre az én kutyám is már reagált, és még jó hogy ott volt közöttük a kerítés. Tehát hogy rövidre fogjam, míg az én kutyám tök normálisan viselkedik, ezért a környéken lakók egy nagy plüss macinak gondolják, addig a németjuhászokról meg más a véleményük, de nem gondolkodnak az okáról.
2013. ápr. 7. 19:51
 6/34 A kérdező kommentje:
3as rengeteg embertől ezt hallom , még az àllatdokitol id
2013. ápr. 7. 19:52
 7/34 anonim ***** válasza:
100%
hát koma akkor cseréld le az állatorvost mert nem normális:D heves vérmérsékletű kutyafajta van de agresszív nincs! különben is akkor én pit tulajdonosként mit mondjak?:D
2013. ápr. 7. 19:56
 8/34 anonim ***** válasza:
71%
Hát figyelj, mit csináljon az ember ha csak ezt tapasztalja? Amikor kiviszem a kutyáim sétálni, akkor szinte hetente, de van amikor naponta megtámadnak elkószált kutyák. És a nagy részük németjuhász vagy annak a keveréke. Nézz már rájuk! Sok alig tud menni, úgy húzza a hátsó részét! A szomszédban van egy pár hónapos németjuhász, már kétszer nagyobb mint az én kutyám, alig tud megmozdulni, de ha elmegyek előtte már őrjöng. Van egy ismerősöm, akinek egy kövér, elkényeztetett kutyája van aki kb minden sétáltatás alkalmával elüt majdnem az autó mert nem hajlandó visszajönni sem. Erre a gazdája ilyet szól: tök mindegy milyen engedelmes az én kutyám, az övénél sosem lehet jobb, mert hát a németjuhász az németjuhász. Na most ilyen tapasztalatok és hozzáállás után csodálkozol, hogy nem csodálom túlzottan a fajtát? Igaz nem is félek tőle. Inkább sajnálom... Meg olyan tucatkutya. Eddig 1 darabbal találkoztam akin tényleg volt mit csodálni.
2013. ápr. 7. 20:55
 9/34 anonim ***** válasza:
100%

Én sajnos nem igazán kedvelem a fajtát. Nem az én hibám, hogy sok rossz tapasztalatom volt velük. Népszerű fajta, de az emberek azt nem fogják föl, hogy munkakutya, akivel ehhez mérten kell foglalkozni.

A kistestű kutyámat élete során 4x támadta meg másik kutya (minden esetben ok nélkül) 1 labrador, és 3 (különböző) németjuhász.

Sajnálom, hogy így alakult, de ezt a fajtát nagy ívben elkerülöm a kutyámmal.

2013. ápr. 7. 21:59
 10/34 Szilvi & Argos ***** válasza:
76%

A német juhász egy kemény munkakutya, akinek napi szintű értelmes elfoglaltság, sok-sok mozgás és állandó fegyelmezés szükséges. Ennek ellenére megveszik családi kutyának, gyerekpótlónak, házőrzőnek, de eleget mozgatni, foglalkozni már nem akarnak vele. Azt hiszik, hogy minden juciból okos, hűséges "Rex felügyelő" válik. Hát nem!!!

Szerencsétlenek sokszor láncon, szűk kennelben tengődnek, jobb esetben pusztán kerti díszek, egyetlen szórakozásuk a kapunál való őrjöngés. Ha egyszer kiszabadulnak, kész a tragédia.

Sokan úgy gondolják, hogy kutyulijuk nem bánt, nem kell visszahívni, megfogni...ezzel konfliktusba kerülnek nem kutyásokkal és kutyásokkal egyaránt.

Egy kutyás ismerősöm egyenesen gyűlöli őket, mivel rengeteg nj támadta már be a kutyáit. Az ivtalan szukát, és régen az ivtalan kan öreg kutyáját is...

A környékünk tele van német juhászokkal. Kertes házakban is rengeteget tartanak, 1-2-t sétáltatnak néhanapján. Egyiket persze póráz nélkül, fut ki az útra, őrjöng a kerítésnél lévő kutyákkal, ijesztgeti a járókelőket.

Egy goldenes, német jucis fiatal pár van kertesben, ők naponta szépen sétáltatják a kutyákat szabadon, de szót fogadnak, behívhatóak, útnál leülnek, kutyákkal nem balhéznak.

Ellenben számtalan rossz példa van:

1. Nj kan, már kölyökként pórázról ugatott, gazdi mindig megdicsérte, most kizárólag pórázon tudja sétáltatni, mert agresszív.

2. Német juhász és labiszerű kutya páros. Szabadon sétálnak, behívhatóak, ha kutyát látnak, a gazdik megkötik őket. Ennek ellenére karácsony előtt sötétben gyakoroltunk a havon a kutyákkal, jött az említett páros szabadon. A juci rátámadott ismerősöm ivtalan szukájára, aki teljesen behódoló volt. Gazdik nem is hívták a kutyát, pedig hallották, hogy ott vagyunk.

3. Fél lábú pasi, kiáll a part erdősebb részére, a kutya meg tőle 100-200 méterekre kolbászol. Pasi nem tud sétálni többet, kutyát vagy vissza tudja hívni, vagy nem...persze kan!

4. Autójavító műhelyből egy önkéntes hoz ki egy nj keveréket meg egy bozontos kutyát. Juci szabadon, utóbbi pórázon. Juci minden kutyához odafut, nem tudja a csaj behívni...sőt, ha pórázon húz kutya felé, még el is engedi!!! Mázli, hogy barátságos szuka.

5. Futó srác öreg nj szukával és fiatal kannal. Nyakörv nélkül!!! Sokszor nagyon messze van a kutyáktól, látótávolságon kívül, a kutyák néha hajlamosak összeugrani másokkal...sokan félnek tőlük. Nekem is volt velük rossz tapasztalatom, aztán most párszor összefutottunk, és a kutyák már el vannak egymással.

6. "Kiképző" pasi, már a sokadik nj-val. Versenykutyák, de borzalmasan unottan dolgoznak, szöges nyakörvben sétálnak, minden kutyára támadnának...azért póráz nélkül szokta őket vinni, de legalább MINDEN KUTYÁNÁL BEHÍVJA őket.

7. Több, egymástól független juci kan...szabadon, gazdi lazán sétál, kutya más kutyákat hág és provokál.

8. Tegnap este felrohant hozzánk a víz mellől egy nj kan, kutyámat lefektettem, közéjük álltam. Szerencsére nem volt veszekedős...aztán focistákra hozta a frászt, gazdi alig bírta behívni.

9. Fiatal, 1 év alatti német juci kan. Gazdi tök határozatlan, kutya bizonytalanságból ugat embereket-kutyákat, tanácsokat kapott, már határozottabb a srác egy kicsit, de még mindig kevés. De legalább figyeli a környezetét, és igyekszik elkerülni a nézeteltéréseket.

10. Kemény német juhász, állandóan pórázon, támad más kutyákra...persze kan...

És még sorolhatnám...

2013. ápr. 7. 22:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!