Mit tegyek? Rosszul viselkedik a kutyám sétáltatás közben.
Válts irányt határozott lépésekkel, és ha a kutya már megy utánad, jutalmazd meg. Azt is lehet, hogy ráüvöltesz, és ha megtropan, jutalmazod. Vagy azt is lehet, hogy megtanítod a szemkontaktusos lábnál követést, és ilyenkor mindig azt alkalmazod, hogy szól sz neki, hogy rád nézzen, ha sikerült mehet a kaja. Én ez utóbbival megtanítottam a kutyámnak, hogy gyakorlatilag amint ugatást hall, felveszi velem a szemkontaktus, és várja a jutalmat.
De egy Kauval majd ha teheted mindenképpen menj kutyaiskolába, mert nem könnyű kutyák!
Én a fojtó nyakörvet csak akkor ajánlom, ha használni is tudod. Ami a legfontosabb, sose húzd, azt rántani kell, fegyelmezésre használjuk, csupán egy-egy pillanatra, mikor szükséges. Nem jó, ha folyton húzza a kutya - egyikőtöknek sem.
Az előttem szólóval egyetértek! :)
Sok sikert a probléma megoldásához!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!