Hogy adjam a ló tudtára, hogy rosszul viselkedik, ha rajta ülök? Magyarul, hogy büntessem?
4 éve lovagolok, mindhárom jármódban biztosan ülök a lovon, de olyan lovakról van szó, akik elég rendesen el vannak hanyagolva. Tulajdonképpen mindenük meg van, csak mozgatva nincsenek. Kukoricát, zabot kapnak, 1 órási legelőn vannak, és csak én lovagolom őket, azt is 2 hetente. Az egyik hajtós, azzal nincs nagy baj, de a másikban van egy kis telivér.
Az utóbbi rájött, ha vágtába megyünk és hirtelen kifordul, akkor elvesztem az egyensúlyom, esetleg le is esek.
Rájött, ha
ha pl. jobbra kifordul akkor bal szárat húz és jobbcsizma odazár plusz csap a vállára pálcára hogy tudja ki a főnök.de ha az van hogy jobbra befordul és akárhogyan húzni próbálod a szárat akkor "beleáll" a szárba.ilyenkor játsz egy kicsit a szárral.ha 4 éve lovagolsz akkor ezeket biztos megtudod csinálni:)
sok szerencsét!
Köszi!
Eddig is ezekkel próbálkoztam. Makacsul nem hajlandó utána balra fordulni. Ha marad bennem annyi erő és jobb csizmával megrúgom, közbe bal szárral húzom, akkor még csak-csak megcsinálja, de neki és nekem sem jó, hogy rugdalom, pedig valahogy meg kellene értetnem vele, hogy nagyon nem jó amit csinál.
A lovak tulaja azt mondta, miután lecsúsztam a lóról, hogy pálcával vágjak rá teljes erőmből...
Ha fent maradok és a vállára csapok, akkor melyik vállára? A jobbra ugye, mert balra kellett volna mennie és jobbra ment. Vagy ha bal kezembe rakom a pálcát, látom rajta, hogy már fordulna jobbra és akkor pöckölöm meg bal oldalt a farát, hogy a feje balra, fara jobbra menjen? (jaj, remélem azért érthető, kicsit bonyolult lett)
Az az igazság, hogy senki nem foglalkozik a lovakkal és tele vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!