Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám nagyon rosszul...

A kutyám nagyon rosszul viselkedik?!

Figyelt kérdés

Sziasztok.

van egy 11 hónapos labrador kuvasz lány keverék kutyánk.

2 hónapos korától van nálunk menhelyről szenvedett sokat.. sosem volt engedelmes akármit csináltunk.

ezek a tünetek vannak nála:

nem pisil kakil lent,kis korában sem volt hajlandó,így rászokott hogy ki kell nyitni az erkélyt ha kell neki valami,ugyanis kaparja az ajtót,hiába megyünk le,inkább tartja ha 2 órát is vagyunk le.. életében kb 3x kakilt lent..

-agresszíven viselkedik más kutyával vagy emberrel legtöbbször.. nem mindig.

- nem szoba tiszta

-morog ránk az ételélt,játékáért,csontjáért.

-fél a kutyáktól,emberektől.. néha el is szalad.. azaz szaladna ha nem lenne pórázon.

-ha egyedül marad vonyít ugrál stb.

-ha megjövünk ugrál,vonyít stb..

-ha hangot hall akkor ugat akárcsak beszéd a szomszédba ugat akár az éjszaka közepén is..

-állandóan feljön az ágyra ott akar aludni.. de ott is alszik sajnos..

-válogatós,sokszor nem eszi meg az ételt..

-elhordja az ételt a tálból és szét szemeteli az egész házat

-turkál a szemétben,hiába van rajta a tető,lelöki az orrával

és még sorolhatnám..........

nem tudom mit tehetnék. szeretném végre megnevelni,mert tesómé a kutya,de össze költöztünk. ő rá hagyott mindent,de most megbeszéltem vele hogy elkezdem nevelni.

mit tudnék tenni? olvastam erről a falkavezérségről,de mindenhol más van. talán az használna?? minden idegent megugat ha jön ide valami.. és ha megharap minket?!?!?!..

esetleg tudnátok linkelni olyan oldalt ahol a falkavezérségről le van írva minden? vagy ez használ? vagy esetleg más? már mindent kipróbálnék... kérlek segítsetek.. nem bírom már.. köszönöm a válaszokat !:)

2013. ápr. 5. 18:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ne bántódj meg,de amit te kezelni szeretnél az egy hét hetes tanfolyam elméleti és gyakorlati anyaga / utolsó/
2013. ápr. 5. 22:42
 12/14 sippara ***** válasza:
66%
Tisztában vagyok vele. Mind tudjuk, hogy totálisan lehetetlen ezt otthon, házilag megoldani. A kérdező pedig közölte, hogy mielőtt suliba megy, mindenképpen akar csinálni valamit otthon. Gondoltam, ha már annyira csinál valamit, nehogy beleszaladjon egy jó kis Cesar Millan videóba, és megbökje a kutyát, amikor rámorog. Ha képes értelmezni azt amit leírtam, és betartja, abból baj nem lehet - attól függetlenül, hogy a probléma nyilvánvalóan nem fog megoldódni -, de remélhetőleg elolvas pár könyvet, és rájön, hogy ő ehhez jelen pillanatban kevés, mert nem tudja, hogyan kell bánni a kutyával.
2013. ápr. 5. 22:49
 13/14 anonim ***** válasza:

Hű. Hát én amit tennék. Most csak leírom, hogy hasraütls szerűen mi jutott eszembe, de nem vagyok a témában tapasztalt.

A kaki/pisi, ha meglátom akkor semmi, feltörlöm. Ha rajtakapom, akkor rákiáltok, hogy nem!, és kivonszolom a kertbe. Ha ott elvégzi a dolgát nagy dícséret. A nagymamám szokta azt csinálni a kölyök kutyával, hogy amikor kiengedi a kertbe, mert látja hogy készül, akkor mondja neki miközben kimegy a kutya, hogy "pisi, pisi, pisi" És a dícsérethez is hozzárögzíti a pisi szót.

Az agresszivitást nem tudom, helyzettől függene, hogy mit tennék, de 20 éves vékony lány létemre, én ijedek meg legkevésbé ha domináns akar lenni az egyik kutya, és morog, oda kap. Jó, mundjuk az utcán idegen kutyától én beparázok rendesen ha nem hagy békén, de házon belül nyugodt tudok maradni, és ez, a nyugalom, az erő kisugárzása nagyon fontos. És ne csinálj semmi rossz dologból nagy hűhót.

Ha morog rátok a kutya, szerintem ne foglalkozzatok vele. tessék szépen elvenni a játékát, a kajáját, ne érdekeljen hogy morog. Ha esztek és azért morog, hogy adjátok oda, akkor zárjátok ki a szobából egy szó nélkül és kész.

A félősségel én nem tudom mit csinálnék.

Ha megjöttök, azt már valaki leírta, olyankor rá se nézzetek, kerüljétek ki. És majd csak azután simogassátok meg, ha már nem ugrál, és kényelmesen levettétek a cipőt, kabátot.

ha nem akarjátok, hogy ott aludjon, akkor simán zárjátok ki. Vonyítani fog gondolom, de ne foglalkozzatok vele.

A finnyásságra is írta valaki, szóval azt már nem írom le.

Vegyétek el tőle az elhordolt ételt egy nem! kíséretében. Tegyétek vissza a tálkájába, és utasítsátok hogy "egyél" Mármint meg kell először tanítani, hogy utasításra ehet, és csak ezután tudjátok megtanítani, hogy ne hordja el...

2013. ápr. 6. 00:58
 14/14 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Ma elkezdtem ezt a farkasos dolgot...

nem tudom hányas válaszoló írta,de válaszolok.

az a legnagyobb probléma hogy mindig van itthon valaki...

nagyon ritkán megy el anyám itthonról. csak tesóm és én járunk el.. és ha megjövünk rögtön a kutyát simogatja,szól hozzá stb... mondtam már neki hogy ne de nem bírja ki..........

akkor a pisi-kaki: nem bentre csinálja,régebben amikor pici volt levittem 5-6x.. és pisilt kakilt lent.. de ahogy haza mentem Mo-ra ( olaszban élünk jelenleg) nem vitte le,mert egy lusta dög,és inkább kinyitotta az erkély ajtót,és oda szokatta. azóta istennek se megy le.. és hiába viszem le amikor kaparja az ajtót nem pisil kakik lent,csak ritkán.. volt hogy 4(!!!) órát voltam lent vele,amikor kaparta az erkélyt. nem pisilt lent,meg semmi.. és amikor feljöttünk,az ajtó elé trottyintott.. leszidtam érte...

akkor ha elmegyünk: nem szoktam elköszönni tőle.. ha megjövök ( amikor csak én) akkor mindig a családnak köszönök,és aztán a kutyának.. de még mindig nem érti meg.

ez ilyen kettős nevelés... nem ért a kutyához,nem is tudom hogy miért van kutyánk..... szeretem nagyon,de megkellene nevelni. akkor egésznap a kaja ott van előtte... ma ráálltam erre a farkas dologra... tanulja meg..

az ágyban meg velünk alszik,az már mind1..

és felhívtuk a kutyasulit. azt mondták várjak 1 hetet,hogy ezt alkalmazom,és ha nem jön be,hívjam újra,és akkor vihetem is.. a szemetest pedig már rég lecseréltük,ami zárható,de leveszi a tetejét az orrával.. tesóm úgy ad enni,azaz falatkát hogy tesóm eszik és az asztal mellől.. na szép....... most megbeszéltük hogy átállunk. remélem hatásos lesz.. nem lesz ez így jó....az 1 hetet megvárom amit tanácsolt a sulis csávó,ha nem jön be rögtön viszem..

tesóm a fő kolompos.. mindent megenged neki.. volt amikor az asztalon mászkált.. na arról szépen leszokattam mert jól elvertem a seggét.. ( nem erősen csak hogy érezze)..

2013. ápr. 6. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!