Miért viselkedik velünk így a kutyánk? (bővebben lent)
Ahogy azt korábban írták is, meg van szegény még egy kicsit zavarodva, de tényleg csak türelmesnek kell lenni hozzá, ugyanakkor finoman mutatni is neki, hogy abban a házban ti vagytok a főnökök.
Továbbá amit még tehetnétek az érdekében, hogy ha volt az előző helyen valami fekhelye, vagy játéka vagy bármi, ami a kutya szagát átvette, azt is hozzátok el, és adjátok oda neki. Sokat lendít a beilleszkedésen, és azon, hogy otthon érezze magát.
A tacskók általában barátságosak és alkalmazkodóak, de nem igazán tartoznak a könnyen "átruházható" kutyák közé.
A bepisilés... hát azt majd kinövi, csak arra figyeljetek, hogy igyekezzetek kikerülni az olyan momentumokat, amitől tudjátok, hogy bepisil. Tehát, hazaértek, hagyjátok, hogy fusson egy-két kört, és amikor elkezd kicsit lenyugodni, akkor simogassátok meg. Így talán hamarabb leáll erről.
Amúgy, nekem szálkás szőrű tacskóm van (konyhanyelven: drótszőrű), szóval tapasztalaton alapozva írtam a hozzászólásom.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!